İnsan Görmeden Sevebilir Mi?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Tam tersi derken yani görünce 2 tarafında birbirini begenmesı mı ? ımmm oda olur olmaz degıl ama kac ta kac ıhtımal kı :p :D Ya ılla demek ıstedıgım yakışıklı yada güzel olması degıl buda görecelı bır kavram ama . karsındakı kısının durusu mımık hareketlerı ses tonu herseyı ınsanı etkılıer bunlarda ılıskıde önemlıdır . hıc görmedegıın bırıne duyduğun his ask degıldır kii :D

Şimdi başta mı görmicez, hiç mi görmicez?
Ben bi kez başta görmediğim birini sevdim, sonradan gördüm ama.

Sevebilir. Yani sevdigini zannedebilir sevdigimiz ruhlari bi bedene koyup onlara ask adini verip kutsallastirmiyor muyuz?
Dusunsenize sevdiginiz ve hayal ettiginiz biri 7 milyar insan icinde istediginiz insanin size denk gelme olasiligi milyonda bir ihtimaldir. Ve insan en kolay kendini kandirir. Yani gorerek sevdiklerimizde tam olarak istediklerimiz degil insan en kolay kendini kandirir ve buna inanir oyle yasar. Maalesef sabah sabah aci gercekler.

Hic gormeden sevmek mumkun mu ? Hic kosulsuz,sesini duymadan yaninda,yuzunu gormeden,gozlerine bakmadan,ellerini tutmadan..Sadece varligini hissederek,kalbinde yasatarak ona inanarak sevmek. Mumkun mudur boyle birsey? Ama belkide sevmek boyle birseydir. Tanriyi sever gibi..Hep ulasilmayi ister insan,onun olmayi ister uzanir almak icin. Alamadikcada daha kiymetli olur,yanar yakilirsin sahip olmasi uzadikca. Gonul bu bazen en uzaktaki olani ister,goremedigini ozler,elini tuttugunu degil,tutamadigini arzular. Sevgi bazen ulasamadigini deli gibi istemektir..Sever ya bence sever.

Sevse de uzun süreli olmaz.Bir süre sonra söner.

Farklı şehirlerde olduğunuzu düşünün veya aynı şehirde ama hiç yüzyüze görüşmediğinizi. Konuşarak , yazışarak , mesajlaşarak vs. Bu süreçte sevebilir misiniz ?

gözlerimizle nefisle sevebiliyorsak ve bu güzel bir şeyse hislerimizle daha da sevebiliyor olmamız gerekirdi en azından nefisten uzak sadece yüreğini sevmek

sevebilir pek tabiki bende reenkarnasyona inanıyorum mesala maymun olarak dünyaya gelenler bile vardır buraya kadarı yalandı. görmeden sevilecek tekşey '' Allah '' sevginin yerini karıştırıyor olmalınız o çok daha yüe

Kendine yakın bulursun belki ama sevemezsin görmeden.
Yani o hissettiğin şey belki sevgidir ama ona değildir o sevgin ; onun var olan karakterini,davranışlarını hayalinde oturttuğun tipedir.

Bana göre değil yani.

Yüreği mangal, sevdası derin ve aşkı adam akıllıysa bal gibi hem de!

Sevebilir ama görünce hisleride değişebilir bu daha cok sanal ortamda ortaya cikan birşeydir zaten :D

Bknz: Yemen illerinde Veysel Karani.

Karşısındakinin kalbini görebilir ve hissedebilirse tabi ki sevebilir.

sever ama, olmasını istediği kişinin özelliklerini o kişiye yükler. olmadığını anladığında biter heralde.

Geri