İnsan önemli bir kararı kendi başına vermemelidir. Buna katılıyor musunuz?

Konu sahibi son olarak 3173 gün önce görüldü

Hayır bence başkalarından bilgi almalıdır..

Güvendiği,fikirlerini beğendiği kişilerden tavsiye alıp son kararı kendisi vermelidir

Kendisi vermelidir.
Fikirler çoktur inceden dinlenir belki ama yinede kendş aklı mantıgıyla vermelidir.

Hayır.

Kendi karar vermeli.Akıl hocası arayacağına kendini geliştirsin.

İnsan kendi kararlarını kendi vermeli önemli önemsiz hiç fark etmez.
sürekli başkalarından fikir alınması insanın kafasını daha çok karıştırır.

Buna katılmıyorum.

Bir karar alırken insan kendi aklını ve bilgisini kullanmalı, başklarının aklı ile yola çıkılmaz.
Herkesin kendine göre fikri vardır, başkası benim için bir karar alamaz.

Aldıgı karar hayatında etkı yapıcaksa istisare yapmak en mantıklısı.

Doğru bir tane değildir, insanlara göre değişir doğrular.

Her insanın bakış açısı kesinlikle farklıdır ve bu farklılıklar nedenlerle ortaya konulur. Siz de bu farklılıkları kendinizle çelişen yerlerini gösterirsiniz.

Eğer duygularınız farklı değilse,zaten kararınızdan dönmeniz gerekmemektedir.

Eğer konuşulanlardan kararınız değişmeye başlamışsa yeniden kendinizle ve danıştığınız kişiden verilen bilgillerle karşılaştırma yapmanız gerekmektedir.

İnsan kendisiyle ilgili bir kararda çoğunlukla duygularıyla hareket eder ve bu durumda da yanlış yapma ihtimali yüksek olur.

elbette onun için tarafsız yorum yapacağı yakınları olur insanın her türlü fikri dinler ama yinede insan kararları kendi alır her insan böyledir gideceği yol ne olursa olsun o adımı hep atar ve atmıştırda

Konu kendisi ile ilgiliyse elbette kendi karar vermeli

Karar alacağım konun içeriğine göre değişir yani uzmanlık gerektiren bir konu ise elbette birilerine danışırım fakat kendi hayatımı ilgilendiren bir konu ise iyi ya da kötü kendi başıma karar almayı tercih ederim.

Yetişkin olduktan sonra kişisel kararlar kendi başına alınır, alınmalıdır. Bir kararı alırken başkasına danışırsanız, bu süreklilik ve alışkanlık doğurur, uzun vaadede yardım almadan adım atamayacak hale gelirsiniz, danışarak aldığınız kararların sonucunda da menfi durumlar oluşursa karşıyı suçlar olursunuz.

Bir tek kurban bayraminda topluca karar alirim. Ne o oyle toplasip danaya girmiyoruz neticede elbette kendim alirim kararimi. Eger aileyi ilgilendiren cok cok onemli ve beni asan bir konu varsa o zaman danisabilirim.

Lanet olası ikizler burcu. Ben menüden yemek seçerken bile arkadaşıma seçtiriyorum. Kendi kararlarım yok sanırım. Karaktersiz miyim anlamadım arkadaş.

Buna katılmıyorum.

Bir karar alırken insan kendi aklını ve bilgisini kullanmalı, başklarının aklı ile yola çıkılmaz.
Herkesin kendine göre fikri vardır, başkası benim için bir karar alamaz.

Alti sene evvel Mastor daha bir toydu zannimca.
Ama hâla dikkafali.s

Geri