Göz tedavisinde yeni yöntem: Supracor

Konu sahibi son olarak 2620 gün önce görüldü
Tek operasyonla hem yakın hem de uzağı görme sorununa kesin çözüm

İstanbul Cerrahi Hastanesi Göz Bölümü Başkanı Op. Dr. Sinan Göker 5 aydır uyguladığı ve Türkiye’de bir ilk olan “supracor” yöntemiyle hem yakın hem de uzağı görme sorunlarını tek bir operasyonla ortadan kaldırıyor. 40 yaşın üzerindekilerin en önemli şikayetlerinden olan yakını görme sorununa
çözüm sunan yöntemde gözü kaybetme ve hasar riski de yok.

Supracor yöntemi nedir?

Supracor yöntemi ile yakın görme tedavisinde çığır açtık. 19 yıldır uzak, miyop, hipermetrop, astigmat problemlerini düzeltiyorduk. Ama yaşa bağlı oluşan yakını görme problemini ortadan kaldırmak teknik olarak iki odaklı bir tedavi gerektirdiği için zordu. Yakını görme tedavilerinin en büyük problemlerinden biri olan yakını düzeltirken, uzağın bozulması sorunu supracor sayesine çözüldü. Supracor yönteminin en önemli avantajı bu. Supracor yöntemiyle hem uzak hem de yakını görme sorunu tek bir operasyonla aynı anda ortadan kalkıyor. Görme bozukluğunu sıfırlıyoruz. Yaşa bağlı yakını görme problemi olup uzakta hipermetrop sorunu olan kişierde supracor tekniği ile yüzde 90 başarı sağladık.

Daha önce lazer ya da katarakt ameliyatı olmuş hastalarda da supracor yöntemi uygulanıyor mu?

Hem lazer hem de katarakt ameliyatı olmuş hastalara da uygulanabiliyor. Normalde katarak ameliyatlarında konan monofokal mercekte hasta uzağı görüyor ama yakın için okuma gözlüğü kullanıyor. Bu hastalara artık yakını görmeleri için supracor tedavisi yapabiliyoruz. Bu yöntemi uygulayamadığımız sadece bir hasta grubu var; uzakta miyop olup da yakın problemi olanlar... Ama 6 ay sonra onları da ameliyat edebileceğiz.

Yöntem nasıl uygulanıyor?

Gözün en üzerindeki tabaka kaldırıyor ve korneaya lazer uygulanıyor. Bu yapılırken göz bebeğinin büyüyüp küçülme özelliğinden yararlanılıyor. Lazerle korneanın orta kısmında yakını gören bir mercek oluşturuluyor. Geri kalan kısmı uzağı görüyor. Böylece yakına bakınca yeni mercek devreye giriyor ve hasta yakını görüyor. İki gözün aynı gün ve tek seansla ameliyat edilme işleminden önce hastaya damla anestezi uygulanıyor. Bir gözün için yapılan operasyon 4 dakika sürüyor, 2 göz için toplam 8 dakikada bitiyor.

Operasyon sonrası hastaları nasıl bir süreç bekliyor?

Hasta operasyon sırasında ve sonrasında hiçbir şekilde ağrı hissetmiyor. Lazerden çıkıp evine gidip dinleniyor. Ertesi gün uyanıp gözünü açtığında hasta gözlüksüz olarak gazetesini okumaya başlıyor. Geçici olarak 1-2 ay uzağı görmede bir bulanıklık oluyor. Ama 2-3 ay içinde göz tam olarak net görebiliyor.
Ve ömür boyu da net olarak kalıyor. Kalıcı bir tedavi.

Başarı şansı ne?

Yüzde 90. Amacımız kişiyi günlük yaşamında gözlük kullanmaktan kurtarmak. Operasyondan öncesinde gözlüksüz kolundaki saati göremeyen, asansör düğmelerini seçemeyen, cep telefonuyla mesaj yazamayan, bilgisayar kullanamayan, makyaj yapamayan, araba kullanamayan hastaların yüzde 90’ı artık gözlük kullanmadan bunların hepsini yapabiliyor.

Gençliğime geri döndüm

Hem yakın hem de uzağı görme sorunu olan 47 yaşındaki Durin Ocak bir hafta önce supracor yöntemi ile ameliyat olmuş: “Hem yakın hem de uzak görme sorununun aynı anda tedavi edildiğini duyunca aklıma yattı. Ameliyattan önce evde sürekli gözlük arıyordum. Yakını göremediğim için makyaj bile yapamıyordum. Gözlük numaram 3.5’ti. Bir hafta önce ameliyat oldum. Yakın bir anda sıfırlandı. Hiç ağrı çekmedim. Operasyonun yapıldığı akşam hafif bir batma oldu, sabah uyandığımda o da kalmamıştı. Gençliğime geri döndüm. İnanın evimin temizliği bile değişti. Çok memnunum, herkese tavsiye ediyorum.”

Aynı anda hem katarakt ameliyatı oldu hem de supracor yöntemi uygulandı

55 yaşındaki Sedat İlman uluslararası danışmanlık
şirketi sahibi. İşi gereği sürekli rapor okuduğunu, bilanço incelediğini söyleyen İlman için gözlük kullanmak eziyetmiş. 2 ay önce Sinan Göker’e muayene için gelen Sedat İlman’ın bir gözünde katarakt, diğer gözünde ise hem yakın hem de uzağı görme sorunu tespit edilmiş. İlman 2 Mart’ta sol gözünden katarakt ameliyatı olurken sağ gözünde ise supracor yöntemi uygulanmış. 2 ay içinde hem yakını hem de uzağı görme sorununun sıfırlandığını anlatan Sedat İlman, “İyi ki gelip ameliyat olmuşum. Gözlüksüz telefonumu göremiyordum, tüm gün evraklarla iç içeyim, ciddi sıkıntı çekiyordum. Gözlüksüz kredi kartı şifresini bile giremiyordum. Restoranda getirdikleri hesabı kontrol edemiyordum. Böyle bir operasyona karar verdiğim içi çok mutluyum. Spor yaparak, beslenerek dikkat ettiğim yaşam kalitemi bu operasyonla yükselttim” diyor.

Başarı şansı ne?

Yüzde 90. Amacımız kişiyi günlük yaşamında gözlük kullanmaktan kurtarmak
.

Hep çok başarılı olur zaten.
Ben gözlüklerimle mutluyum :p

Geri