İş ve İşyeri Dertlenme Yeri

• Kullanıcı Run
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Benim derdim torpilli, iş bilmez yönetici takımıyla ilgili. Söylemediği şeyleri söyledim derler,ikna edemezsin. Hatalarını kabul etmezler.Ayrıntıya belki daha sonra değinirim.

bugün şikayet edeceğim bir şey yok çünkü çalışmıyorum. yarın gelirim buraya.: )

Aslında dertlenme değil de, dertlendiğimiz bazı şeyler hakkında size trikler vermeye, uçuş korkusu olan kişiler için aslında neden boş yere endişe ettiklerini açıklamaya geldim. Biraz da havacılık ile ilgili ne işimize yarayacak diyeceğiniz bilgiler. Açılın, herbkolog konuşuyor.

-Uçaklar sandığınız kadar güvenli değildir. Sandığınızdan daha güvenlidir. Bütün sektörlerde öncelik kâr elde etmektir. Havacılıkta öncelik emniyettir.

-Size abartı gelebilir ama gerçekten de sadece bir tek vidanın bile eksikliğinde o sefer icra edilmez. Teknisyenlerce incelenip eksik vida tamamlanır ve sefer izni öyle çıkar. Uçağın acil çıkış kapılarını gösteren işaret ışıkları çalışmadığında bile sefer icra edilmez. Önce tamir edilir, edilecek gibi değilse de uçak değişir.

-Uçuşlarda sık karşılaşılan olumsuz şeyler kuş çarpması, şimşek çarpması ve sert inişlerdir. Sert iniş harici diğerlerini ruhunuz bile duymaz. ( kuş çarpma hadisesi motorda yaşanmadıysa )Kuş ve şimşek çarpmasında hayati göstergelerde olumsuz bir durum yoksa sefer devam eder, indiği meydanda mutlaka incelenir. Gövde üzerindeki göçük ya da çizik limit dışı ise bir sonraki seferini icra edemez. Durum üreticiye raporlanır, yanıt beklenir. Göstergelerde olumsuz durum var ise uçak kalktığı ya da en yakın meydana divert eder.

-Kabin görevlisi sizden kemerinizi bağlamanızı, güneşliklerinizi açmanızı ya da 2 yaş altı kucağınızdaki bebeğinizin kemerini takmanızı istiyorsa yapın. Bunu sizden isteyen kabin görevlisi değil, otoritedir. Otorite ile ters düşmeyin :)

-Bir sefer rötar yapıyorsa ya da iptal edildiyse sizin emniyetiniz için olduğundan emin olun. Hiçbir havayolu geçersiz bir sebepten sefere rötar vermez ya da iptal etmez. Arka planda sizin güvenliğiniz için çalışan binlerce insan olduğunu unutmayın. Hava durumu kaynaklı rötarlarda “ama şu havayolu uçuyor bu niye uçmuyor” demeyin. Aynı tip uçağın bile onlarca farklı konfigürasyonu var. “Önce emniyet”

-Türbülanslardan korkmayın. Emniyet kemeriniz takılı olduğu sürece. Özellikle okyanus ötesi seferlerde sıkabilir ama mümkün mertebe takılı olmasına özen gösterin. En azından kaptan pilotun türbülans uyarısında mutlaka takın. Sonra türbülansın keyfini çıkarın. Bence çok eğlenceli :)

-Uçaklarda her sistemin en az bir adet olmak üzere yedeği bulunur. Tek motorunu kaybetmiş bir uçak çok rahat seferini icra edebilir. 2 motorunu kaybetmiş bir uçak bile gövde yapısal bütünlüğünü kaybetmediği senaryoda en yakın meydana güvenle inecek şekilde süzülme menziline sahiptir.

-Uçaklar tek bir sebepten düşmezler. Birden fazla sebebin bir araya gelmesiyle ve önlem alınmaması nedeniyle düşerler. (bkz: İsviçre peyniri modeli)

-Bakım öteleme ya da bakım atlama gibi durumlar söz konusu olamaz. Uçaklarda her sistemin bir sayacı vardır. Ve o sayaç dolmadan her sistemin bakımı yapılır. ( örneğin lastik üreticisi lastiğin iniş kalkış ömrünü 20 olarak belirlediyse uçak 16 iniş kalkışı geçmeden lastikleri değişir) Sayaç bakımlarının haricinde her sefer sonrası yapılan hat bakım, günlük bakım ve haftalık bakımları da vardır.

şimdi ne işimize yarayacak bu bilgiler kısmında:

-Doğuya giden seferlerin uçuş kodları çift sayıyla, batıya giden seferlerin uçuş kodları tek sayıyla biter. Batıya giden seferler çift sayılı feetlerde (örneğin 12 bin feet) doğuya giden seferler tek sayılı feetlerde (örneğin 11 bin feet) uçarlar.

-Uçuş planı alınırken sefer neresi olursa olsun mutlaka acil durumlar için en fazla 1 saat mesafede bulunan yedek meydanlar baz alınarak rota oluşturulur. Okyanus ötesi uçuşlarda da en fazla 3 saat mesafede bulunan meydana uçma kabiliyeti olan uçaklar verilerek rota oluşturulur.

-Airbus daha modern Boeing daha gelenekseldir. Airbus elektronik Boeing manueldir. Ama Boeing daha yakışıklıdır :)

-Kokpit ekibinin yanısıra kabin ekibinin de tip yeterlilikleri vardır. Boeing ekibi Airbus, Airbus ekibi Boeing uçuramaz, kabininde görev alamaz. Öyle ki tip içinde bile yetkinlikleri vardır. Her boeing ekibi hem 737 NG hem 737 Max uçuramaz.

-Uçakların da kokpit ekibi gibi kabiliyetleri vardır. İklimi genelde sisli olan meydanlara görüş mesafesi çok düşük şartlarda iniş yapabilen (Cat I, Cat II, Cat III) uçaklar verilir.

-Sadık bir yolcuysanız, ekonomi sınıfı biletiniz olsa bile business’a upgrade edilme şansınız vardır :)

Çok az yazmışım. Şimdilik bu kadar olsun. Uçmaktan korkan yolcular ile ilgili dertlenmiştik bugün. Dökülme noktam olmuş :)

yarın işe başlayabileceğim, biriken tonla çizim...
takip edilmesi gereken şantiyeler...
asla susmayacak telefon görüşmeleri...
hazır mıyım...
indir (1).jpg

ben işe dönerim de dert biter mi.....
patronun yol boyu max saran soruları ;
*ee oruç nasıl gidior ? (beraber kahvaltı yaptık, oruç tutmuyorum)*
*şubatta yatan mesainin küsuratı neydi senin?*
*geceleri kaçta yatıyon sen?* (muhtemelen iş kitleyecek)
*sen virajları dönerken içerden mi alıyon dışarıdan mı?* (en çok bunu neden merak ettiğini merak ediyorum)
*iş güç nasıl?* sdlfjasdlfjasdkljfaslkdfjasd

Flörtten, sevgiliden beklediğim bebeği gibi sevilmek, ilgi görmek eylemini iş ortamında görüyorum. Çok şükür ki mükemmel insanlar cidden. Yoran değil kolaylaştıran insanlar…

Oyşşş 9 gün tatil yaptılar nasıl keyiflendim anlatamam :d

Bizimki dükkan değil hastane sanki her gelen acil diyor. Müsaitsem bile doluyum diyorum. Sabahtan akşama kadar dükkan siftah etmesin gerekirse ama selamsız ve acil diye gelen adama iş yapmam. Adamına göre muamele. Kimiside geliyor kibar, efendi bir şekilde selam verip derdini anlatıyor çok yoğunsam bile araya sıkıştırıyorum.

dertlenmek için değil de kendimi frenlemek için girdim konuya bu sefer xd
çalışmak istediğim bir firma var...karoları o kadar benim tarzıma hitap ediyor ki... sonra diyorum ki ophi senin evini yapmıyorum canım, müşteriye de mi bi danışsak?!
bu projede tasarım aşamasında yer almadığım için aşırı mutluyum... yoksa adamların evini toskanadaki evlerden farksız bir şeye dönüştüreceğim...
verilen projeyi uygula geç yorum katma yavrucum bu öyle bi proje değil ophicim etme...

dertlenmek için değil de kendimi frenlemek için girdim konuya bu sefer xd
çalışmak istediğim bir firma var...karoları o kadar benim tarzıma hitap ediyor ki... sonra diyorum ki ophi senin evini yapmıyorum canım, müşteriye de mi bi danışsak?!
bu projede tasarım aşamasında yer almadığım için aşırı mutluyum... yoksa adamların evini toskanadaki evlerden farksız bir şeye dönüştüreceğim...
verilen projeyi uygula geç yorum katma yavrucum bu öyle bi proje değil ophicim etme...

o sırada ophelia'nın rüyalar.

2fb28f78794e782ee037154edaa8b315.jpg

@Aze hanımın iş yerinde bu kadar huzurlu olması normal mi..
Kavga dövüşlerini okumak istiyorum..

Bir dönem evden kaçış yeriydi işe gelmek, artık tersine dönmeye başlıyor yavaştan.
Her gün 25 km yol gelip gitmek nedir ya

benim uydu yine bozuldu ya
bi parçada sorun varmış
değiştireceklermiş

Personel eksikliğinden dolayı bi ordayız bi burda bazı günler abuk subuk işlerle uğraşıyoruz hastanede yıllık izne biri çıktığı zaman 2. bi kişi çıkamıyo yoğun bi yer uğraş dur

Geri