İlk Müslüman kimdir sorunsalı

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
ali imran 67 : ye göre; ilk müslüman hz ibrahimdir
meali : İirahim, ne yahudi, ne de hıristiyan idi; fakat o, allah'ı bir tanıyan dosdoğru bir müslüman idi; müşriklerden de değildi.
bu ayete göre ibrahim yahudi de değil, hristiyan da değil ilk müslüman ki bakıldığı zaman m.ö 2000 yılında henüz muhammed peygamber daha yoktu. devam edelim,

enam 163'te ise muhammed ilk müslüman olduğu yazar.
meali : onun (allah) ortağı yoktur. ben bununla emrolundum ve ben müslüman olanların ilkiyim. devam edelim,

araf 143'de ise musa'nın ilk müslüman olduğu yazar.
meali : Musa, tayin ettiğimiz vakitte gelip de rabbi onunla konuştuğunda o, “rabbim! bana görün; sana bakayım” dedi. rabbi, “Sen beni asla göremezsin. fakat şu dağa bak; eğer o yerinde durabilirse sen de beni görebilirsin” buyurdu. rabbi o dağa tecelli edince onu paramparça etti; musa da bayılıp düştü. Kendine gelince dedi ki: “seni noksan sıfatlardan tenzih ederim, sana tövbe ettim; ben inananların ilkiyim.”

meallerini kendiniz de açıp bakabilirsiniz. 3 farklı ayette ilk müslümanın farkı peygamberler olduğu yazar. artık hangisi olduğuna inanmak da sizin tercihinize kalmış.

ne yazdığını unutmuştur reis olur öyle şeyler.

kapanma konusunda ne demiştim hatırlayalım...... dini bir hususta cevap aranıyorsa şirkten kaçınmak için akıl, mantık, bilim, irfan ile bir cevap çabası olmaz, düz mantık yürütülür...... öyleyse bu soru için ilk müslüman allahtır cevabı verilebilir..... :emoji_thinking:

kapanma konusunda ne demiştim hatırlayalım...... dini bir hususta cevap aranıyorsa şirkten kaçınmak için akıl, mantık, bilim, irfan ile bir cevap çabası olmaz, düz mantık yürütülür...... öyleyse bu soru için ilk müslüman allahtır cevabı verilebilir..... :emoji_thinking:

biz onu insanlar için kendine müslüman diyorduk ama ?

@Ocean azizim Kuran okuman,ziyadesi ile memnun etti beni. : )

Mesaj da adını zikrettiğin Peygamberler kendi döneminin ilk müslümanıdır.Zaten sureleri tümevarım şeklinde okuyan bunu fehmedebilir.

herşeyi bildiğine göre ilk müslüman allah olmuyor mu? 4 dine de mensuptur diye düşünüyorum gerçi ama son tahlilde müslümanlığa karar vermeside cabası tabi ki.

ilk müslüman son halife recep tayyup erduvan

@Ocean azizim Kuran okuman,ziyadesi ile memnun etti beni. : )

Mesaj da adını zikrettiğin Peygamberler kendi döneminin ilk müslümanıdır.Zaten sureleri tümevarım şeklinde okuyan bunu fehmedebilir.

azizim ben 35 yaşımdayım, kuran kursunda arapça hiçbir şey anlamadan papağan gibi tekrarlayarak kuranı baştan sona okuduğumda 12 yaşımdaydım. daha sonra türkçe mealiyle okuduğumda 16 yaşımdaydım, hem diyanet çevirisiyle, hem elmalılı hamdi çevirisi ile. dünkü inançsız değilim yani. her inançlının zaten islamiyet en başından beri vardı gibi kaçamak cevaplar maalesef beni tatmin etmiyor. keşke etse.

soru nasil soruldu bilmem lakin dünyadaki ilk müslüman hz.adem

dünyadan önce ruh alemindaki hz.muhammend

hz adem müslüman ise islamiyet ilk insanla birlikte var oldu demek, islamiyet varsa araya neden diğer semavi dinler sokuldu o halde, islamiyet ile devam edilmedi ?

azizim ben 35 yaşımdayım, kuran kursunda arapça hiçbir şey anlamadan papağan gibi tekrarlayarak kuranı baştan sona okuduğumda 12 yaşımdaydım. daha sonra türkçe mealiyle okuduğumda 16 yaşımdaydım, hem diyanet çevirisiyle, hem elmalılı hamdi çevirisi ile. dünkü inançsız değilim yani. her inançlının zaten islamiyet en başından beri vardı gibi kaçamak cevaplar maalesef beni tatmin etmiyor. keşke etse.

Yani bu konuda ben kamyonla yazı yazabilirim.İmam Gazali,İmam Rabbani ve bu konuları en filozofi ele alan İbn-i Arabi'den alıntılar ile 500-1000 kelimelik poetik makaleler yazabilirim.Fakat bu yazılar ne sizde inanç yönünde bir değişime sebep olur,ne de yargılarınızda.Fakat kısmen eksik bilgiye sahipsiniz meal okumak sizi bu tür konularda tam donanımlı yapmaz.Ben size vaktiniz varsa tefsir okumayı tavsiye edebilirim.Onun haricinde çok söyleyecek bir şeyim yok.

Ayrıca ne kadar etkili olur veya ne kadar size bir tavsiye niteliği taşır bilemem,fakat kalıplaşmış doğrulardansa farklı bir bakış açısı isterseniz Dücane Cündioğlu'nu okumanızı tavsiye ederim.Youtube kanalı da var izleyebilirsiniz.Ben neredeyse bütün seminerlerine elimden geldiğince katılırım.

Yani bu konuda ben kamyonla yazı yazabilirim.İmam Gazali,İmam Rabbani ve bu konuları en filozofi ele alan İbn-i Arabi'den alıntılar ile 500-1000 kelimelik poetik makaleler yazabilirim.Fakat bu yazılar ne sizde inanç yönünde bir değişime sebep olur,ne de yargılarınızda.Fakat kısmen eksik bilgiye sahipsiniz meal okumak sizi bu tür konularda tam donanımlı yapmaz.Ben size vaktiniz varsa tefsir okumayı tavsiye edebilirim.Onun haricinde çok söyleyecek bir şeyim yok.

Ayrıca ne kadar etkili olur veya ne kadar size bir tavsiye niteliği taşır bilemem,fakat kalıplaşmış doğrulardansa farklı bir bakış açısı isterseniz Dücane Cündioğlu'nu okumanızı tavsiye ederim.Youtube kanalı da var izleyebilirsiniz.Ben neredeyse bütün seminerlerine elimden geldiğince katılırım.

azizim ben inanç tarihleri konusunda oldukça meraklı bir insanımdır, elbette sadece kuranın mealini okuyarak bu tercihlerde bulunmadım bu yıllarca süre gelen bir serüvenin sonucunda oluştu, haliyle bir günde de değişmesi mümkün değil. imam gazali'yi de okudum, imam buhari'yi de. ayrıca islamiyet tarihinden daha çok ilgimi çeken anadolunun erken dönemi, mezopotamya uygarlıkları, babil, aztek, asur, akad, sümer gibi dini inaçların temellerinin atıldığı ilk dönemler çok daha ilgi çekici ve merak uyandırıcı. daha eskilere gitmenizi tavsiye ederim.

hz adem müslüman ise islamiyet ilk insanla birlikte var oldu demek, islamiyet varsa araya neden diğer semavi dinler sokuldu o halde, islamiyet ile devam edilmedi ?

bu burda hemen anlatabilmem zor
ama hava anamizin ilk evlatlariyla alakali
dünyadaki ilkleri yasayanlar onlardir
bildigim kadariyla yahudidaki ayrimlik hz.musadan sonra geldi galiba

E madem Allah yok şimdiki maymunlar neden insan olmuyo @Ocean (aslında oluyo :D )

E madem Allah yok şimdiki maymunlar neden insan olmuyo @Ocean (aslında oluyo :D )

bu devirde maymunların insan olması zor azizim. önce insan olmak için nüfus dairesinden kayıt açtırmaları gerekiyor. önce komple kılları traş olacak, sonra yok biyometrik fotoğraf, yok adli sicil kaydı, suça karışmış mısın, arkadaşının muzunu çalmış mısın. sonra askerlik belgesi, sağlık raporu falan bir sürü evrak. bir sürü farklı devlet daireleri. maymunlar da doğal olarak uğraşmak istemiyor bu kadar bürokrasiyle. önceden bu evrim işlerine, evrim dairesi diye tek bir kurum bakıyormuş. o yüzden o dönem başvuranlar götü yırtmış. biraz evrim öğrenin ağ.

arkadaşları evrim geçirirken mal mal bakan maymunların sorduğu soru bu ahah. gerçi şimdiki maymunlar bir çok insandan daha zeki. bakmakla iyi de yapmış olabilirler.

Geri