İnsan neden susmayı tercih eder?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Medya
🕒 Konu sahibi 13 saat önce aktifti
konuşacak çok şeyi olduğu için nerden başlayacağını bilmiyordur..

Konşacak bişeyi yoktur, Konuşsa da anlaşılmayacağını bilir, Ne dese karşısındaki bildiğini okuyacağındandır. Konuya göre cevap değişir.

Çoğu zaman bende susmayı tercih edenlerdenim. Okul hayatımda genellikle hep bir köşeye çekilip insanları izlemek ve onları gözlemlemek oldu. bunu neden yapıyordum bilmiyorum anlamda veremiyordum. İnsan yalnızlığa da alışınca bu sefer daha da çok susmak istiyor. Ben üniversite de iken 1 yıl yalnız kirada kaldım. Arkadaşlarım diyordu burada nasıl tek kalıyorsun sıkılmıyormusun diyorlardı. ama bilmiyorlar ki ben genelde insanlar içinde sıkılıyordum. Çoğu yapmacık, kendini sürekli öven , kendini zirvede görenlerdi. Asıl ben bunlardan sıkıldığımı anladım bir süre sonra. Böyle insanlarla muhatap olmak yerine susmanın tek çözüm olduğuna karar verdim.

en kötü günde olsa bile konuşulmalı son kez konuşulucaksada herşey söylenmeli.
susmak karşındakine verilen en büyük cezalardan biri kaale almamaktır.

Ben ne söylersem söyleyeyim karşımdakinin anlamayacağı , durumun değişmeyeceği yerde susarım.

Duvara konuşmak gibi bişey bu zaten susmak daha az sinir bozar der susarım.

Bunun bir çok sebebi olabilir. Başlıcaları: Sabretmek, uygun zamanı beklemek, kâle almamak / muhatap görmemek veya korkmaktır.

Genelde anlaşılmadığında susarsın. Seni anlamayana anlatsan ne anlatmasan ne.

tapatalk.

Bircok sebebi var.
Vazgeçince,anlasılmayınca,yorulunca,değmeyince..

cünkü Bir sükût , bin çığlıktan daha müessir bir ses

Susma hakkını kullanmak istediği için

Geri