Hepsi aldatmaya hazır çok azı sadık kalır

• Kullanıcı huri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Erkeklere Özel
Konu sahibi son olarak 1416 gün önce görüldü
kK1nQq.jpg

İngiltere’de yayımlanan bir kitapta, erkekler ilişkileri hakkında döküldü. Çıkan sonuç, çoğu erkeğin sevgilisini aldattığını gösteriyor.

İngiliz psikolog Martyn Stewart bir kitap projesi için 18-60 yaş arası 500 erkekle konuştu ve gönül ilişkilerini anlattırdı. Bu konuşmaların dökümü ay başında yayımlanan ‘Why Men Really Cheat – Erkekler Sahiden Neden Aldatır’ isimli kitapta. Çalışmadan çıkan kestirme sonuç şu: Öyle veya böyle, erkeklerin çoğu aldatır. Kitapta bir de pratik bir kılavuz yer alıyor. Psikolog Stewart, erkekleri sevgililerini aldatma ihtimallerine göre tam 27 tipe ayırmış.

ALDATMA İHTİMALİ EN YÜKSEK OLANLAR

Oportünist: Hayatta önüne gelen hiçbir fırsatı kaçırmaz. Aldatmak da fırsatlar mönüsüne dahil. Horlayıcı: Kadınların erkeklere göre daha kıymetsiz olduğunu düşünen tip. Errrkek adam: Biraz maço, biraz kaba. Genelde erkek arkadaşlarıyla takılır. Yüzeyin altında güvensizlik ve hamlık yatıyor.

Hayatımın hatası: Tipik kötü adam, çürük yumurta. İlişkiden alacağı zevke bakar, yoluna gider. Heyecanlıdır, hızlıdır, bıktırır.

Manipülatör: Tarifi iki kelime: İnsanları kullanır. Kadınları da...

ALDATMA İHTİMALİ EN DÜŞÜK OLANLAR

Takdirperver: Dünyanın en önemli insanı annesidir. Kadınlara saygı duyar, seksist cümleler kurmaz.

Aile babası: Düsturu hep aynı: “Önce aile”. Çapkınlığa hevesi yok değildir ama biraz düşünüp vazgeçer. Çantada keklik: Ya da eldeki kuş, cepteki adam... Sevgilisi onun üzerinde mutlak hâkimiyetini ilan etmiştir; çizgiden çıkmaz.

Filozof: Çok düşünür... Aldatacağı varsa da o kendini düşüncelerine kaptırmışken bu seçenek ortadan kalkar.

Zihni kadın: En ender görülen erkek tipi. Empati yeteneği üst düzey; bu yüzden aldatması neredeyse imkânsız.

Güven adamı: Kadınları dinler. Cazip, güçlü, etkilidir. Hatalarından ders alır.

Sarkaç: Duyguları sürekli değişir; güvensizdir. Kimlik bunalımı yaşar. Aldatamayacak kadar ıstırap içindedir. Kız arkadaş kılıklı: Sevgilisinin kahve falını açacak adam işte bu; diğer erkekleri çekiştiren de. İlişkideki temel dürtüsü ‘en iyi arkadaş’ olmaktır.

GRİ BÖLGEDEKİLER

İzahatçi: Hep mantığını kullanan, her şeyin ardında sebep arayan adam.

Baştan çıkaran: Derdi sadece kadınları etkilemek. Egosunu böyle besliyor.

Hercai: Rüzgâr nereden esiyorsa, o da oradan esiyor. Duyguları meteorolojik durumlara göre değişebilir... Planlamacı: Hiçbir şeyi şansa bırakmaz. Bir başka ilişkisi varsa, ortaya çıkmaması için planlarını baştan yapacaktır.

Modern erkek: Bugün moda olan ne varsa, onun bayraktarı olmaya koşan adam. Caziptir ama yorar da.

Aşk düşkünü: ‘İflah olmaz romantik’ işte bu. Beyaz atlı prens de olabilir, kurbağa da.

Bir öyle bir böyle: Bazen bir güven abidesi, bazen yalanları ortaya çıkıyor. Bir sonraki adımını tahmin etmek zor.

Vizyoner: Görüş açısı geniştir, ilişkiyi alıp başka bir boyuta götürebilir. Onunla sevgililik ciddi deneyimdir ama çok katmanlılık sıkıntı da yaratır.

Gizemci: Kendi kendine sürekli sorduğu soru: “Ben kimim?” Aynı soruyu sevgili de sorabilir: “Sen kimsin sahiden?”

Gölge adam: İnsanların radarlarından uzakta, gölgelerde durur. ‘Sen sağ ben selamet’ düsturuyla dertlerden kaçar. Yufka yürek: Her zaman bir şeyler hakkında üzgündür, dertlenir, sızlanır.

GÖRDÜĞÜNÜZDE KAÇIN

Metroseksüel: Narsisttir, sevgilisine ayıracak vakti yoktur, çoğu insan onun için yeterince iyi değildir. ‘Ama bir sor neden’ci: Özür dilemenin en önemli meziyet olduğunu düşünen erkek. Bukalemun: Bir kılık değiştirme ustası. Ruh halini eldiven gibi değiştirebilir. Kendisinden başka kimseyle ilgilenmez.

ERKEKLER NEDEN BÖYLE?

Psikolog Stewart “Aldatma güdüsü tüm erkeklerde var, mesele karşı koymakta” diyerek mevzuu basitçe özetliyor. Stewart, eskiden beri öne sürülen, “Erkek, soyunu sürdürmek için bulabildiği her yere tohum bırakır” açıklamasına da itibar etmiyor: “Bugünün dünyasında böyle bir amaç yok. Her erkek cinsel çeşitliliği arzular ama bu artık biyolojik bir zorunluluk değil.”

ALINTI

Ben böyle cinsiyetci yaklaşımları anlamıyorum doğrusu, aldatmanın cinsiyetimi olur ne yani erkekler aldatıyor ama kadın lar aldatmıyor mu? Bu bir cinsiyet özelliği değildir insan özelliğidir. Erkek de aldatır, kadınlarda aldatır aldatıyorlarda bu bir karakter meselesidir. Ben çok düzgün profil cizen kadın ların neler yaptığınıda gördüm. Baktığınızda melek gibi gördüğünüz kadınların aslında öyle olmadığını görmek bu gibi yorumların cinsiyetci düşünce ile hiç bir ilgisi olmadığını anlamanızı sağlıyor. Sadece erkek ler bu konuda biraz beceriksiz kadınlara göre, aradaki tek fark bu bana kalırsa.

Ben böyle cinsiyetci yaklaşımları anlamıyorum doğrusu, aldatmanın cinsiyetimi olur ne yani erkekler aldatıyor ama kadın lar aldatmıyor mu? Bu bir cinsiyet özelliği değildir insan özelliğidir. Erkek de aldatır, kadınlarda aldatır aldatıyorlarda bu bir karakter meselesidir. Ben çok düzgün profil cizen kadın ların neler yaptığınıda gördüm. Baktığınızda melek gibi gördüğünüz kadınların aslında öyle olmadığını görmek bu gibi yorumların cinsiyetci düşünce ile hiç bir ilgisi olmadığını anlamanızı sağlıyor. Sadece erkek ler bu konuda biraz beceriksiz kadınlara göre, aradaki tek fark bu bana kalırsa.

Burada aldatan erkek analizi yapılmıştır. Siz de kadınların aldatması üzerine yapılan analizleri paylaşabilirsiniz.

Burada aldatan erkek analizi yapılmıştır. Siz de kadınların aldatması üzerine yapılan analizleri paylaşabilirsiniz.

İşte bende tam ondan bahsediyorum erkek analizi yaparak erkekler potansiyel aldatır algısı yaratılmış. Bu çok yanlış ve oldukca cinsiyetci bir yaklaşım olmuş. Aldatma olayının cinsiyeti olmaz omurgasız olan herkes ( her insan ) o katagoriye girer.

Mylife

Araştırma erkekler üzerinden yapıldığı için erkekleri konuşuyoruz fakat tabii ki kadınlar da aldatır fakat onun sebepleri çok daha başkadır çünkü kadınlar doğası gereği tek eşlidir.

Mylife

Araştırma erkekler üzerinden yapıldığı için erkekleri konuşuyoruz fakat tabii ki kadınlar da aldatır fakat onun sebepleri çok daha başkadır çünkü kadınlar doğası gereği tek eşlidir.

Araştırmalara tek pencereden bakarsanız yanılırsınız Lefty hanm osmanlı tarihini kemalist lerden dinlerseniz çok farklı, muhafazakarlardan dinlerseniz çok farklı bir tarih dinlersiniz. Bu tespite kesinlikle katılmıyorum.

Analizler güzel gerçekten, iyi detaylar var konunun içerisinde.

İşte bende tam ondan bahsediyorum erkek analizi yaparak erkekler potansiyel aldatır algısı yaratılmış. Bu çok yanlış ve oldukca cinsiyetci bir yaklaşım olmuş. Aldatma olayının cinsiyeti olmaz omurgasız olan herkes ( her insan ) o katagoriye girer.

Kadın ve erkek iki ayrı cinstir, bu bir cinsiyetçi yaklaşımsa öyleyim, evet. Buna neden takıldınız? Hangi cinsiyet daha çok aldatır diye bir anket açın da içiniz ferahlasın.

Araştırmalara tek pencereden bakarsanız yanılırsınız Lefty hanm osmanlı tarihini kemalist lerden dinlerseniz çok farklı, muhafazakarlardan dinlerseniz çok farklı bir tarih dinlersiniz. Bu tespite kesinlikle katılmıyorum.

Bilimsel araştırmaları farklı açılardan değerlendiremeyiz fakat kimse kadınlar aldatmıyor demiyor elbette, sadece evrimsel açıdan erkek çok eşli, kadın ise doğası gereği tek eşlidir ama bu kadınlar aldatmaz demek değildir.

Bilimsel araştırmaları farklı açılardan değerlendiremeyiz fakat kimse kadınlar aldatmıyor demiyor elbette, sadece evrimsel açıdan erkek çok eşli, kadın ise doğası gereği tek eşlidir ama bu kadınlar aldatmaz demek değildir.

evrimsel acıdan erkek çok eşli, bu kanıya dini dogmalar dan varıyorsun sanırım veya osmanlı efeckti de olabilir yoksa dünya da bunun başka bir örneği yoktur. Çok eşlilikten kastın bizim kültürümüz de olan bir den fazla kadın la evlenmek mi acaba Lefty merakımdan sordum :)

evrimsel acıdan erkek çok eşli, bu kanıya dini dogmalar dan varıyorsun sanırım veya osmanlı efeckti de olabilir yoksa dünya da bunun başka bir örneği yoktur. Çok eşlilikten kastın bizim kültürümüz de olan bir den fazla kadın la evlenmek mi acaba Lefty merakımdan sordum :)

Bilimsel bir konuya dini karıştırmam söz konusu olamaz, neden böyle bir yargıya vardınız ki?
Yazdıklarımı ben ya da dinler söylemiyor "Bilim" söylüyor, evrim teorisi dini bir konu değil ki...
Dünya genelindeki tüm erkeklerden bahsediliyor, din-dil-ırk ayrımı yapılmadan.

Bilimsel araştırma sonuçlarını niye dine bağladığınızı pek anlamadım.

Bilimsel bir konuya dini karıştırmam söz konusu olamaz, neden böyle bir yargıya vardınız ki?
Yazdıklarımı ben ya da dinler söylemiyor "Bilim" söylüyor, evrim teorisi dini bir konu değil ki...
Dünya genelindeki tüm erkeklerden bahsediliyor, din-dil-ırk ayrımı yapılmadan.

Bilimsel araştırma sonuçlarını niye dine bağladığınızı pek anlamadım.

Erkek çok eşli, kadınlar tek eşlidir dediğin için cünkü bu bizim din den gelen bir kültürümüzdür yoksa dünya tarihine baktığınız zaman genel bir tabir yoktur erkeğin çok eşli olması ile ilgili o yüzden sormak istedim. Bilim araştırmaları vs gibi olgu lar da çok doğru değildir yanlız ülkede feto dan tututaklanan bilim adamları profesorler var. En iyisimi kendimiz biraz araştırıp bilgi sahibi olalım en sağlıklısı öyle olur ben bu konuyla ilgili gecen sene bir calışma yapmıştım. Bu tip konularda erkek/kadın ayrımı yapmak diğer diğer tarafı masumlaştırmaya calışmaktan başka birşey değildir sadece bunu belirtmek istedim. Teşekkür ederim bana tahammul gösterdiğiniz için :) iyi forumlar.

sevgili arkadaşlarım,

bana göre mutsuzluk, aldatma nedenlerinden biri olabilir ama aldatmanın olması için gerekli bir koşul değildir, yani insan ilişkisinde mutlu olduğunda da partnerini aldatabilir. düşünün elinize bir zarf verilse ve Bunu sakın açma! dense, o andan itibaren tek düşünceniz, o zarfın içinde ne olduğu, niye size verildiği, neden açmamanız gerektiği, açarsanız ne olacağı, olmaz mı? aldatma da böyledir. diğer kadınlar ya da erkekler yasaktır.

bu yasak da bilinçdışında bir yerlerde merak ve heyecan uyandırır ve ilk fırsatta bu yasağı delme isteği yaratır. Söz konusu olan insanı ve davranışlarını anlatmak olunca standartlardan ve kurallardan söz etmek zordur. aldatma da bir kalıba sığmaz. şu durumda, şu nedenle aldatılır diyemeyiz.

her aldatma kendine özgü koşullar içerir. Ancak kesin olan şudur ki; hiçbir aldatma durup dururken olmaz, insanı aldatmaya bir istek, bir ihtiyaç yöneltir. biri durup dururken aldattığını söylese bile çıkış noktası bir merak, bir istek ya da bir seçimdir. ayrıca her aldatmanın yanlış bir nedeni ve keşfedilmeyi bekleyen bir anlamı vardır.

boyle arastirmalara fazla takilmamak gerek bence
herkes aldatabilir, bence gunun sonunda bu karakter meselesi..
yok x erkekler daha cok
Yok b erkekler daha az vs ..
Insanin icinde varsa- bayanda olsa aldatir.

Geri