İnsan Görmeden Sevebilir Mi?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Bir ata sözü vardır; Yüzü güzele kırk günde doyulur; huyu güzele kırk yılda doyulmaz. Bir insan görmeden seviyorsa demek ki huyunu sevmiştir. Bu da en önemlisi değil mi zaten. En iyisi görmeden sevmek :)

Sever.

Bununla alakalı dini bir söz vardır hatta ,Eğer görmeden sevilmeseydi insan yaratanını nasıl sevebilirdi ? Biz görmeden sevmeyi seven insanlarız

Ne şekilde sevmekten bahsedildiğine bağlı bir durum bu . Aşk ise eğer bahsi geçen konu,görmenin,aynı ortamı paylaşmanın,ortak katılımlarda bulunmanın vs. şart olduğunu düşünüyorum ki bu normal arkadaşlıklarda da geçerli,her iki tarafında birbirini tanıması ve daha fazla yakınlığın kurulabilmesi açısında.
Fakat,birini biraz da olsa tanımak,sevgi duygusunun oluşması için öncelikle görüntü değil konuşmalar önemlidir.

maxresdefault.jpg

sanki her gördüğünüzü seviyorsunuz
hayret birşeysiniz ya

Elbette sever sevmek göz işi değil,gönül işidir.

gördüm sevdim
hop seni de sevdim
hepinizi seviyorum
beni sevmeyin lan

İnsan gördüğünü değil, düşlediğini sever. Görürüz ama içimizden başka şeyler düşleriz. Duyarız ama içimizden başka anlamlar yükleriz. His ederiz ama içimizden başka şeyler geçiririz. Biz kendi hayalimize aşık oluruz. İçine baktığımız gözlerde hayal görürüz. (Olsun, hayal kurmak güzel.)

Geri