Hayallerim Benimle Sınırlı Ben De Ufuksuz Bir Deniz Kadar Sınırsızım

Konu sahibi son olarak 4530 gün önce görüldü
Gözlerin Gözlerimin Gözlediği Gözleri Görseydi Gözlerinle Gözlerin Göz Göze Gelirdi.

"Dediler ki; gözden ırak olan gönülden de ırak olur. Dedim ki; Gönle giren gözden ırak olsa ne olur..." -Hz. Mevlana

O kadar savurgan, acımasız ve tatminsizler ki bizi parçaladıkları yetmiyor, güzel olan her şeyi katlediyorlar...

"Madem sevmiyorsun sahip çık gözlerine, dönüp dolaşıp değmesin gözlerime..." -Cemal SÜREYA

Ağlasam sesimi duyar mısınız,
Mısralarımda;
Dokunabilir misiniz,
Göz yaşlarıma, ellerinizle?

Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel,
Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu
Bu derde düşmeden önce.

Bir yer var, biliyorum;
Her şeyi söylemek mümkün;
Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum;
Anlatamıyorum
Orhan Veli KANIK

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar.

Düşüncelerinizle ne yapmak istiyorsanız yapın yeter ki onların denetimizi elinize alın.

Güzel adetler kullanıldığı ölçüde pekişir, sağlamlaşır. şayet ihmal edilirse silinip gider. Gençler ve çocuklar bunu bilemez. Öyleyse bu onlara kabul ettirlip yaptırılır.

Şehir halkı huy ve tabiat itibariyle iyi olmadıkları zamanlarda istibdat idaresine ihtiyaç duyabilir. İdareci karakter itibariyle müstebitse istibdat o zaman kötülenebilir. Köleler ve kötüler için istibdat en üstün iyiliktir.

- Eflatun

- Bulutlu havalarda güneş tenine değsin istiyorsan ya bulutu güneşin önünden çekeceksin ya da sen bulutun önüne geçeceksin

- Başarı kazanabilmek için aptal görünmeli, akıllı olunmalıdır - Montesquieu

- Yargılamadan önce yaşa, konuşmadan önce dinle, nefret etmeden önce sev, yazmadan önce düşün, vazgeçmeden önce dene...

- Pişman olmamak için önce kendini mutlu etmelisin, sonra başkasını...

- Cahille girme münakaşaya. Ya sinirini zıplatır tavana, ya da yazık olur adabına. - Hz. Mevlana​

Geri