imam Nikahının Sizdeki Önemi Nedir? ve Gerekli Gòrùyormusunuz?

M
  • Kullanıcı mahruyan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Oncelikle basligi bi değiştiriverin imam degil dini olmali herneyse
resmi nikah kiyildiktan sonra tabikide dini nikah olmalı.

Bildigim kadariyla yasak resmi nikahtan once olmasi.

Evet öyle de, benim çevremdekiler resmi nikahtan birkaç gün önce yapıyorlar imam nikahını.
Aman sanki bütün yasaları dikkate aldıkta bu kaldı. :kiki:

Her Müslümanin yapmasi gereken nikah.
Yapmayanlar, Resmi nikahli olsalar bile Allah katinda zina yapiyor demektir.

Müslüman olmayanlarin zaten Imamla ne isi olsun ki? (:

gerek tabı ama nısanlıyken ımam nıkahı yapıpta her haltı yemek ıcın kılıf olarak kullanılmasına karsıyım

Karşı taraf ısrar ederse kiyariz yoksa allah katında evli olmak istesem şimdi gider imam nikahı yaparım. Benim için resmiyet önemli.

resmi nikahı kıyan memur zamanında imamlık yapmış olsa ordan bir kanaat notu alamıoruz dimi ?

ben imamın kendisini istiyorum xd

habil-bingol.jpg

gerek tabı ama nısanlıyken ımam nıkahı yapıpta her haltı yemek ıcın kılıf olarak kullanılmasına karsıyım

Bunu yapıyorlarmış bir arkadaşımın kardeşi yapmış. Sırf bu yüzden yani dini nikah yaptığı için sevgilisinden ayrılmadı bütün kötü davranışlarına rağmen sonrasında resmi nikahla evlendiler.

İslamiyetin gereğidir. Yapılmalıdır.

Hanfendi ısrarcı olursa kabul edilebilir. Eğlenceli olacaktır.

ben gerek görmüyorum da aynısı erkek arkadaşım için geçerli değil tabi. ortalık çok karışık, sormayın.

İslamda evlilik için şart olan şeyi nasıl tartışma konusu yapıyorsunuz ?

Müslümansan bu zaten şart .. Kafir isen yaşadığın şekilde zaten hareket ediyorsun ..

lütfen bunu tartışma konusu yapmayın , Allah korusun söylediğiniz kelam yüzünden dinden çıkma ihtimali doğar ...

Geri