Hastanelerdeki Eksiklikler Hayalinizdeki Hastane

Konu sahibi son olarak 3382 gün önce görüldü
Yazık lan.hakikaten ağzım açık kaldı.iki okul oluyan kendini ceo sanıyo.lan siz kendi kafanıza nasıl hastane yonetirsiniz? El kadar bebelerin konuşmlarına bak hele.aklınız fikriniz kağıt evrak döküman.
İşte böyle böyle sıçtınız hastanelerin içine

Soğuk Kahve aklıma ne geldi bak,

konuşan bi tablet düşün sadece senin sağlık bilgilerinin yüklü olduğu. Artık insanlar yaşlandıkça hafızalarda yaşlanıyor. Bi ameliyat geçirdin ve alman gereken ilaçlar var tam saatlerinde. Doktor hastanın uygulaması gerektiği herşeyi bu tablete yükleyip hastanın ilaçlarını alması gerektiği vakit sesli sinyal veren bir tablet. Ayrıca içinde hastalıklarla ilgili Sağlık Bakanlığı onaylı herkesçe kabul görülen tedavi yöntemleri ve bilgilendirmeler içeren bir tablet. Toplumda sağlık seviyesini yüksekte tutmak için insanları bu tarz bilgilerle yüklü hale getirmek gelecek nesillerede büyüklerden yararlı bir aktarım olur.

Bu fikir hayalindeki hastanenin sağlık bilincinde yüksek hastalara sahip olmasını ve demgorafik açıdan ölüm kaybını bir nebze azaltan bir sistem olabilir :)

@Soğuk Kahve aklıma ne geldi bak,

konuşan bi tablet düşün sadece senin sağlık bilgilerinin yüklü olduğu. Artık insanlar yaşlandıkça hafızalarda yaşlanıyor. Bi ameliyat geçirdin ve alman gereken ilaçlar var tam saatlerinde. Doktor hastanın uygulaması gerektiği herşeyi bu tablete yükleyip hastanın ilaçlarını alması gerektiği vakit sesli sinyal veren bir tablet. Ayrıca içinde hastalıklarla ilgili Sağlık Bakanlığı onaylı herkesçe kabul görülen tedavi yöntemleri ve bilgilendirmeler içeren bir tablet. Toplumda sağlık seviyesini yüksekte tutmak için insanları bu tarz bilgilerle yüklü hale getirmek gelecek nesillerede büyüklerden yararlı bir aktarım olur.

Bu fikir hayalindeki hastanenin sağlık bilincinde yüksek hastalara sahip olmasını ve demgorafik açıdan ölüm kaybını bir nebze azaltan bir sistem olabilir :)

Buna benzer bir şey ben de yazdim ama bunu da mutlaka ekleyecegim şimdi :) Tesekkurler canim :hile:

Yazık lan.hakikaten ağzım açık kaldı.iki okul oluyan kendini ceo sanıyo.lan siz kendi kafanıza nasıl hastane yonetirsiniz? El kadar bebelerin konuşmlarına bak hele.aklınız fikriniz kağıt evrak döküman.
İşte böyle böyle sıçtınız hastanelerin içine

Evraklar ve döküman doldurma yüzünden hasta bakılmıyor zaten. Çalışan odaklı iş mi yapılıyor sanki bizim ülkemizde?

Ayrıca, ceoların hastaneleri nasıl yönettiğini de çok iyi görüyoruz.

Herhalde kimse yoktur, evraklar artsın diyen. Keza ben de aynı şeyi düşünüyorum, doldurulan dosya eksikliğine göre hizmet kalitesi değerlendirildiği sürece bir arpa boyu yol gidemeyiz. Ama tutup da hastane çalışmasını görmeyen insanların, oradaki şartlarla yüzleşmeyen insanların da burada teoride öğrenilen şeylerden sıyrılıp şartları eleştirebilmesini beklemeyin lütfen.

Kağıt, evrak konusunda size sonuna kadar katılabilirim ama ceoların da nasıl hastane yönettiğini başka bir platformda tekrar tartışmayı ümit ediyorum.

climax kağıt, evrak dediklerin hastaneyi hastane yapan şeyler. Sen bi hastaneye istediğin kadar doktor, cihaz al o kağıt, evrak dediklerin olmadıktan sonra hiçbir şey yapamazsın. Bu konuyu sana açıklamak isterdimde yazdığın o cümleden sonra bu konuda yeterince cahil olduğunu görüyorum. Bu yüzden senle münakaşaya girmeyeceğim. Hastaneler hekim, hasta ve sağlık personellerinden ibaret değil. Bu işin hukuki, yasal, yürütme işlerini o kıytırık gözüyle baktığın "BELGE" ler görüyor. Bunun için Bilgi ve Belge Yönetimi hakkında bilgin olması lazım onuda bilmiyorsun bence.

Hı hı evet cahilim.sağlık gurup başkanlığı ve başhekimlik yaptım ben çocuk.sen kimsin bana cahil diyorsun gafil.siz döpiyesleriniz kemik gözlüklerinizle hastaneleri plazaya donuşturmeden ben oradaydım.hastanede doktor hokmuş sadece.laflara bak! Hastanenin olmazsa olmazı önce hasta sonra doktordur.öyle beş rakamlı kodlar verip akılcı ilaç uygulaması semineri ile olmaz bu işler.hastane povır point ile yönetilmez cahil!

Hı hı evet cahilim.sağlık gurup başkanlığı ve başhekimlik yaptım ben çocuk.sen kimsin bana cahil diyorsun gafil.siz döpiyesleriniz kemik gözlüklerinizle hastaneleri plazaya donuşturmeden ben oradaydım.hastanede doktor hokmuş sadece.laflara bak! Hastanenin olmazsa olmazı önce hasta sonra doktordur.öyle beş rakamlı kodlar verip akılcı ilaç uygulaması semineri ile olmaz bu işler.hastane povır point ile yönetilmez cahil!

Ya of önce power point yazmayı öğren. He bi başhekimde böyle üslup kullanırdır zaten. Tebrik ederim.

Her gelir düzeyine eşit hizmet ve ulaşılabilirlik sağlayan bir sistem, hayalim.

İnsanların aylık gelir düzeyinin net tespiti; ilaç ve medikal gereçler de dahil olmak üzere tüm sağlık ve kalıcı rahatsızlıklarda yaşam konforu standartlarının imkan sıkıntısı yaşayanlara %100 ücretsiz teslim edildiği bir hastane..

İşte sen neden "pavır point" yazdığımı bile anlamayacak kadar sığsın kardeşim.buradaki amaç olayı küçümsemedir.ciddiye almamaktır.Glasgow nörofizyoloji departmanında fellowship'lik yapmış adama sen mi dil öğreteceksin? Sen bilgisayarda @ işareti yapmayı öğrenirken biz multiple skleroz workshop'ları düzenliyorduk.ayıp ayıp.haddini bileceksin.benim için personel ramazan efendi sizden daha çok biliyor hastane işleyişini

İşte sen neden "pavır point" yazdığımı bile anlamayacak kadar sığsın kardeşim.buradaki amaç olayı küçümsemedir.ciddiye almamaktır.Glasgow nörofizyoloji departmanında fellowship'lik yapmış adama sen mi dil öğreteceksin? Sen bilgisayarda @ işareti yapmayı öğrenirken biz multiple skleroz workshop'ları düzenliyorduk.ayıp ayıp.haddini bileceksin.benim için personel ramazan efendi sizden daha çok biliyor hastane işleyişini

Ya bişey diyceğim hadi ben anlamadım cahilim, gerçekten neyin ne olduğunu bilseydin benim demek istediğimi anlardın. Unutmaki senin izine çıkman bile belge ile geçerli sayılıyor. Ayrıca tıbbi olarak yazdığın her şey bile bir belge. Senin bunların birer kanıt, delil niteliği olduğunu bilmen lazım ki biz siz hekimleri bu belgeler sayesinde hastaların açtığı davalarda haklı çıkmanız kendinizi savunmanız için hazırlıyoruz. Ama sen gibi bir başhekim ilk defa gördüm ki senin sekreter ve dokümantasyon alanında çalışan personeline acıdım. Bilgi çağında yaşıyoruz yaptığın uygulamaların delili belgelerdir. Ben demiyorum ki sizin bir öneminiz yok hastanede ama herşey belge ile dönüyor hastanede veya devlet dairelerinde. Yada ben seni anlayamıyorum.

Ayrıca Tıp okumuş biri olarak üslubunda berbat. Bu şekilde bana konuşuyorsan hastalara nasıl davranıyorsundur.

Hastanenin olmazsa olmazı önce hasta sonra doktordur.

Bu cümleniz, mesleğini seven ve hastalarını eksiksiz takip etmeye çalışan bir hemşire olarak beni çok rahatsız etti.

Canım,yaptım dedim.halen yapıyorum demedim..99 dan beri hekimim.anadoluda ilçede de çalıştım,eğitim araştırmada da.özelde de de.gereksiz olan evrak değil.gereksiz olan sizsiniz.basit birer hostes veya sekreter olduğunuzu kabul etmiyorsunuz.lan dizin kıçınızı yıttığınız onam formlarını siz mi hazırlıyorsunuz da bana hava atıyorsunuz şunun busu eksik diye? Ne bilirsin sen lomber ponksiyon onamını ne bilirsin sözel order'ı ne bilirsin enfeksiyon komitesini etik kurulu.biziz bu işin allahı.doktoru hastane yönetiminden çıkartı devlet.o zaman enjektör bile alınırken neden bana soruyorsunuz teknik şartnameyi? Bi boktan haberiniz yok.bunu kişisel alma.seninle alakası yok.sağlığı dönüşture donuşture dansoze çevirenlerde suç.siz sadece haddinizi bilin

Bu cümleniz, mesleğini seven ve hastalarını eksiksiz takip etmeye çalışan bir hemşire olarak beni çok rahatsız etti.

3. Olarak yaz kendini hemşire hanım.kepiniz gittikten sonra sizin de devriniz bitti.hanginiz ebe hanginiz att hanginiz paramedik bilemedik

Milyonlarca hastanın hasta dosyasınıda sen hazırla o zaman. Bak bakalım hastalarına vakit kalıcak mı yeteri kadar ilgilenme konusunda. hastane iç ve dış yazışmalarıda sen yaz o zaman yine hastana vakit ayıracak mısın. Hasta senden şikayetçi olduğunda yargıda hasta dosyası sunman gerektiğinde bu kadar yoğunlukta hasta dosyası hazırlamak yine sana kalmışken yorgunluktan dikkatsiz davrandığın bir yerin, bölümün başına açacağı tazminatları, cezaları sen düşün istersen. Her hastaya ilk intibayı güler yüzü sen göster istersen suratın kasım kasım kasılsın :) Gelen postaları, kargoları, belgeleri sen arşivle, ayır, dosyala istersen yarın birgün bir belge Sağlık Bakanlığından istendiğinde hastayı ameliyat ederken aciline o belgeyi vermek için koşturursun. Sen kadar TIP okumadım ama amacımız sizin yükünüzü azaltmak. Siz bu tarz işlerle uğraşcak insan olmadığınız için bu bölüm var. Ve senin bu küçümsediğin bölüm hastane zincirinin bir parçası. Kendi mesleğimi sizden üstün gördüğüm yok ama seninde ekmek kazanılan bu bölümü aşağıladığın biraz ortada. Bu kadar bilgili isen beni anlaman lazım çünkü biz size yardımcı olmak için varız ve ilk defa senden bunu duydum. Halbuki her hastane bu bölümde çok fazla mezun istiyor. Bence biraz geleceğe artan nufusa göre konuş. Zaten bu bölüm yeni açıldı, geçmişte bilinçsiz kişilerin yaptığı yanlışlarla bizi kurban görmeyin. climax

Aferin suyun gizemi.şu son yazdığın mesaj ile iş tanımını yaptın.bravo.tebrik ve teşekkür ederim.başarılar dilerim.kırdıysam özür dilerim.ama baştan dedim.asla kişisel alma dediklerimi :)

Estagfurullah, sadece kendimizi anlatmaktı derdim. Kişisel algılamadım ama bu bölümü severek okuyorum heveslerim kırılcaktı : ) Neyse düzgün izah ettiysek uzlaştık demektir, sizede başarılar.

climax abicim sen bana anlatsana sadece en sivri dillisinden mis gibi ödevi yapmistik simdiye kadar :D

Geri