Yine cehaletin şov yaptığı bir konu olmuş. İnanç vergisi çağ dışı bir vergi ve şu an Almanya'nın da başına bela olmuş vaziyette. Yalnız Almanya'yı değil aynı zamanda Vatikan'ı da alakadar eden bir vergi türüdür inanç vergisi. Ülke zaten vergi cenneti haline geldi bence yeni bir vergiye gerek yok. Kaldı ki camiye giden müslümanlardan vergi alan hükümetin diğerlerinden vergi almayacağını mı sanıyorsunz? Bütün politikalarını Neoosmanlı fikrine göre şekillendiren bir hükümetten ben aksini beklemem.
Bu verginin Türkiye'de ciddi sıkıntılar doğurması da pek tabii. Bu vergiyle birlikte nerelerin ibadethane sayılacağı tartışması gündeme gelecek. Söz gelimi bu vergilerden Alevi cemaatler ve Cemevleri yararlanabilecek mi? Sanmıyorum. Almanya'da inanç vergisi ödeyen aşağı yukarı 40 milyon yurttaş var ve bu vergiden hem Katolik hem de Protestan kiliseleri faydalanabiliyor. Aslında inanç vergisi vermeyen kişiler de dolaylı yoldan kiliseye destek veriyor devletin kilise yardımları sonucunda.
Anlamadığım bir husus konunun Alman hükümet partisinin adıyla alakası ne ? Partinin adında "Hristiyan" geçiyor diye bütün hizmetleri Hristiyanlara mı yaptıklarını iddia ediyorsunuz? Bu bana malum partinin adında "Adalet" olduğunu hatırlattı gören de şey sanıyor. lol. CDU'nun kemik kitlesi Katolik olmakla birlikte Merkel gibi bir Protestan 18 yıl genel başkanlık yaptı. Bu ülkede bırak Şii bir devlet başkanını daha Sunni Fıkıh Mezhepleri bile kendi arasında "sakız orucu bozar mı?", "abdest nasıl alınır?", "kaç yaşında çocukla evlensek iyidir?" gibi konuları çözemiyor.
Sözün özü, Diyanet'i revize etmek gerek ancak çok zor çünkü Diyanet Akp için müthiş bir güç. Şahsen ben de bu güçten mahrum bırakılmak istemem. Cuma hutbeleri, vaazlar, fetvalar hemen hepsi ortak bir gayeye hizmet ediyor. İslamiyette Mescid-i Dirar diye bir kavram var, dinci arkadaşlar benden daha iyi bilirler bu kavramı. Ne yazık ki Diyanet, politikalarını Allah'ın evi olan camileri Mescid-i Dirar yapmak üzerine kurmuş vaziyette. Karşılığında da Mercedesler, Audi A8 Long'lar alıyorlar. Sonuçta ortada bir win-win durumu var.
Ha şunu da eklemekten geri durmayayım, benim vergimle beni vatan haini, terörist, zararlı unsur, cehape zihniyeti, kafir, münafık, küffar gibi sıfatlarla kategorize eden imam ve türevlerine hakkımı ve verdiğim vergilerimi helal etmiyorum. Umarım bir taraflarından çıkar.
Selam ve Dua ile.
lol.