İlk insanlar mı daha mutludur, günümüz insanı mı?

Konu sahibi son olarak 663 gün önce görüldü
İlk insanlar mı daha mutludur, günümüz insanı mı?
bence ılk ınsanlar daha mutluydu bılmedıklerı tonla sey vardı ve merak duygusu vardı ..

İlk insanlar varken dünya cennet gibiydi. İlk günah işlenince olanlar oldu.
İlk insanlar daha mutludur..

Mutluluk göreceli bir kavramdır. Birey sorumlulklarını bildiği sürece ve Varoluş gayesine uygun hareket ettikçe elbetteki yer zaman ve mekan ayırt etmeksizin Mutlu olabilir. Ve Mutlu olmakla.beraber mutluluk saçar...

Ama illa kıyas yapacaksak...
Küresel bir Sömürü.düzeninin hakim.olduğu ve Hergün Dünya üzerinde Yüzlerce insanın katledildiği ve açlıktan ölümlerin olduğu bir dünyada mutlu olmak, huzurlu olmak bir sorun bence...

İlk dönem insanlarında kendilerine göre sorunları ve çıkmazları vardı o yüzden o dönem hakkında ciddi veri olmadan yorum yapamam...

O yüzden bilinmezlikle.bilineni.kıyaslamak adil olmaz.diye düşünüyor ve kıyas yapmıyorum.

Ama mevcut zamanda Mutluda olamam.. Yer yüzünde zulumat varken ben Mutlu olamam... Hangi dönemde yaşadığım.değil neler yaşadığımla alakalı....

Homoerectus daha mutludur.

İlk insanlar EVET daha mutluydu çünkü o zamanlar insanlar sadece karın doyurmak ve cinsel ihtiyaçlarını temin ettikleri sürece memnun ve mutluydular ki o zamanın kadının şeklini şimalini siz düşünün...Şimdi her şey var her şey üretiliyor ve herkes adeta TOPLAYICI konumnda da ve hiç bir şekilde KANAAT etmiyor veya edemiyor .beyeniyor evleniyor 4 ay sonra karşılıklı aldatmalar şikayetler ........

İnsan elde ettikçe mutsuzlaşır, insanlar artık her şey ellerinde olduğu için daha mutsuz bence.

bulunduğum zaman dilimin de çok mutluyum gelecekten daha da umutluyum.

İlk insanlar.
Eskiden az insan, az hastalık, az anlaşmazlık vardı. İnsan sayısı azdı çünkü.
Eski zaman da yaşamak isterdim.

İnsanoğlu hiç bir zaman tam anlamıyla mutlu olduğunu kabul etmez.Bu yüzden kıyaslama yapmak yersiz olur.
İnsanlık var olduğu sürece doyumsuzluk var olacaktır bu da mutluluk kavramını hep arafta bırakacaktır.

tunç devrinde yaşayıp daha mutlu bir birey olabilirdim

Eskilere selam olsun şimdiki gençlik tam bir fiyasko mutsuz çoğunluğuz biz .d

Geri