Hangi günahlar affedilmez?

Konu sahibi son olarak 2616 gün önce görüldü
Tövbe edildigi halde affedilmeyen günahlar varmıdır en agır günah hangisidir

Lütuf sahibi, affedici, bağışlayıcı yüce Allah kul hakkını affetmediğini ve ancak hak sahibi kulun affedebileceğini Kuranı Kerim de açıklamaktadır.

Şöyle ki ; ALLAH'ın merhameti sınırsızdır ve affedemeyeceği hiç bir günah olamaz ..
Ancak bu tasarruf sadece kendisindedir ..
Kul hakkı da dahil olmak üzere " BEN HERKES AFFETTİM " buyurduğu vakit hangimiz buna itiraz edebiliriz ki ?
Öte yandan Kuran'da ALLAH isyankarları açık açık cezalandıracağının da sözünü veriyor defalarca ..

Bildiğim kadarıyla en büyük günahlar ; " ISRARLA VE BİLE BİLE ALLAH'A ŞİRK KOŞMAK " - " KUL HAKKI YEMEK " - " BÜYÜ YAPMAK/YAPTIRMAK " - " HIRSIZLIK VE TEFECİLİK " - " FİTNE VE FESAT ÇIKARMAK " - " HAKSIZ YERE CANA KIYMAK VEYA YARALAMAK " - " FUHUŞ "

Büyüyle insanın aklına gönlüne hükmetmeye çalışanlar kor ateşlerde yansın.

beni üzmek büyük günahlardan, lanetlenirsiniz maazallah dikkat edin xd

Yine de ucu açık biz bilemeyiz. Hocanın insiyatifine kalmak gibi bir şey. Not verirse geçeriz.

kul hakkı ve sebepsiz adam öldürme diye biliyorum
bu ikisinden yırtarsak diğer günahlar affedilebilir

Hepimizin az-çok günahı var; önemli olan öteki tarafa sırtımızdaki günah heybesiyle mümkün olduğunca hafif gidebilmek. İdeal olan bu! Ve tabi ki, ondan sonra da Allah'a sığınmak.

Dolayısıyla; Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli' nin dediği gibi eline, beline, diline sahip çıkacaksın.

''Allah kendisine şirk koşulmasını asla bağışlamaz; şirkten başka günahları, dilediği kimse için bağışlar. Kim Allah'a şirk koşarsa büsbütün sapıtmıştır.'' (Nisa Suresi, 116. Ayet)

Edit; Sanıyorum bu ayet töbe etmeden ölenler için. Samimi bir töbeyle geçmiş günahların silineceği söylenir.

Allah'a şirk koşmayıp imandan çıkmadıktan sonra samimiysen tevbe kapıları bütün günahlara açık,affedip affetmemek Allah'ın meşietine bağlı. Yalnız kul hakkında ne kadar tevbe etsen de hak sahibiyle helalleşmeden aklanılmaz diye biliyorum.

images.jpg
Bence 60'lar aşkı yaşamayanların günahları affedilmeyecek... Çümkü 60'lar aşkı yaşamamak günahtır. Allahu teala diyecek, size 60'lar aşkı verdim, siz tren yaptınız.​
Şimdi nereden yaksa haklı yani.​

Yeni gelen üyeyi zorbalamak

bu günahın affı olmamalı

yapmayın aiptiirr günahtiirrr.!

Geri