güven neden artık en pahalı şey oldu?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Eskiden güven “verilir ve korunur” bir şey gibi görülürdü. Şimdi ise sanki kazanılması zor, korunması daha da zor bir lüks haline geldi. İnsanlar artık birine hemen inanmak yerine önce temkinli davranıyor, hatta çoğu zaman “inanmamak” daha güvenli bir refleks gibi geliyor..

Belki de mesele güvenin pahalı olması değil…
insanların bedel ödemeden güvenmek istememesi..

Güven gerçekten azaldı mı, yoksa insanlar artık daha mı farkında ve seçici?

Güven duymak zorlaştı çünkü insanların çoğu kendi ile çelişiyor ve başkalarını hedef gösterdiği birçok konuda, ilk sırada yer aldığının anlaşılmadığını zannedebiliyor.

• Alkış
Tepkiler: RK
güven hep en pahalısıydı
öğrenmeyle ilgili durumlar

güven pahalı değil ki, kimse dürüst olmayı denemiyor bence. hep bir entrika dümen genelde..

insan bazen yaşadığı şeylerden sonra herkese mesafe koyarım sanıyor. Ben yapamadım malesef yıllardır.. Birisi hata yaptı diye tamamen kötü diyemiyorum mesela. Çünkü dönüp kendime bakıyorum, benim içimde öyle hesap kitap olmayınca karşımdakini de ilk başta öyle sanmıyorum.. yani hesap kitabı yoktur diyorum.

belki de bu yüzden bazı şeyleri geç fark ediyoruz. Birine güveniyorsun, yanında duruyorsun, kötü gününde veya iyi gününde susmadan dinliyorsun. Sonra bakıyorsun aynı yerden tekrar darbe geliyor. O an sinirden çok garip bir kırgınlık çöküyor insanın içine...

galiba yine de insan düzelir düşüncesi aklımdan gitmiyor. Belki fazla iyi niyet, belki aptallık artık adına ne denirse. İçimizde kötülük olmayınca birine tamamen güvensiz gibi davranmak da kolay olmuyor..

Aslinda yorucu tarafı da Kırılmak felan değil, kırıldıktan sonra bile iyi niyetini tamamen kaybedememek..

Böyle ucuz basit 2.sınıf şair tanımlamalarına da gıcık olurum.

“Güven neden en PAHALI şey oldu” bak seeeen eee?

Yok efendim “Samimiyet LÜKS oldu” , “Kalite SESSİZLEŞTİ”, “Nezaket gürültünün ardında SESSİZLEŞTİ”

Nefret… 🤢

güven vermesi kuvvetle beklenen, güvenle ilişkilendirilen kişiler tutarsız ve çelişkili davrandığı için olabilir mi? aaa alakası yoktur belki de.: )

"Bazen önce inançla bir adım atmanız gerekir, güven kısmı sonradan gelir."

Man of Steel

• Beğen
Tepkiler: RK
Sanki daha pahalı olacak gibi :emoji_spy:

Sanki daha pahalı olacak gibi :emoji_spy:

Geri