IŞİD Müslüman Mı?

Konu sahibi son olarak 2661 gün önce görüldü
Tabi ki Müslüman değil sadece Müslümanlığı dünyada kötü göstermek için kurulmuş canilerden oluşuyor. Zaten bu örgütü destekleyenler ülkeler de belli. Artık bu oyunlara gelmemek lazım.

Kafa kesen Müslüman değildir dedim zaten.

Hayır! Kafa kesen müslüman değildir demişsin bak alıntıladım gördüğün gibi. Müslümanın kafası dememişsin. Müslümanın olarak değiştirdiğine göre, gayrı müslimin kafasının kesilmesi mübah mı?

Boşalttığı yere Şia girecekmiş. Dolayısıyla dokunmamak gerekiyormuş!!!!

Şia da müslümandır. Sünniler istemezler tabii şiayı da sence ışid müslüman mı?

Elbette.. Referans aldıkları şey kur'an.. Kendilerince de islamın gereklerini yerine getiriyorlar.. Tıpkı El kaide, El nusra, Boko Haram gibi.. Eğip bükmeye gerek yok..

Elbette.. Referans aldıkları şey kur'an.. Kendilerince de islamın gereklerini yerine getiriyorlar.. Tıpkı El kaide, El nusra, Boko Haram gibi.. Eğip bükmeye gerek yok..

Ahraruşşam, şamlılar gurubu, islami cephe, ihvan, hizbullah,hamas, el fetih vs.. Bunların hepsi müslüman. Husiler de şia tarafından müslüman. Hepsi kendince müslüman. Tıpkı buralardaki mordern müslümanlar gibi kendince müslüman herkes. Bu ayrı konu :T: Işid müslüman mı? Sorumuz bu! Kendince kısmını geçelim.

Ahraruşşam, şamlılar gurubu, islami cephe, ihvan, hizbullah,hamas, el fetih vs.. Bunların hepsi müslüman. Husiler de şia tarafından müslüman. Hepsi kendince müslüman. Tıpkı buralardaki mordern müslümanlar gibi kendince müslüman herkes. Bu ayrı konu :T: Işid müslüman mı? Sorumuz bu! Kendince kısmını geçelim.

Bahsettiğiniz şey yoruma açık ve inanç.. Labaratuvar ortamında test edilebilecek bir şey değil.. Kaldı ki fikirleri birbirinden farklı bir ton otoritenin(!) olduğu bir alan.. Benim bakacağım kriter referans aldıkları şey.. Bu da bu örgüt için kur'an.. Yaptıkları şey cihat buda kur'an içerisinde var.. Dolayısıyla genel çerçeveden bakılınca bunların müslüman olduğu su götürmez bir gerçek.. Eğer derseniz ki müslümanlar kafa kesmez bu da pek doğru olmaz.. Örgütler haricinde bir devlet var.. Suudi arabistan.. Orada Allah'a küfür ettiğin zaman idam cezası verilir ve kafan kesilir.. Eğer Işid'in yorumuna göre islamı onlar gibi yorumlamayanlar kafirse pek tabii kafalarını kesecekler.. Ben budizm'i ya da hristiyanlığı ya da yahudiliği yaymaya çalışan.. Karşı gelenleri öldüren hiç bir örgüt görmedim.. Hatta anneniz yahudi değilse ne yaparsanız yapın yahudi sayılmazsınız.. Neden sadece islam içerisinde böyle örgütler var?? Demek ki öyle yorumlanabilecek bir ton şey mevcut.. Dolayısıyla şaşırmıyorum..

Bahsettiğiniz şey yoruma açık ve inanç.. Labaratuvar ortamında test edilebilecek bir şey değil.. Kaldı ki fikirleri birbirinden farklı bir ton otoritenin(!) olduğu bir alan.. Benim bakacağım kriter referans aldıkları şey.. Bu da bu örgüt için kur'an.. Yaptıkları şey cihat buda kur'an içerisinde var.. Dolayısıyla genel çerçeveden bakılınca bunların müslüman olduğu su götürmez bir gerçek.. Eğer derseniz ki müslümanlar kafa kesmez bu da pek doğru olmaz.. Örgütler haricinde bir devlet var.. Suudi arabistan.. Orada Allah'a küfür ettiğin zaman idam cezası verilir ve kafan kesilir.. Eğer Işid'in yorumuna göre islamı onlar gibi yorumlamayanlar kafirse pek tabii kafalarını kesecekler.. Ben budizm'i ya da hristiyanlığı ya da yahudiliği yaymaya çalışan.. Karşı gelenleri öldüren hiç bir örgüt görmedim.. Hatta anneniz yahudi değilse ne yaparsanız yapın yahudi sayılmazsınız.. Neden sadece islam içerisinde böyle örgütler var?? Demek ki öyle yorumlanabilecek bir ton şey mevcut.. Dolayısıyla şaşırmıyorum..

Bu tüm yazdıklarından, kısaca "evet" ışid müslümandır kısmını anlıyorum :) Bu kadar basit işte. Laboratuvar olarak kafayı yorma! Allah'a ve kitaplarına ve meleklerine ve peygamberlerine inanman kafidir müslüman olmak için. Burada sırf kendi menfaati için ya da dini araç olarak görenler ve ya cahiller belki de ateist olup da din üzerinden prim yapmaya çalışanlar ancak ışide müslüma değildir diyebilir. Bence kısaca bu!!!

Sadece şehadet getirmekle müslüman olunmadığının örneğidir bana göre kendileri. Kur-an'ı bilen, Allah'a inanan bunları yapmaz. Bu ve bunun gibiler naylon müslüman.

Ulan nasıl bir dinse kimse kimseye gerçek müslüman bu diyemiyor ölmeden gerçek müslüman görmek istiyorum ben

7 milyon yıl geçse de gerçek islam nedir göremeyecek bu zavallı gezegen.

Müslümanız diyorlar adamlar şimdi siz onlara Hayır değilsiniz mi diyelim

işid'e müslüman mı değil mi sorusu sormak bile saçma yaptıkları zulümlerin katliamların islamda zerre kadar yeri bile yoktur.
sapkınlıktan başka birşeyt değildir dini yanlış anlamaktan başka birşey değildir.
islamiyet hoşgörü dinidir barış dinidir

bence yarısı bilerek örgüt amaçlı, yarısı gerçekten müslüman ve bunları malesef doğru kabul ediyor cahil kesim.

Bu tamamen algı meselesi. insanların inanmak istedikleri ile alakalı olsa gerek. İslam düşmanı birine sorarsanız bunun müslüman bir örgüt olduğunu savunacaklar. Günümüzde Suriye'de hristiyan (Yezid'i) örgütlerde mevcut fakat bunu terör örgütü olarak bile lanse edilmesi söz konusu bile olamaz Avrupa'da. Sağolsun medyamız öz veri ile 'İslam' ismini kullanan bir örgütüde ısrarla dile getiriyor ve gençlerimizi İslam kötü gibi algılamalarına veyahut dindarlığı aşırı islamcı tabiri ile birer terörist gibi görülmelerine sebep oluyor.
Bana göre onları İslam ile bütünleştirmekte en az onlar kadar İslam düşmanı olduğudur.

Vehhabi kökenli radikal sünniler. Ebu Hasan el-Haşimi el-Kureyşi'nin ölümünün arkasında Ebu Hüseyin el-Hüseyni el-Kureyşi olduğu söyleniyor. Kafkas coğrafyasındaki örgütler üzerinde hakimiyeti olan bir lider çıkardılar.

Saçmalamayın yahu,değil.
Camii'de fotoğrafları yoksa şayet müslüman değildir.

Geri