Hz. Ayşe / Aişe Validemiz '(n)in Peygamber Efendimiz ile Evlilik Yaşı hk.

• Kullanıcı Od
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - İslam Tarihi
Konu sahibi son olarak 1244 gün önce görüldü
Tamam orası öyle diyelim. Hatta kiz cocuklarinin bebeklerle oynaması durumunu bile hesaba katabiliriz o dönem ki adet gormeyen kizlarin evlenmesi bile ayip karsilanirmis o zamanlar. Fakat burda şu ortaya cikiyor bir cocuk yasi geldigi icin mi evlenmek zorunda o yaslarda?. Ayrica roma dedigimiz yer tarihin mihenk tasinida flozoflarinida barindiran bir yer.

Senin çöl hayatı örneğin daha mantıklı.
Değil abi işte esasen en vahimi olarak örnek verilebilir. Ornek gosterdigin romanin ilkel yasayan insanlari ile arasinda pek fark yok. O donem oyle olmasi gerekiyordu diyorum cunku o zamanlarda yasam standartlari boyle degildi. Colun ortasinda yasayan dunyayi hic tanimamis kiz ile roma da yetisen bir kiz cocugunu ayni bilgi dagarci ve sosyal dusunce ile ele alamayiz. Belki ikisinede yazik ama donemlerinde yasamis dusunurler filozoflar ile bu durum degisiyor.
Col bedevisinin seminerine katilan kiz ile roma doneminde yasamis filozofun anlattiklarini dusunen cocuklarin dusunce yapisi farkli olucaktir.

Değil abi işte esasen en vahimi olarak örnek verilebilir. Ornek gosterdigin romanin ilkel yasayan insanlari ile arasinda pek fark yok. O donem oyle olmasi gerekiyordu diyorum cunku o zamanlarda yasam standartlari boyle degildi. Colun ortasinda yasayan dunyayi hic tanimamis kiz ile roma da yetisen bir kiz cocugunu ayni bilgi dagarci ve sosyal dusunce ile ele alamayiz. Belki ikisinede yazik ama donemlerinde yasamis dusunurler filozoflar ile bu durum degisiyor.
Col bedevisinin seminerine katilan kiz ile roma doneminde yasamis filozofun anlattiklarini dusunen cocuklarin dusunce yapisi farkli olucaktir.
Roma döneminde yaşamış kız hayatında kaç filozof görmüş sence? Halkın çoğu Köle olan bir toplumdan söz ediyorsun.
Roma'lı Lejyonerler savaşlar sonrası evlerine dödüklerinde arsaları kıraç kaldığı için, mülklerini zenginlere satıp, kendileri de yine aynı zenginin yanında köle olarak yaşayabilmek için anlaşırlarmış.

@Süreyya simdi islama inanmadiklari icinde allahin uzun omur vermeyecegini ya da boyle bir hayir duasina maruz kalmadiklarini varsayarsak ortalama omru 30 yilmiymis o donem insanlarinin?
Ismail dogru diyor bu konuda.
O dönem insanlarin ömür beklentileri bugüne nazaran daha alcak verilerde.
Duasizliktan mi artik bilmiyorum ama (lol) o zaman aclik hastalik cok yaygindi.
Bebeklerin ilk yasini doldurmadan ölmeleri en büyük faktör.
ve su da var,bebekler dogum kontrolu icin bile isteye öldürülüyordu.Bakilamaz korkusu ile.
Ama arada yaklasik 2500 sene var.
Insanlar cogaldi.Gerek var mi o günü bugüne adapte etmeye?Dönem insanimizin hayat beklentileri degisti.
Iste bunu anlamiyorlar.
Zaman degisti,bizimkiler ayni kafada sonra niye gelismiyoruz?

Hadi suraya islami bir söz yazayim;

Cocuklarinizi kendi zamaniniza göre degil onlarin yasayacagi caga göre yetistirin.
Hz Ali

Ortalama ömür denilince insanların 30 yaşlarında öldükleri düşüncesi yanlış. O zamanlar bebek ölümleri fazla olduğu için ortala ömür hesaplamalarını da etkiliyordu. Modernleşen insan bebek yaşta ölümleri azalttığı için ortalama ömür hesaplamaları da değişti. Tabii modern tıbbın, genişleyen olanakların insan ömrünün uzamasında katkısı olduğu aşikar ama makas o kadar da açık değil. Kısaca tartışmaya konu olan çağda insanlar gayet de 60-70 yaşları görebiliyordu.

Roma döneminde yaşamış kız hayatında kaç filozof görmüş sence? Halkın çoğu Köle olan bir toplumdan söz ediyorsun.
Roma'lı Lejyonerler savaşlar sonrası evlerine dödüklerinde arsaları kıraç kaldığı için, mülklerini zenginlere satıp, kendileri de yine aynı zenginin yanında köle olarak yaşayabilmek için anlaşırlarmış.
Araplarin cahiliye dönemi gibi mi?
Ha yok..araplar diri diri gömüyordu kiz diye.
Islam gelmeden evvel kabileler halinde yasiyorlardi.
Romalin en azindan global bir vizyonu varmismis.

En azindan varmis abi onu diorum kafasini gomuldugu yerden cikarip bakamayacak masum kiz cocuklarina gore daha olası. arap yarim adasindan daha kotu olsa bile bu arap yarim adasini aklamiyor işte ki versus yapsak aradaki farki anlariz kulturel olarak. En azindan ot cekip vahiy geldi diyen olmuyormuş. Vergil diye şair varmis, arabin neyi varmis? Kiz cocuklarini evlat edinmeyelim alalim varmis. 2 donem de korkunc ama karsilastirma yapinca neler oldugunu goruyorsun. Nerden bakarsan bak 2023 de arap yarim adasi henuz yeni romaya yetismistir belki de yetismemis bile..

Ya Hu Roma ne alaka?
Adamin yaptigi yollari halen kullaniyorsun.
Sehir,sokak planlamasini onlardan almissin.
Icine girdigin hamamlarin patenti onlarda.
Ordu disiplinligi batida roma, doguda Hunlarda idi.
Yok köle yapmis yok su yok bu.
Kölelik her yerde yaygindi, 19.yy a kadar.
Konu niye Roma Imp na geldi anlamadim ki.dds

Ya Hu Roma ne alaka?
Adamin yaptigi yollari halen kullaniyorsun.
Sehir,sokak planlamasini onlardan almissin.
Icine girdigin hamamlarin patenti onlarda.
Ordu disiplinligi batida roma, doguda Hunlarda idi.
Yok köle yapmis yok su yok bu.
Kölelik her yerde yaygindi, 19.yy a kadar.
Konu niye Roma Imp na geldi anlamadim ki.dds
Ismail ve onun gibi dusunenlerin ortak argumanidir islamiyet oncesi medeniyetlerden ortak nokta bulup legalleştirmek.

Hz hifa hatunun hikâyesini okuyun. Her okuduğumda ağladığım bir hikaye

En azindan varmis abi onu diorum kafasini gomuldugu yerden cikarip bakamayacak masum kiz cocuklarina gore daha olası. arap yarim adasindan daha kotu olsa bile bu arap yarim adasini aklamiyor işte ki versus yapsak aradaki farki anlariz kulturel olarak. En azindan ot cekip vahiy geldi diyen olmuyormuş. Vergil diye şair varmis, arabin neyi varmis? Kiz cocuklarini evlat edinmeyelim alalim varmis. 2 donem de korkunc ama karsilastirma yapinca neler oldugunu goruyorsun. Nerden bakarsan bak 2023 de arap yarim adasi henuz yeni romaya yetismistir belki de yetismemis bile..
Ben kimseyi aklamıyorum. Gerçekleri aktarmak istedim. Ama sen ırklıçık yapıyorsun. Avrupalı olan her şeye tapıyor, Arapları aşağılıyorsun. Oysa sen de Avrupalıların gözünde bir Arapsın. Onlar için Türk Arap farkı yok. Adana veya Hatay'lıysan zaten senin de bir yanın Arap.

Ben kimseyi aklamıyorum. Gerçekleri aktarmak istedim. Ama sen ırklıçık yapıyorsun. Avrupalı olan her şeye tapıyor, Arapları aşağılıyorsun. Oysa sen de Avrupalıların gözünde bir Arapsın. Onlar için Türk Arap farkı yok. Adana veya Hatay'lıysan zaten senin de bir yanın Arap.
Uzgunum tanri ya da yarattigi dusunulen hic bir seye tapmam. O yaratmamis olsa bile tapmam. Bir sey akliyorsun demedim ama sevdigin allah icin o kisillerle legallestirici ayni ortak argumani kullaniyorsun dedim. Dostum senin arap donemine gelmeden bile karanlik cagda nefret edilecek cok sey var. Araplara gore de sen gercek musluman degilsin onlar gercek musluman, cunku turkleri sevmezler. Oyle yaratilani severimci falan da degiller. Evet araplari assaliyorum cunku iflah olmaz bir cilginlar...

Ne yaptık şimdi sonuç olarak; Roma’nın küçük yaşta çocuklarla evlenmesini bu kadar yıl ayakta kalmasına bağlayarak bunu mu örnek aldık?

Arap yarımadasında nasıl 9 yaşında olgunlaşıyormuş kızlar o da ilginç ahah, konuda bir de 6-7 yaşında nişanlanmış diyor, LOL merkürden bile ithal etsen 6-7 yaşında olgunlaşamaz ahah

Geri