Gurbetçiler yurda dönüyor

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Yazın her yer dolu. Bir de kışın gelsin.

Bu sene vazgeçtim, daha ucuza İtalya tatili var. Türkiye hem pahalı hem o fiyata hizmez iyi değil, gidenlerin çoğu şikayetçi. Milletin yüzü dahi gülmüyor, nereye gitsen herkes şikayetçi,.....
Tatilde bu tür stresleri kaldıramam ben.

@Noah gel gel...gel ay kankilotama da gurbetçi dedim benden nefrettttttttttt edebiliiiir :))))))

Niye ne zararları var ki
Iba artık gözünü aç ve gerçekleri gör, senin seçtiğin tek adam ülkeyi ne yaşanır ne de tatil yapılır hale getirdi. Vatandaş neredeyse sadece soluk aldığına şükrediyor.
İktidardan nemalanan %10'luk zenginler var, onlar güzel yaşıyor ve sen onları görüp kendininde öyle yaşadığını, tatil yaptığını,..... zannediyorsun. Ölmüşsün ama ağlayanın dahi yok.

Son düzenleme:
Ne faydaları var
almanyada yaşayıp 1 aylığına türkiyeye gelip ülkenin ekonomisine yorum yapması yönetimine iktidarına yorum yapması birde yaşadığı ülkeyi kötüleyip sadece senede 1 ay gelip tatil yaptığı ülkenin iç siyasetine karışması gurbetçi zulmü başlıyor :d
gelip turist gibi tatillerini yapıp paşa paşa ait oldukları ülkelere dönerler umarım

Nasil bir fayda bekliyorsun mesela ? Deprem oluyor para yardimi, orman yaniyor fidan dikimi para yardimi, ogrenciye burs daha ne yapabiliriz mesela maasimizi baglayalim ? Senin ne faydan var mesela ?

para yardımı yaptığında herşey güllük gülistanlık oluyor halloluyor mu bunları senin benim yapmam bile abest iktidar var bir kere bunları yapması gereken asıl sorumlu kişiler onlardır.

Seçim zamanı yaşamadığınız bir ülke için oy kullanıp, benim yaşadığım memleketin kaderine karar verme hakkınızın olması bile çok saçma.
Yaşadığı ülkeye her fırsatta bok atan bir insan türkiyedeki yaşamın ve ekonomik zorluklarını görmesine rağmen hala ülkenin ekonomisinin iyi olduğunu iyi yönetildiğini savunması ne kadar faydalıdır bu insanlar birde bu ülkede yaşayan insanları nankörlükle suçluyorlar :) ee madem memnun değilsin toplayıp tası tarağı dönsene ülkeye kurulu düzenin mi izin vermez yoksa alıştığın o rahatlık ve refah seviyesi mi izin vermez :d

bu arada gurbetçilerin çoğunluğunu baz alarak bunu yazdım şahsi algılama lütfen

para yardımı yaptığında herşey güllük gülistanlık oluyor halloluyor mu bunları senin benim yapmam bile abest iktidar var bir kere bunları yapması gereken asıl sorumlu kişiler onlardır.

Seçim zamanı yaşamadığınız bir ülke için oy kullanıp, benim yaşadığım memleketin kaderine karar verme hakkınızın olması bile çok saçma.
Yaşadığı ülkeye her fırsatta bok atan bir insan türkiyedeki yaşamın ve ekonomik zorluklarını görmesine rağmen hala ülkenin ekonomisinin iyi olduğunu iyi yönetildiğini savunması ne kadar faydalıdır bu insanlar birde bu ülkede yaşayan insanları nankörlükle suçluyorlar :) ee madem memnun değilsin toplayıp tası tarağı dönsene ülkeye kurulu düzenin mi izin vermez yoksa alıştığın o rahatlık ve refah seviyesi mi izin vermez :d

bu arada gurbetçilerin çoğunluğunu baz alarak bunu yazdım şahsi algılama lütfen
Valla devlet askerligi mecbur tutuyorsa gurbetcilere doviz olarakta soke soke aliyorsa, emeklilik hakki oldugu halde yurt disinda yasadigi icin alamiyorsa, hem yurtdisindan hem yurticinden oradaki ayni mulk icin ayri ayri vergi aliyorsa, goturdugu aracin yurtdisinda kalmasini sinirliyor baskasinin kullanmasinda yuksek cezalar kesiyorsa, gumrukte binbir eziyet cektiriyorsa bal gibi de vatandaslik hakkini kullanir bu uygulamalarin kalkmasi icin. Oyle hep ver gulum olmaz. Ben ornegi "ne faydasi var ki sozune" istinaden yazdim yazdim zaten. Bi'de "oy kullanmasinlar" sesleri yukseldikce insanlari tetikliyorlar daha cok kullanasi geliyor insanin :d kizdirmayin bi sonraki secimde otobus kiralar herkesi gotururum konsolosa ahaha

Geri