Hasan Ali Toptaş Sözleri

Konu sahibi son olarak 1731 gün önce görüldü
"Bebeklerin ağızlarından önce, gözleri ve elleri konuşur bilmiyor musun?"

Bence cennet ancak yaşanabiliyorsa cennettir, yaşanamayan cennete cehennem demeli...

Kısacası, insanın en ağır yükü her zamanki gibi gene kendisi...

...var hükmünde bir yoktur benim ulaşamayıp da yıllardır hasretini çektiğim, yok hükmünde bir vardır...

"Gerçek mutluluk mutluluktan anladığımız şeyler olmayabilir..."

"Kısacası, insanın en ağır yükü her zamanki gibi gene kendisi..."

Kısacası, insanın en ağır yükü her zaman ki gibi gene kendisi...

"...her şey yavanlaştı artık ve hiçbir şeyin eski tadı kalmadı."

"...ve yüzümü yastıklara gömüp derin uykulara dalıyorum. Kaçış uykularına. Uyuduğum sürece yaşam duracak ve yürüyen ne varsa benim uyanmamı bekleyecekmiş gibi geliyor çünkü bana."

İş birliği yapmış iki kitap kurdu gibiydik.

İnsana kendi yaşamı bile büyük geliyor kimi zaman; ne yapsa, kimi sevse, kimlerce sevilse, hangi işlerle uğraşsa ve nerelerde gezip dolaşsa, bir türlü dolduramıyor.

Yaşam irili ufaklı mucizelerle doludur.

İnsan, ne denli çaba gösterirse göstersin ve kaçınılmazlığına ne denli inanırsa inansın, ayrılığa hiçbir zaman hazırlanamıyor.

Hangisi zor? Hangisi daha acı? Toprağın altındaki ölüm mü, üstündeki ölüm mü?

İnsanı, insan eksiltir, nasıl çoğaltırsa...

"İnsanı, insan eksiltir, nasıl çoğaltırsa.."

İnsanlar isterlerse her şeyi, ama hemen her şeyi bir tür silaha dönüştürebilirlerdi... En çok da sevgiyi...

Bilinen gerçek şu ki, bir çeşit hız çağında yaşıyoruz. Bu yüzden, dirseklerimizi dayadığımız masa eskisi kadar, diyelim kırk ya da elli yıl önceki kadar ağır değil artık. Gözlerimizi hangi görüntüye çevirirsek çevirelim, göreceğimiz çizgiler eskisi kadar belirgin değil. Her şey hızın pençesinde yeniden şekillenip yeniden var oluyor ve var olur olmaz da acayip bir hızla eskiyor. İnsanoğlunun damarlarında da, fark edilsin ya da edilmesin, kan yerine hız dolaşıyor sanki. Her şey soluk soluğa, her şey hani hani, her şey vızır vızır...

Zaten, seni olsa olsa sezerim ben, istesem de bilemem.
Sen de, abartılacak kadar sıradan bir hayat yaşayan bu adamı bilme bence.
Çünkü, her zaman için sezmek, bilmekten daha iyidir.

Geri