Gurbetçiler yurda dönüyor

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
sabah sabah bu ne kindir.......

Bu örnek bana Türk'ün en büyük düşmanının gene kendileri olduğunu bir kere daha gösteriyor. Toplumu beyinsizleştirirsek sonuç kaçınılmaz. Gurbetçilerin de beyinleri ülkedekilerden fazla farklı değil çünkü, genel olarak her türlü gelişmeye, yeniliğe,..... kapalılar.
Yok aslında birbirimizden farkımız, hepimiz aynı b*kun lacivertiyiz.

Almanya da kokoreç yok mu ya ?

Geldikleri ülkelerde yerlere çöp atıp,tüküremiyorlar, trafik kurallarına uymamazlık yapamıyorlar, kadın dövemiyorlar, buranın parasını orada deli gibi harcayamıyorlar çünkü 45 kat degersizlesiyor, onun için geri dönerken ağlamakta haklılar.

Gurbetciler bir like atabilirmi bu yoruma :emoji_penguin:

Son düzenleme:
Şunların şu kibiri de beni öldürüyor. Kaç para bıraktınız lan? 3-5 kuruş bıraktınız diye tepemize çökecekler. Sanki bana köy bağışlamış. Herkes gibi yoğunluk olduğunda sıranızı bekleyeceksiniz, görgüsüzler :D

Gurbetçiler, sınır kapısında yoğunluk oluşturdu: "Binlerce insan bu ızdırabı çekiyor, ülkeye döviz bırakıp gidiyor. Bence gurbetçilerimiz bunu hak etmiyor. 4 kişilik bir aile en az 10 bin euro bırakıyor."

Şunların şu kibiri de beni öldürüyor. Kaç para bıraktınız lan? 3-5 kuruş bıraktınız diye tepemize çökecekler. Sanki bana köy bağışlamış. Herkes gibi yoğunluk olduğunda sıranızı bekleyeceksiniz, görgüsüzler :D

Gurbetçiler, sınır kapısında yoğunluk oluşturdu: "Binlerce insan bu ızdırabı çekiyor, ülkeye döviz bırakıp gidiyor. Bence gurbetçilerimiz bunu hak etmiyor. 4 kişilik bir aile en az 10 bin euro bırakıyor."

gelmeleri ayrı gitmeleri ayrı bir olay.

gelmeleri ayrı gitmeleri ayrı bir olay.
Bıraktıkları paraya gelince şu şekilde örnekleme yapılabilir;

“Gurbetçilerin 2024'ün tamamında
Toplam bıraktıkları döviz 10 MLR USD (icabında Merkez Bankasının 1 günde sattığı miktar)

Türkiye'de yaşayanlar olarak 2024'te biz de 228 MLR USD vergi ödedik. Ama, yoğunluk olduğunda sıramızı bekliyoruz

Aynı gün toplu halde sınır kapısına dayanırsanız, siz de sıranızı beklersiniz doğal olarak

Ülkenizde yaşasaydınız Avrupa'ya turizm için gitmekte zorlanacaktınız büyük ihtimalle, bu avantajınızın tadını çıkarın

228 MLR USD vergi ödeyip, Schengen vize alamayan, altınızdaki arabaya değerinin yarısından fazlasını vergi ödeyen vatandaşlar yaşıyor burada...”

gurbetçilerle dönmeye çalışıp
dönemeyenler kimler
götür beni gittiğin yere

Neyse, gelsinler bakalım “benim de bemewem var” demek için 4000 km yolu arabayla gelen sevgili vatandaşlarımız.
Gurbetten köylerine geldiklerinde hepsi krallar. Akrabaya eşe dosta olabildiğince havasını atarlar. Sırf amg yada bemewem var demek için o kadar yolu arabayla gelirler ama bir otele 50 Euro vermemek için yerlerde yatarlar : ddd
Bu garibanlıktan değil kesinlikle. Vizyonsuzluk ve sonradan görme olmakla, görgüsüzlükle alakalı. Hiçbir şekilde kendilerini geliştirmiyorlar. : dd

Gurbetten köylerine geldiklerinde hepsi krallar. Akrabaya eşe dosta olabildiğince havasını atarlar. Sırf amg yada bemewem var demek için o kadar yolu arabayla gelirler ama bir otele 50 Euro vermemek için yerlerde yatarlar : ddd
Bu garibanlıktan değil kesinlikle. Vizyonsuzluk ve sonradan görme olmakla, görgüsüzlükle alakalı. Hiçbir şekilde kendilerini geliştirmiyorlar. : dd

İşte genelde bu kafa ülkeyi Avrupa'da temsil ediyor dediğimde burada neredeyse tüm Türkiye "sevdalıları" üzerime geliyordu. Evet hala aynı fikirdeyim, aynen bunlar ülkeyi temsil ediyor akdjfjhk

Geri