İş yerinde dürüstlük mü daha önemli, yoksa "oyunu kuralına göre oynamak" mı?

Konu sahibi son olarak 88 gün önce görüldü
Dürüstlük önemlidir ama ayakta kalmanı sağlayan şey oyunu kuralına göre oynamak.

Oyunu kurallarina gore oynamak, kisminda elendim hep. Ben oynayamiyorum kuralina gore oyun. .s

Geçenlerde ocean bir konu açmıştı, bence forumdaki en başarılı başlıklardan biriydi. “Şirketlerdeki bok gibi olmuş diyen adam eksikliği” diye. Ağzı olan ama doğruyu söylemeye cesareti olan adam eksikliğinin en büyük problem olduğunun altını çiziyordu. Çok doğru. Oyunu kuralına göre oynayandan kastı anlıyorum ama bence daha doğru bir ifadeyle ağam paşam çekip çok da oralı olmayanlar diyelim; gemisini yürütüyor, doğruya doğru. Bir şeye karşı çıkmak ya da kılı kırk yarmak pek sevilmiyor. Ne devlet kurumlarında ne de özel sektörde. Ben son birimimden önce birim birim gezmiştim bu huyum yüzünden jfjd Hem konuşuyordum hem de eve gidince başıma geleceklerden dolayı ağlıyordum:d sonuç olarak ya gönderiliyordum ya da gitmek zorunda bırakılıyordum. Neyse ki artık iş ahlakı ve insani tarafları biraz daha bana benzeyen insanlarla çalışıyorum-şükür moment- Diyeceğim şu, bence dürüst olmak gerekir ama bunu benim gibi antipatik biçimde değil daha ilmi siyasetle yapmak gerekir. Oyunu kuralına göre oynamak da budur, dürüst olup oyunu kurallarıyla oynamak, her aşamada kazandırır.

nerden baktığına ve ne beklediğine göre değişir. genel olarak iyi insan olarak görülürsün, sevilirsin. başka da bir şey kazandırmaz sana. oyunu kuralına göre oynayanlar kazançlı çıkar. dürüstlük konusunda biraz etiket yapıştı üzerime. iş yerinde başımdan geçen birçok olay oldu, yakından uzaktan bir alakam olmadığı olaylar oldu, tanıklık etmediğim, işin içerisinde olup da sırf sözüme istinaden idari soruşturmalarda ismimin geçmediği olaylar da oldu. hep benden dinlediler, işin ilginci nasıl bir güven verdiysem her olayda serdar olanı biteni doğrusuyla anlatır dendi, o öyle diyorsa doğrudura getirdiler. bu etiketi vurup bu sorumluluğu durduk yere yüklediler bana.

Çalıştığımız işlerdeki branşlarımız ayrı yaptığımız meslekler farklı Basit usulde işçi kesiminde olaylar biraz daha farklı. Yani en azından benim için diyelim.

Ben biraz kimine göre üşengeç kimine göre pratik zekalıyım. Yani bir işe baktığımda önce bu işi nasıl daha kolay yapılacağını düşünürüm. Boş yere amelelik yapmaya gerek yok. Tabii bunu benim yanımdaki çalışanlara söylediğimde Önce şöyle bir bakıyorlar, ya ne diyorsun sen olur mu öyle şey gibisinden.. ancak doğru ve daha kolay olduğuna emin olduğum bir yöntem hakkında fikrimi bir üst yetkiliye ustabaşı'na veya Şantiye şefine söylemekten Asla çekinmem. Işin enteresanı ne biliyor musunuz?.... söylediğimi anında kavrayarak Evet çok doğru haklısın diyerek onu yapmamı ve bizden de onu yapmamızı istiyorlar. Yani konuya dönecek olursak bir işte başarılı olmak için sevilmek için doğru dürüst ve işe yarar olmak gerekiyor.

68747470733a2f2f73332e616d617a6f6e6177732e636f6d2f776174747061642d6d656469612d736572766963652f53746f7279496d6167652f485f5f645a30705a4e59436374513d3d2d3436393437323834342e313465343066356533303332323665663235303332383038373534382e676966

Kimse melek değil. Herkesin hedefleri, hırsları var. Ben dürüstüm diyen de oyununu bu yönde kurmuş oluyor. Belki yalan, entrika konularında beceriksiz olduğu için veya bu şekilde kazançlı çıkacağını düşündüğü için dürüst aslında. Çok erdemli olduğundan değil.

Karakolluk mevzulara dahil olunca oyununa göre geliyorsun. İşte o zaman Saç diplerinde dürüstlüğü gösteriyürsün.. Zifir vardı bunu konuda anlatırken ya bak andım şimdi saygılar..

Sanayide dürüst adama pek rastlayamazsin akşamdan kurulup geliyorlar sw

Dürüstlük hiç bir yerde para etmiyor herkes yalanlar duymak istiyor

Sanayide dürüst adama pek rastlayamazsin akşamdan kurulup geliyorlar sw
Ayıp oluyor ama..:D
Bizim iş yerinde gırgır şamata döner hep. Sanayi ortamı gibisi var mı yahu?:D Bizim çokça devlet memurudur, avukattır, polistir, jandarmadır işleri yoksa bize uğrar muhabbete gelirler.:D

Cumartesi günleri 1-2 şişe bira içiyorum çalışırken falan trafikçi bir abimiz var Mustafa abi. Öylesine uğradı babacım. Olum plakanı verecem arkadaşlara çevirsinler alsınlar ehliyetini dedi de kıyamaz ya abim benim ahahaha.:D

Ayıp oluyor ama..:D
Bizim iş yerinde gırgır şamata döner hep. Sanayi ortamı gibisi var mı yahu?:D Bizim çokça devlet memurudur, avukattır, polistir, jandarmadır işleri yoksa bize uğrar muhabbete gelirler.:D

Cumartesi günleri 1-2 şişe bira içiyorum çalışırken falan trafikçi bir abimiz var Mustafa abi. Öylesine uğradı babacım. Olum plakanı verecem arkadaşlara çevirsinler alsınlar ehliyetini dedi de kıyamaz ya abim benim ahahaha.:D
Kanka benim bahsettiğim metal sanayii ya .d

kazanç sağlıyor mu bilemem, ay şöyle yapsam böyle olur, böyle yapsam şöyle olur hesabı yapmadan dürüstlükten yana kullanıyorum seçeneğimi.

Geri