İnsan değerini bilenin yanında kıymetlidir.

Yazgı

Bronz Üye
Her insan kıymetlidir.Ancak insan mutlulukla , iyilikle güzelleşir. Yanındayken huzurlu hissettiğiniz insanlar, size değer veren insanlar ilaç gibi bir etkiye sahiptir en kötü anlarınızda bile.

İnsanız insana muhtacız.Tek başına falan da dönmüyor dünya. Yalnızlık güzel elbet ama sürekliliği boğuyor insanı değil mi? Elbette ki her insan kendi değerinin farkında olmalı , kendi değerini kendi bilmeli ancak takdir edilme duygusuna da ihtiyaç duyarız ya bazen. Yaptığımızın doğru olduğuna inansak da bunu destekleyen insanlarla artar o başarı,azim. Doğru olanı sürekli hale getirir.

Altın gibi bir kalbe sahipseniz ve bunun değerini bilmeyen bir insanla birlikteyseniz ne kadar çabalarsanız çabalayın, emek verin, fedakarlık edin olmaz çünkü kıymet bilmeyene ne yapsanız eksik kalır. Zamanla özgüveninizi zedeler bu durum, sizi olduğunuzun dışında biriymişsiniz gibi düşünmeye iter. Oysa altın çamura da düşse altındır bir şey kaybetmez değerinden.

Size mutsuzluk veren bir insan sizi seviyor olabilir mi? Size değer veriyor olabilir mi? Size vakti olmayacak kadar meşgul bir insan size hakettiğiniz saygıyı gösteriyor mudur sizce?

Çok severiz ya bazen. Hani hiç bir şeyi görmez olur ya gözümüz. Perde iner gözlerimize ve görmek istemeyiz bazı gerçekleri.Oysa her şey tam da gördüğümüz gibidir tam da sandığımız gibi.

Aralayın o perdeleri ve bakın o gerçeklere, izleyin, birleştirin puzzle parçalarını bir bir ve anlayın değersiz olan siz değilsiniz, hakettiğiniz bu değil , olmamalı , çabalarınız tek taraflıysa sonuç vermemesi de anormal bir durum değil . Bazen tek olay farkına varmak oluyor, karar vermek ve vazgeçmenin vaktiyse onu hissedebilmek.

Hayat kısa canınızı acıtan şeylere saplanmanız anlamsız.Size değer verse zaten hissettiğiniz şey acı olmazdı anlayın bunu. Kendinizi kandırmaktan vazgeçip kendinize dönün. Herkes her şeyi bilerek ve isteyerek yaptı. Sonucuna katlanmak size değil onlara kalmalı. Alın kendi değerinizi ve değerli hissettiğiniz, sizi gerçekten seven insanlara dönün yüzünüzü , kendi değersizlikleriyle baş başa bırakın geride kalanları dönün artık onlara sırtınızı.

Aklınıza geldikçe canınızı acıtan şeyleri zihninizden temizleyecek kadar güzel günleriniz olması dileğimle..

Yazgı
21.04.2019

Muphem

Emektar Üye
Bazen degil, çogunlukla değerini, kiymetini bilinmesi gereken seyleri kaybedince anlıyor insanoğlu.
"kimse birbirinin kıymetini bilmiyor"

Deger bilmek taşıdığın cana, aldigin nefese haksızlık etmemektir diyor, Ve Neset Ertas'dan -Hata benim türküsünü buraya bırakıyorum.

velevki

Bronz Üye
Yalnızlık yüce Allah'a mahsustur.kendi değerinin farkindaysan ne âlâ.Takdir
edilmek onaylanmak herkesin hoşuna gider ve motive eder.sizi onaylıyor ve takdir ediyorum sevgili Yazgı
Huzur mu ? Bazen bazen bir çocuğun masum gülüşü. çiçeğin tomurcuğu.sıcak bir dost muhabbeti.radyo da çalan bir şarkı vs vs :) mutluluk sizi kovalasin emi. Selamlar, Sevgiler

Yazgı

Bronz Üye
Yalnızlık yüce Allah'a mahsustur.kendi değerinin farkindaysan ne âlâ.Takdir
edilmek onaylanmak herkesin hoşuna gider ve motive eder.sizi onaylıyor ve takdir ediyorum sevgili Yazgı
Huzur mu ? Bazen bazen bir çocuğun masum gülüşü. çiçeğin tomurcuğu.sıcak bir dost muhabbeti.radyo da çalan bir şarkı vs vs :) mutluluk sizi kovalasin emi. Selamlar, Sevgiler

velevki o dost sıcaklığını sizde hissediyorum sizin gibi insanları görmek ve tanımak beni mutlu ediyor.Mutluluk hepimizi bulsun. (:

velevki

Bronz Üye
velevki o dost sıcaklığını sizde hissediyorum sizin gibi insanları görmek ve tanımak beni mutlu ediyor.Mutluluk hepimizi bulsun. (:

Ahh Sevgili Yazgı,bilmukabele.çok teşekkür ederim. Yazılarınızı merakla takip ediyorum.Güzel dostluklar yakalamaniz/ yakalamamiz dileğiyle
Keyifli forumlar.
Kaleminiz zeval görmesin (klavye) :)
Bir Neşet Ertaş - ah yalan dünya, türküsü armagan ediyorum. Keyifle dinleyin. Sevgiler

yeLda

Özel Üye
Öncelikle tebrik ediyorum Sevgili Yazgı. Öylesine doğru noktalara doğru kelimelerle deginmişsiniz ki oldukça güzel hissedebildim yazdıklarınızı..
İnsan bedensel olarak hissettiği acıları hesaba katar çoğu zaman.. Ruhunu örseleyen, kalbini pek çok kez acıtan mutsuz eden/hissettiren insanlara karşı ise hastalığa duyduğu hassasiyetle yaklaşmaz. Ya görmemeyi tercih eder ya da görse dahi alışkanlıkları sebebiyle net bir tavır sergileyemez. Halbuki en acı şey değil mi size kendinizi değersiz hissettiren insanların yanında olmak ve defaatle yanınızda kalmalarına müsaade etmek? Bu kişilerin hayatınızdaki konumu yahut cinsiyeti her ne olursa olsun sizin onca verdiğiniz ödüne rağmen tutumlarında ısrar ediyorlarsa lütfen gitmelerine olanak tanıyın. Hayat kendinize bu kötülüğü yapmak ve bir başkasına daima müsamaha göstermek adına çok ama çok kısa..

Yazgı

Bronz Üye
Öncelikle tebrik ediyorum Sevgili Yazgı. Öylesine doğru noktalara doğru kelimelerle deginmişsiniz ki oldukça güzel hissedebildim yazdıklarınızı..
İnsan bedensel olarak hissettiği acıları hesaba katar çoğu zaman.. Ruhunu örseleyen, kalbini pek çok kez acıtan mutsuz eden/hissettiren insanlara karşı ise hastalığa duyduğu hassasiyetle yaklaşmaz. Ya görmemeyi tercih eder ya da görse dahi alışkanlıkları sebebiyle net bir tavır sergileyemez. Halbuki en acı şey değil mi size kendinizi değersiz hissettiren insanların yanında olmak ve defaatle yanınızda kalmalarına müsaade etmek? Bu kişilerin hayatınızdaki konumu yahut cinsiyeti her ne olursa olsun sizin onca verdiğiniz ödüne rağmen tutumlarında ısrar ediyorlarsa lütfen gitmelerine olanak tanıyın. Hayat kendinize bu kötülüğü yapmak ve bir başkasına daima müsamaha göstermek adına çok ama çok kısa..

Güzel yorumun için çok teşekkür ederim Yelda ,sevdiğimiz şeylerden kopmak kolay olmuyor, mücadele gerekiyor bazen olmayanı da oldurmaya çalışıyoruz ama hepsi değerini bilecek insanlarda anlamlı.
İnsanın kişiliği bazen vazgeçtiklerinde belli oluyor.

Üst Alt