Her Hafta 1 Kürtçe Cümle.

Konu sahibi son olarak 32 gün önce görüldü
Birbirinizle, kendi dilinizde konuşup, konuşulanları anladığınız için seviniyor musunuz.

Çok ilginç.

Alla alla. Şaşırtıcı. Benim japon arkadaşlarım var, aralarında japonca konuşup anlasabildiklerini görünce hiç şaşırmıyorlar. Neyse, muhabbetiniz bol olsun.

başımıza gelen talihsiz bazı olaylardan dolayı kürtçe derslerim aksasa da öğrendik bazı şeyler.

tu çava yi?

bu kadar, teşekkürler.

Birbirinizle, kendi dilinizde konuşup, konuşulanları anladığınız için seviniyor musunuz.

Çok ilginç.
Hayır doktor sevinmiyoruz. Kürtçenin K si dahi geçince içlerindeki ulusolcu duygular kabaran kişiler ve örtülü olarak “Kürtler bile birbirini anlamıyor, Kürtçe diye bir dil yok zaten. Farsça, Arapça, Türkçenin karması” bakış açısına karşı analitik beyanda bulunuyoruz.

Analitik bakış açısı, bilim insanısın seversin.

Günümüze kadar yaşatılan mezopotamya etnik dillerinde bişey keşfettim. -işke eki. Örnek verelim;
Çekmişke: çek
İtmişke: it

Bu çok pratik.

Ben bi tane Kürtçe cümle biliyorum tam olarak en son söylediğimde dövüyorlardı jfkdkdk

Lise zamanlarimda bekci bir dayi vardi. Biz onla sakalasirdik bazen. O bize kurtce kufur ederdi okuldan kacicamiz zaman. Bazen sinir etmek icin soru sorardik;
Dayi kurtce;
Iganulum potanslarini parametrik impulsatorlerle guclendirmek ne demek diye sorardik kqjshdhghd
- Dagilin ula yezidler sizi diye kovalardi haydari kaptigi gibi ajhsgsggdgdggsg

Geri