Huzuru nerede arıyorsunuz?

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 587 gün önce görüldü
Sizi yoran herkesle iletişimi kesin. adama derdini anlatıyorsun boş ver be abi bu da geçer diyor. bu tiplerden de uzak durun. hiç bir fikirleri olmayan tayfa bunlar. size kendinizi değerli hissettirecek insanlarla, bilgi birikim tecrübeleriyle size bir şeyler katabilecek insanlarla beraber olun. bu tür insanlara denk gelemiyorsanız, tek takılın.kaliteli bir yalnızlık bazen insana ilaç olur.

Tutku nerde huzur orda bende

Huzur veren insanlarla iletişim kurup bana kendimi huzurlu hissettiren aktivitelere yöneliyorum. Huzursuzluk yaratma peşinde olanlarla arama mesafe koyarım. Olur da huzurumu bozan bir olumsuzlukla karşılaşırsam da yine bir şekilde çözüme odaklanıp çıkış yolu bulmaya gayret ediyorum.

hiziri virin insinlirli ilitisim kırın.

insan huzur veren bri xanli değil ki.

Huzur veren de var vermeyen de... Huzur veren kişilerle yakınlık kurmak gerekiyor yoksa yalnız kalmak çok daha iyidir.
şaka yapıyorum lefty hanım.

bu söylediğinize bir nebze katılıyorum.
sartre cehennem baskalaridir/digerleridir derken, bireyin kendi dışında kalanla doğru iletişimi kurmasının öneminden bahseder. kendisinin disindakiyle doğru iletişimi kuramayan dünya içinde cehenneme mahkumdur gibi bir alt metni vardır aslında.

şaka yapıyorum lefty hanım.

bu söylediğinize bir nebze katılıyorum.
sartre cehennem baskalaridir/digerleridir derken, bireyin kendi dışında kalanla doğru iletişimi kurmasının öneminden bahseder. kendisinin disindakiyle doğru iletişimi kuramayan dünya içinde cehenneme mahkumdur gibi bir alt metni vardır aslında.
Bu görüşe yorum yapanların çoğunu da kabul etmemiş, açıklama yapmıştı ve karşı çıkanlar da olmuştu.

Dünyayı çoğu zaman kendi algımıza göre ele alır ve suçu da başkalarında ararız ancak bazen de bilinçli olarak huzursuzluk yaratma peşinde olanlar vardır ki onlarla mesafeyi korumak gerekiyor çünkü niyeti zaten seni de o huzursuzluğa ortak etmek...

Huzur insanın içinde olur. Kendini dışlayan huzura değil, yalnızlığa kavuşur. Batılılar 60'lı yıllarda Hindistan'a gidermiş huzuru bulabilmek için. Onlar da huzurun insanın içinde olduğunu öğretirlermiş.

Bu görüşe yorum yapanların çoğunu da kabul etmemiş, açıklama yapmıştı ve karşı çıkanlar da olmuştu.

Dünyayı çoğu zaman kendi algımıza göre ele alır ve suçu da başkalarında ararız ancak bazen de bilinçli olarak huzursuzluk yaratma peşinde olanlar vardır ki onlarla mesafeyi korumak gerekiyor çünkü niyeti zaten seni de o huzursuzluğa ortak etmek...
evet kendi aciklamasinda başkalarıyla ilişkilerin tamamen sorunlu olduğundan bahsetmedini söylüyor.
geldigimiz nokta gibi eğer iletişim sorunlu ise her şey kotu olmaya ve algılanmaya başlıyor
bu noktada da huzurlu ilişkiler kurmak mümkün olmuyor nihayetinde sorunlu iletişimin var olduğu alanda başka diye tabir edilen kişiler size kendi fikriyatlarini dikta ediyor.

Herkesin huzuru farklı. Ben yalnızken kendimi özgür hissediyorum. Bu da huzur ve mutluluk veriyor bana. Ev çok kalabalıksa migrenim tutuyor mesela.

Aradığımı zannediyordum.
Sonraları bilincaltima islercesine bundan itinayla kaçındığımı fark ettim.Hayatım yolunda gibi olduğu an bunu kasıtlı bozuyor,huzursuzluk yapacak bir şeyler buluyorum; galiba kaostan besleniyorum.
Yine de hayalimde köyüme yerleşmek var. Müthiş izole bir yerde denize çok yakın ve ormanın içinde. Evim hatta ahirim da var orada fakat şenli değil, bi gün yerleşip inek bakıp bol bol kitap okuyup denize ormana doymak istiyorum.

hep böyle başlıyor zaten.

Bana huzur batiyor ya.
Rahatsizim sanirim.
Fazlasina tahamülüm hic yok.Bana hep bi hareket,hep bi ekçin lazim.

Geri