Hiç atayiz arkadaşınız oldu mu?

Konu sahibi son olarak 3453 gün önce görüldü
Hiç atayiz arkadaşınız oldu mu? Farklı inançlara hoşgörü ile mi yaklaşıyorsunuz ?

Beni umursarsan cevap vercem

Ateist olmasin o .d

Hayır hiç "atayiz" arkadaşım olmadı.

O nasıl oluyo o? Atayizi soruyorum, nasıl bir şey? .ddd
Bi tarif et önce sen, sonra cevap verelim.p

Hayatında eline kur'an almamış, namaza dur desem seccadeyi kıble yönünde seremeyecek ergen oğlanlar, gelip burada atayız matayız diye geyik yapıyor. Sen önce ağzını topla. Adam ol dinini öğren.

Onun doğrusu ateisttir. Teist kelimesine Latince olumsuzluk eki -a nın gelmesi ile türetilen bir kelimedir.

Arkadaşlarımın dini düşüncelerini pek merak etmiyorum. Açık sürekli ateizmi savunan bir arkadaşım olmadı. Ancak seküler düşünce yapılı birçok arkadaşım var.

Arkadaş seçiminde kişiliği ve karakteri esas alırım. Sonuçta hidayet biraz bireysel bir olgudur. Özgürlük var. Müslümanım deyip dininden habersiz olan tipler, beni inkarcı zihniyetten daha çok rahatsız eder.

Ateistlerden de bize din vaaz eden tipler ve sürekli çevresine nefret saçan tipler aşırı itici oluyor. İnanmadığın dinden sana ne? İnanmıyorsan inanmıyorsundur.. Nedir bu takıntın? İnanlara din anlatmak size düşmez. Sonuçta din her şeyden önce samimiyettir.

Ancak herhangi bir konuda inanç ya da ırk eksenli ayrım yapmam. Adaletli davranmak çok daha önemlidir.

İlginçtir, bazı kişiler inançsız olmama rağmen, buna olanak vermiyor ve "hayır inanmıyorum, inançlısın" diyorlar. Kendime dair bu algının nasıl oluştuğunu anlamadığım gibi oluşmasına da bir türlü alışamadım. Üye sözlüğümde bile buna benzer yorumlar vardı hatırımda kaldığı kadarıyla.

Öte yandan şunu da belirtmeden geçmeyeyim, inançlı arkadaşlar tarafından sürekli "sevap kaynağı" olarak görülmeme de alışamadım. Bazen durduk yere ikna olmam için video filan yollayanlar oluyor. "Bak izle adam zamanında ateisti imana gelmiş" gibi. Yada uzun uzun bana dinin faydalarını, güzelliklerini vs anlatanlar da oluyor, üşenmeden. Tabi kıramıyorum, napayım, dinliyor ve yazıyorum ben de.

Bu durumu yadırgamıyorum, ancak alışamadım ve tuhaf geliyor hala. ^^

Konu dışına çıktım bayaa. "Evet, var" deyip kapatayım.

Yoooo.
Ne işim olur bnm .s.s.s
Shdjjsjdkshdk
Şaka bir yana, iman gücü yüksek olan fazla arkadaşım yok sanırım.
Olan da bana bulaşmıyor, ben de onlara bulaşmıyorum, oldukça medeniyiz.
Arkadaşlığa engel olacak son şey olmalı inanç.
Yeterince kişisel, içsel değil mi sizce de?

Benim için dini, ırkı, mezhebi değil taşıdığı yüreği ve saygısı önemli. Bkz, bir ateist benim arkadaşım olabilir, fakat bir saygısız yada kaypak asla.

Oldu oldu.
Hemde çok iyi anlaştıklarım oldular.

Şimdi bu konuya yazmam gerekli diye düşünüyorum ateist değil ama Hristiyan arkadaşlarım var fakat işim gereği yani iş yerinde işe ihtiyacı olan 2 bayan İranlı Hristiyan fakat biz inancına değil insanlığına bakıp ta aramıza kabul ettik tabii ben personel şefi olduğumdan önce bana danışıldı ben Hristiyan olduğunu bilmiyordum fakat insanlığı hoşuma gitti ikisini de işe kabul ettim biri şu an yıllık izinde birisi hala aramızda ateist değil ama Hristiyan iş arkadaşlarım var bana bir zararları yok olmadğı sürece benim için sıkıntı oluşturmaz zaten beni kardeşleri olarak görüyorlar 2 kişi.

Geri