"Gurbetciler" neden sevilmiyor?

🕒 Konu sahibi 18 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben konuda "gurbetçiler candır baş tacıdır özlem hasret memleket meselesi beklerken hiç sevilmediklerini anlamak şaşırttı beni doğrusu. Ne diyeceğimi bilemiyorum.

100 euroya gurbetçi safına geçerim. yaparım bunu.
İki kişiden 100 Euro istedim birisi Süreyya diğeri melnur muhtemelen ikisi de beni engelledi.
Burada 100 Euro gönderecek hiçbir gurbetçi yok maalesef. @Hiç Düşünce hanımdan sakın istemeye kalkmayın, foruma gelmez bir daha. Abisi ve ablasını çarpma peşinde o, bizden yani..

İki kişiden 100 Euro istedim birisi Süreyya diğeri melnur muhtemelen ikisi de beni engelledi.
Burada 100 Euro gönderecek hiçbir gurbetçi yok maalesef. @Hiç Düşünce hanımdan sakın istemeye kalkmayın, foruma gelmez bir daha. Abisi ve ablasını çarpma peşinde o, bizden yani..
haklısın. yıllardan beri suri'den 100 euro istiyorum. al şu 100 euroyu kapa çeneni demedi.

100€ ile kurtuluş olmaz, RTE'i yollayın ve aklı başında bir iktidar getirin çok 100€ lar eline geçer. Önce herkes ev ödevine iyi çalışsın ve milleti 100€ için kırk takla atacsk duruma getireni pıtış pıtış hak ettiği yere yollasın.

100€ ile kurtuluş olmaz, RTE'i yollayın ve aklı başında bir iktidar getirin çok 100€ lar eline geçer. Önce herkes ev ödevine iyi çalışsın ve milleti 100€ için kırk takla atacsk duruma getireni pıtış pıtış hak ettiği yere yollasın.
Bilgilendirme için teşekkürler kardeşim, bugün 100 Euro'yu bozdurmaya giderken avucuma bali ile yapıştırdım çalarlar korkusu ile.
2023 seçimlerini bekliyorum, açıkçası istesem şu an giderim Avrupa'ya ama ülkemi çok seviyorum ve burada mücadeleye devam.

Yahu artış olunca ortalıkta kötü senaryo yazan sizsiniz , dolar düşüşe geçince çil yavrusu gibi dağılıyorsunuz ben her zaman burdayım sen sabah attığım görsele cevap ver yüreğin yetiyorsa

Merkez Bankası dolara müdahale etmişti, maliyeti ortaya çıktı​

Merkez Bankası dolara müdahale etmişti, maliyeti ortaya çıktı

Abone Olgoogle-news

Dolar/TL'nin 14 seviyesini aşmasıyla birlikte Merkez Bankası, dolara satım yönünde müdahalede bulunmuştu. Bloomberg HT, MB'nin müdahalede kullandığı dolar miktarını açıkladı.​

cumhuriyet.com.tr
13.12.2021

Dolar/TL'nin 14 seviyesini aşmasıyla birlikte Merkez Bankası, dolara satım yönünde dördüncü sefer müdahale bulunmuştu.
Gün içerisinde 14,75'i bulan Dolar/ TL Merkez Bankası'nın müdahalesinin ardından 14.13 seviyelerine gerilemişti

HARCANAN PARA AÇIKLANDI​

Bloomberg HT, Merkez Bankası'nın bugünkü müdahalesinde yaklaşık 2,5 milyar dolar kullandığını aktardı.

Bak nasıl inmiş gör. Sana demedim mi ancak para satarak sadece geçici bir iniş sağlıyorlar diye.
Gitti güzelim 2,5 milyar $, zaten borçtu o para simdi birde iyi bir kazık yendi.

Var ki kullanıyorlar
Yok yok, yabancıdan aldıkları borç ile kapatıyorlar ama o kapatma sadece bir kaç gün veya hafta ile sınırlı kalıyor sonra bir baktın tekrar 15 falan oluyor $. O borçlar için bakalım hangi vaatler verildi elin adamlarına, ...

Hayır bir de paramızda ki asil fotoğrafa bakar mısınız.. Bu kadar değersiz olması çok üzücü

Benim canım ülkemin taşı toprağı hangi avrupa ülkesinde var sorarım? Demokrasi refahlık ekonomi hepsi üst düzey. Bizim insanlarımız nankör! Nys isviçreden selamlar.

hiç düşünce hatem'in önerdiği yolu izliyor... abaris gurbetçi olsa, paralarını paylaşırdı, yatağa deste deste koyduğu paralar hafızamızda...

Daha önce yazmış olduğum bir yorumu buraya kopyalayayım;

Hazır söz edilmişken ben de bir iki şey karalayayım:

Adına gurbetçi denilen, senede 10-20 gün tatil yapmak için gelmek dışında bir aktivitesi olmayan kişilerin oy kullanması bile bir saçmalık. Hayır yani, zaten gelmiyorsun, senin dezenformasyona uğramış zekan ve o zekanla verdiğin oyla bize neden müdahale ediyorsun.
Orada kendilerine helgaları, olgaları reis olarak seçerler, bize de bu badem bıyıklıları reva görürler. Orada kendilerini istemeyen sağcı partilere karşı solu desteklerler, kendi ülkelerinde de sağı desteklerler.
Bence çifte vatandaşlık kaldırılmalı. Ve herkese bir vatandaşlık hakkı verilmeli. Bakalım nereyi seçiyorlar, kim ne kadar vatansevermiş ortaya çıkar.

Ya bunların yalandan bir memleket hasreti var. Zannedersin Nazım gibi sürgüne gönderilmişler. Adam Avrupa'da dünyanın en düzenli şehirlerinde, en düzenli toplu taşıma ağlarında yaşıyor, sosyal haklarını sonuna kadar alıyor, ardından gelip Türkiye'de yaşam çok ucuz, çoksel güzellemesi yapıyor ya... işte ben ona sinirleniyorum. Ortadoğu bataklığına saplanmış, her gün hayatın pahalılaştığı, liyakatın olmadığı, bir işi yapabilmek için Ankara’da dayı-yeğen-enişteye gereklilik olduğu, her gün işimi kaybedersem ne yaparım korkusunun yaşandığı ülkemiz için "büyük Türkiye" masalları anlatan ama orada yaşamaya devam eden ve bizim de bu şartlar altında yaşamaya devam etmemiz için oy kullanan insanlar sürüsü. Oy hakları kesinlikle ellerinden alınmalı. Türkiye'nin nasıl yönetilmesi gerektiğine Türkiye'de yaşayanlar karar vermeli. Bahsettiğin şey Almanya değil de Avusturya diye hatırlıyorum. Ama mühim değil. Gelsin burada yaşamaya başlasın da ondan sonra "Avrupa’da domates taneyle alınıyor" diye edebiyat parçalasın.

beni almanya fransa vs diğer avrupa gurbetçilerden ayrı tutup, nefret ederseniz sevinirim. İsviçre yer yutar oraları. Lütfen. En zengin benim ülkem

4C04ACE0-E572-4841-944B-929AD6D8E5C4.jpeg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri