insanların neden 2 gözü 2 kulağı vardır?

Konu sahibi son olarak 2129 gün önce görüldü
Estetik olsun diye bence. Düşünsenize tek göz olsa sadece insanın alnına kkonabilirdi cirkin olur. Kulak da yine bi tanesi yanda olsa öteki taraf sırıtacaktı farklı organ koysan da olmaz.
Bu tasarım güzel duruyo.

Allah'ın işine ne diye karışıyoruz ki :d

Çok dinleyip, az konuşsun diye. Ay pardon ya bu, bunun için değildi sanırım. :dyg: :haha:

Vahşi hayatta yasama tutunabilmek icin. Periferik acilarinda isbirligiyle zihnin isleyebilecegi oranda görüntüyü ve yayilan sesleri iç kulağa zarar vermeden toplayabilmek için gerekli olan sayıdır 2.
Ayrica @ıtalyan in da dediği gibi turumuzun devamını sağlayacak iliskiler kurabilmemiz için estetik te olmazsa olmaz bir kavram.. Simetriyi sağlamak icin 2 yada 4 arasından makul olan 2 sure gelmis. .

şimdik bi ataiz çıkıp hemen evrimsel ihtiyaç falan filan diyip kaçamak cevaplar vermeye çalışabilir, sakına inanmayın

Sadece göz kulak değil vücudumuzdaki her şeyin yedeği vardır. İnsan vücudunu bir makine gibi yaratmış yaradan bir organındaki aksaklığı diğeriyle tamamla diye..

İşte bunlar inanmak için bile bir neden.

Yedeği yazmış yahu sanki arızalanınca değişiyormuş gibi

bi tarafımızdan bi göz daha çıksa
bunun şurasında gözü var derlerdi

Sadece insanların değil birçok organizmanın. Evrimsel bir açıklaması olabilir bu sorunun, hayatta kalmak için savaş, kaç, don tepkilerini vermek zorunda olan organizmanın gelen tehditleri ses görüntü uyarılarıyla daha hizli aktarması gerekiyor ama yemek, ifade etmek gibi ağız organını ilgilendiren olaylar daha uzun vadeli bir gereklilik.
Vay anasını satayım, şu an ya efsane konuştum ya fena saçmaladım. Biyolog yok mu el atsin?

insanların neden 2 gözü 2 kulağı vardır?

Bu soru eksik, sadece bunlar değil akciğerler, böbrekler, ve kulaklar beyin de çifttir, eller ayaklar da öyle, peki her organ kendi simetrisi içinde çift iken neden KALP tek? Bu sorunun cevabı Amâ sanatçımız Metin Şentürk tarafından verilmişti yıllar önce, söyle demişti cevabın da; "Kalp te çift fakat başka bir bedende yaratılmıştır ki biri diğerini bulabilsin diye.."

Çünki seni daha iyi yemek için der ormandaki kurt abimiz

Sadece insanların değil birçok organizmanın. Evrimsel bir açıklaması olabilir bu sorunun, hayatta kalmak için savaş, kaç, don tepkilerini vermek zorunda olan organizmanın gelen tehditleri ses görüntü uyarılarıyla daha hizli aktarması gerekiyor ama yemek, ifade etmek gibi ağız organını ilgilendiren olaylar daha uzun vadeli bir gereklilik.
Vay anasını satayım, şu an ya efsane konuştum ya fena saçmaladım. Biyolog yok mu el atsin?

hala mı yok? araştırıyorum bulamıyorum? :(

Dengeyi sağlamak için. Bir tarafta olan organ, diğer tarafta eksik olsaydı, ağırlık bir tarafata fazla olacağından denge bozulurdu. Mesela ağız tam ortada, burun tam ortada, onlar dengeyi bozmuyorlar. Bu nedenle onlardan tek var. :)

Geri