Her doğru her yerde söylenir mi?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti

Videoyu izlemeden önce kendi düşüncelerinizi söyleyin, sonra izleyin

Bazı konular sadece konuyla ilgili kişiler arasında konuşulur. Bazen de susmak en doğrusu.

söylenmez. o doğruyu sindirmeye hazır olmayanlarla dolu bir ortamda dışlanırsınız. dışlanmak sorun değil de aynı frekansta olmadıkça susmak ya da dalga geçip durumla eğlenmek en iyisi.

Doğrular kişiye, topluma ve koşullara göre değişkenlik gösterebilir.
Gerçek ise o an için bilinendir fakat özündeki hakikati tam yansıtmadığı için gerçek gibi görünen de yanıltabilir.
Direkt hakikate ulaşmak gerekir ki bu da dünya koşullarında neredeyse imkansızdır.

Ben söylüyorum kardeş. Duymak istemeyen duymasın

Videoda söylenenleri hak edecek gerçekten merhamete nail olacak kimse kalmadı. Sen varken susuyorsun insanlar elinde olmadıklarıyla bağırıyor

doğru saklanmaz; ancak zaman, mekan, üslup ve amaç çok önemli. ben bunlara dikkat etmeye çalışırım. bana bir doğru aktarıldığında da aynı kriterlere bakarım. iyi niyet en önemlisi.

her doğru her yerde söylenmez evet… ama bazı doğrular da hiç söylenmezse, yanlışlar rahat koltuk kuruyor. mesele nerede değil, nasıl ve kime söylediğin.

mezela şimdi ortada net bir yanlış varsa ve insanlar o yanlışı doğru diye sahiplenmişse, orada susmak tarafsızlık değil, dolaylı ortaklık oluyor.....

yani özetlemiş olursam, doğru her yerde bağırılmaz ama doğru olan doğru zamanda doğru KULAĞA söylenir.

🙂🙂🙂

En kötü huyum. İçimde kalıp bana dert olacağına, söylerim ona dert olsun😁

İnsanın toplum içinde saklaması gereken tek gerçek, mahremiyetine dair hataları ve özel hayatının gizli detaylarıdır; bunları ortaya dökmek samimiyet değil, düpedüz görgüsüzlüktür. Ancak mesele bir haksızlığa tanık olmaksa, orada susmak erdem değil, suç ortaklığıdır. Edmund Burke’ün de dediği gibi; kötülüğün hüküm sürmesi için gereken tek şey, iyi insanların hiçbir şey yapmadan kenarda beklemesidir.

Bam telime basılırsa, kemik bırakmam karşıda.
Kimsenin götü başı oynamayacak.

Kimseden de akıl alacak değilim. Benim aklım bana yeter.

Geri