Hindistan Cevizli Muzlu Mahallebi

A

aXi

Guest
Sütü bir tencereye koyup ocağa alın. Üzerine toz şeker ve vanilya tozunu ekleyin. Süt biraz ısınınca yumurta sarılarını tek tek içine iyice çırparak ekleyin. Nişastayı biraz suda eritip ilave edin ve kıvam alınca ocaktan indirin. Bu arada muzları üzerine hindistan cevizi ekleyip ezerek püre haline getirin. Tenceredeki muhallebiye ekleyip hızla çırpın. İyice malzeme karıştığında kaselere bölüştürün ve buzdolabında iyice soğutun üzerine ceviz serpip servis yapın.
MALZEMELER
• 2 muz • 6 yumurta sarısı
• 1 paket vanilya tozu
• 1 litre süt • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi • Yarım su bardağı toz şeker • 1 tatlı kaşığı nişasta • Üzeri için bol ceviz
 
Üst Alt