İlkbahar Çorbası Nasıl Yapılır

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Çorbalar ve Sulu Yemekler
🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
1710836525449.jpeg

Malzemeler:

3 havuç
1 ufak şalgam olmasa da olur
3 sap ince pırasa
2 sap taze kereviz veya bir ufak kereviz
4 orta boy patates
Tuz
Karabiber
Lezzet için 1 çorba kaşığı tuz ot
1 avuç varsa donmuş bezelye
750–900 gr. et suyu, 3 tablet et suyu yeterlidir
3 çorba kaşığı krema
40 gr. tereyağı

Yapılışı:

Sebzeleri ince halka ve tavla zarı iriliğinde doğrayın. Patatesler daha irice olabilir. Hepsini tereyağında 1–2 dk. kavurun. Kavurma bittikten sonra et suyunu üzerine dökün ve çorbayı yarım saat kadar kısık ateşte kaynatın. Bu arada çorbaya sap halindeki maydanozları da ilave edin. Sebzeler piştikten sonra yarım kepçe çorba suyuna 3 çorba kaşığı krema koyarak, krema çorba suyunda eriyene kadar çırpın ve bu karışımı pişmiş çorbaya katın. Karıştırmayı ihmal etmeyiniz. Son olarak yeteri kadar tuz ot ilavesinden sonra servise çıkarınız.
alıntı

Etin olmadığı yerde neden et suyu konulur ki :d

aldım küçük bir kâse
içine koydum kerevizi tane tane
pırasa koymazsan benzemez hiçbir hale.
bezelyeli çorba ne biçim bir nane.
havuç yemek için ararsın bahane
ilkbaharda çorba içmek ne güzel ne güzel.
Ahahahakskssgsjshsgsgs güldürürken düşündüren nezih şiiriniz için müteşekkirim efenim.

Her ne kadar hatrımda şöyle bir şey canlanmış olsada djdhd

IMG_7330.jpeg

Ahahahakskssgsjshsgsgs güldürürken düşündüren nezih şiiriniz için müteşekkirim efenim.

Her ne kadar hatrımda şöyle bir şey canlanmış olsada djdhd

Ekli dosyayı görüntüle 94064

bu paylaştığın bildiğin cennet bahçesi çayı gibi bir görsel, ölümden başka her derde devaymış gibi hissiyat verdi. bir de yukarıdaki görsele bak fakir çorbasını ilkbahar çorbası diye kakalıyorlar bize. ben sizin görseli tercih ederim, paylaşmak isterseniz pipetimi alıp geliyorum.

bu paylaştığın bildiğin cennet bahçesi çayı gibi bir görsel, ölümden başka her derde devaymış gibi hissiyat verdi. bir de yukarıdaki görsele bak fakir çorbasını ilkbahar çorbası diye kakalıyorlar bize. ben sizin görseli tercih ederim, paylaşmak isterseniz pipetimi alıp geliyorum.
İftardan sonra buluşalım. Ben çiçek toplamaya gidiyorum

İftardan sonra buluşalım. Ben çiçek toplamaya gidiyorum

bu naif ve ince fikrine karşılık, hangi çiçekleri toplar diye düşündüm. çiğdem toplasan der ki ben elayım, yiğit başına belayım... lale toplasan der ki behey tanrı, yardan düştüm gayrı..... nevruz toplasan der ki ben nazlıyım, sarp kayalarda gizliyim, mavi tonlu gökyüzüyüm.... sümbül toplasan der ki benim boynum uzun yapraklarım düzüm düzüm, beni ak gerdana dizin...

sonra bir daha düşündüm.... senden ala çiçek var mı ?

et suyu yerine tavuk kullanın

Geri