İnsan Beyninin %50'sini Kullanırsa

Konu sahibi son olarak 668 gün önce görüldü
İnsan Beyninin %100 lük bir kapasiteye sahip olduğu düşünülürse sadece %50 sini kullanırsa neler yapabileceğini biliyormusunuz ben az çok biliyorun hayal gücünüzü zorlayın örneğin dünya üzerinde en iyi PC den bile %49 daha iyi olabileceğinizi ;;; yorumlarınızı bekliyorum...

eğer yapılmadıysa ve başıma bişey gelmeyecekse; aynştayn %15 kullanıyomuş.

Bildiğiniz gibi insanlar arasında çok yaygın bir inanç vardır:*"İnsanlar beyinlerinin %3'ünü (%5'ini, %10'unu, vs.) kullanıyormuş. Einstein bile %5'ini kullanıyormuş. Kimi insanlar ömürleri boyunca çalışıp %4'e ancak çıkarabiliyorlarmış. Demek ki %100'ünü kullansak kim bilir neler yapacağız!"*Bu iddia, bilimsel olarak ciddi bir hata ve saçmalıktır. Ne yazık ki, sadece Türkiye insanının değil, genel olarak bilimden uzak yaşayan insanların bu tip mitlere ve efsanelere ne kadar kolay kanıp, ne kadar hızlı ve etkili bir biçimde yanlış bilgiyi geniş kitlelere yayabileceklerinin de güzel bir örneğidir.*

Biological Psychology*dergisinde yayınlanan makalede Kalat, beynin tamamının kullanıldığını ve beynin bazı bölgelerinin gün içerisinde aktif olmamalarının, o bölgelerin kullanılmadığı anlamına gelmediğini açıklamaktadır. İşte bu durum, bizim nasıl istediklerimizi duyup, gerçekleri reddettiğimizi göstermektedir.

Yani her düşünceye açık ol
Keşfet
O zaman hepsini kullanmaya baslarsin.

Kullanamaz :T:

Fazla zeka, gerizekalılığa yol açar. *bilimsel değil hakaret olarak dedim*

Sapıtır, şaşırır, 6 günde yaratılan dünyayı 2 günde batırır. Olmaz o iş.

eger kullanırsa ortaya mukemmel katıl cıkar bence

Ben %31'ni kullanıyorum. Soruları alayım :D

Geri