Hurmalı Mozaik Pasta

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü

Malzemeler:

250 gr. tereyağı
2 paket pötibör bisküvi
8 – 10 yemek kaşığı toz kakao
8 yemek kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
10 – 15 adet hurma – çekirdeği çıkarılmış
3 avuç iç antep fıstık

Yapılışı:

Bir sos tenceresinde tereyağını eritin ve ateşten alın. Üzeri köpüklenirse köpüğünü ayırın.

Bisküvileri iri parçalı olacak şekilde küçük küçük kırın. Tereyağına kakao ve pudra şekerini ekleyip karıştırın. Ardından içerisine yumurtaları kırın ve tekrar karıştırın.

Bisküvileri, küçük parçalara ayırdığınız hurmaları ve antep fıstığını ilave edip bisküviler kakaoyla bulanana kadar karıştırın.

Derin dondurucuya atacağınız kaba yağlı kağıt veya streç film serin. Karışımı içine döküp iyice bastırın. Kağıdın kenarlarını da üzerine kapatıp iki elinizle iyice kalıbın şeklini verin.

Üzerini kapatıp derin dondurucuda 1-2 saat bekletin. Dilimleyerek servis edin.

KAYNAK

hurmayı normal yesek mesela
bazı seyleri de olduğu haliyle yesek

Mozaik pastayı severim ama hurma ile düşünemedim. İkisini ayrı ayrı seviyorum ben sanırım

10 – 15 adet hurma – çekirdeği çıkarılmış
bu iyiymiş:D

bu kadar hurma koyup içine bir de pudra şekeri koymak.
bünyeye ihanet.

ben bunu bugun yaptim ama farkli yaptim. evet, kafama gore yaptim (:d) ve kafama gore yapinca her sey her zaman ters gidiyor mutfakta. bu defa oyle degildi ama. pudrasekeri ve toz kakao kullanmadan yaptim. toz kakao yerine hazir olan fistik cikolatayi erittim ve ekledim. bunun disinda tarife sadik kalarak, sonucu granola bar gibi bir sey oldu ve tadi baya iyi

Çocukken yerli malı haftasında kakao yerine Türk kahvesi koyarak mozaik pasta yapan ve beni arkadaşlarıma rezil eden annem, ellerinden öpüyorum.

Geri