iPhone 3GS 3G iOS 4.1 4.2.1 Redsn0w Jailbreak Unlock

Konu sahibi son olarak 3337 gün önce görüldü
Öncelikle 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04 baseband'lerden birine sahip olan iphone 3G ve 3GS kullanıcıları hemen cydia üzerinden Ultrasn0w 1.2 uygulamasını yükleyerek cihazını kapatı açtığında sim kilidini kaldırabilirler. Sorun, az önce de belirttiğimiz gibi 05.14 veya 15.15 baseband sürümlerine sahip cihazlarda yaşanıyor ki ilk defa bu işlemlerle uğraşacak olan kullanıcılara biraz karışık gelebilir. Baseband hacker'larının direk olarak 05.14 ve 15.15 baseband'lerin sistemini kıramadıkları bu sebeple de aşağıda anlatacağımız şekilde dolaylı yoldan bu sürümdeki cihazlara unlock işlemini getirmek zorunda kaldılar.

Unlock için iPad sürümünün baseband'inden faydalanan dev team ekibi, zaten sistem olarak iPhone 3G ve 3GS'ler ile aynı firmware'i kullanan iPad cihazlarına ait baseband'i iPhone'lara yüklemek sureti ile unlock imkanına ancak kavuşabileceklerini duyurdu. Bunun için 05.14 veya 15.15 baseband sahipleri diğerlerine göre biraz daha fazla uğraşmak kaydı ile cihazlarını tüm sim kartlar ile kullanabilir hale getirecekler. İsterseniz bu işlemlerin nasıl yapılacağını sizlerle paylaşalım.

1. Adım: Önelikle temiz bir iOS 4.1 kurulumu ardından Limera1n jailbreak yapalım. (iOS 4.2.1 kurulumu da yapabilirsiniz) Redsn0w 0.9.6beta5 linkinden redsn0w güncel sürümünü indirelim.

2. Adım: Redsn0w 0.9.6beta5 programını çalıştıralım ve daha önce bu sayfada iOS 4.2.1 jailbreak'inde olduğu gibi adım adım DFU moduna kadar aynen uygulayalım.

3. Adım: Neleri yüklemek istediğini sorduğu kısıma geldiğimizde ise burada sadece iPad baseband'ini yükleme seçeneğini seçelim ve devam edelim.

4. Adım: 06.15.00 basebandli iPhone'umuz artık kullanılmaya hazır

5. Adım: Cydia'dan Ultrasn0w araması yaparak unlock uygulamamızı da yükleyelim. Telefonumuzu kapatıp açalım ve artık iPhone 3G veya 3GS cihazımızı baseband'i 06.15 olarak unlocklu bir şekilde kullanabiliriz. Eğer cihazınız 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04 sürümlerine ait bir baseband'e sahipse hiç bu tür zahmetlere girmeksizin direk olarak ultrasn0w'u yüklemekle unlock işlemini yapabilirsiniz.

Olası sorunlar sebebi ile herhangi bir sorumluluğu kabul etmediğimizi bildirmekle beraber bu anlatımların dev team ekibinin yönergelerine göre yapıldığını vurgulamakta yarar var.

Geri