Tanışma sürecinizi sanal mecralardan, hangi platform olursa olsun ilerletmeyin. Yani ne demek istiyorum, ben daha evvel de söylemiştim, bizim burada dm’leşmemiz çok azdır, o da uzun uzun tanıştığımız ya da derinlemesine sohbet ettiğimiz konular değildi. Telefon numaralarımızı bile vermedik birbirimize. Hiçbir yerden ekleşmedik. Benim zaten forum iletişimlerinden bazı deneyimlerimden ötürü çok irrite olduğum bir dönemdi o dönem. Kimseyi yazışarak ve hatta telefonlaşarak çok derinlemesine tanımak mümkün değil, arkadaşlık belki, dertleşmek ok, gülüşmek tamam. Ama derin gönül ilişkisi mümkün değil. Bunların hepsi işin bence’si. Farklı deneyim ve görüşlere saygım sonsuz.
Bazen birinin yazdıkları sizi etkiler, ilginizi çeker, bir kahve içelim mi dersiniz. Şansınız varsa yaver gider. Denk gelişler olur vs. Benim eşim birkaç defa bana dm attı ama biz oradan ilerletemedik, ne ben istedim ne adamın tabiatı gönül ilişkisi için dmleşmeye uygundu. Bir gün şehrime geldi, bana dm attı-bakın hala başka bir iletişimimiz yok- benim de ne aklımda ne gönlümde ne hayatımda biri vardı; dedim gelmiş bir kahve içelim, hem değişiklik olur kfjf Hiçbir şey olmazsa değişik bir deneyim olur dedim. Gittim ki adam fotoğraflarından farklı (fotosunu eklemişti foruma) ayrıca çok tatlı ve eğlenceli bir insan. Bir tam günümü onunla geçirdim, çok hoşlandığımı hatırlıyorum. Zamanla da çok güzel yönelerini gördüm, insani tarafına vuruldum.
Bir insanı canlı görmek, tanımak bambaşka. Hiçbir tanışma yüz yüze gibi olmaz. Bir iki defa görüşmek bile değil, sık sık görüşmek.
Mesafeli olanları çok anlıyorum, güzel deneyimler çok az çünkü. Herkes geçmiştir o yollardan belki. Ben eşimle güzel bir deneyim yaşadım, bunun bir şans, nasip artık ne derseniz diyin olduğunu biliyorum. Biz çok şeffaftık birbirimize, bulunduğumuz ortamın çamurunu az çok biliyorduk- o pek bilmiyordu ama gözlemleri doğrultusunda farkındalıkları vardı- şeffaf davrandık, kartlarımızı açık oynadık, zamanla emekle her şey rayına oturdu. Temiz bir niyetin, kimseyi üzmeden ve değmeden ilerlemeye çalışmanın, temiz bir sevginin, sadakatin atlayamayacağı hiçbir engel yok. İlişkimizin bir bölümünde uzak mesafedeydik, bir süre sonra onu da çözdük. Hepsini biz yaptık. İkimiz.