Geliri olmayan engelli ve muhtaç vatandaşa devletten aylık 817 lira destek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mehmet

Emektar Üye
Yüzde 40 ve üzeri engelli olup da sosyal güvencesi bulunmayan engelli ve yaşlılarla, anne veya babası olmayan (yetim) muhtaç çocuklara, SGK ve Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aylık bağlanıyor. Üstelik bu kişiler, sağlık hizmetinden de ücretsiz yararlanıyor. Muhtaç ve engelliye bu yıl 817 lira maaş bağlanacak.

BAŞVURULAR NEREYE?
Güneş'te yer alana habere göre, yardım almak için istenilen belgelerin ikamet edilen yerdeki 'Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne teslim edilmesi gerekiyor. Başvurular şahsen, posta yoluyla veya genel müdürlüğün internet sitesi (vgm.gov.tr) üzerinden yapılıyor. Aynı aileden sadece bir kişiye aylık bağlanabiliyor.

ARANAN ŞARTLAR NELER?
Muhtaçlık aylığı için müracaat edecek kişinin sosyal güvencesi olmayacak. Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmayacak. Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı (ev, ticari taksi gibi) olmayacak. Geliri olanların ise aylık geliri 592 lirayı aşmayacak. Herhangi bir aylık bağlanmamış olacak.

HER YIL KONTROL EDİLİYOR
Aylık almaya başlayanlar, her yıl ocak ayında bölge müdürlüklerine 'yoklama belgesi' vermek zorunda. Yoklama belgesini vermeyenlerin aylıkları donduruluyor. Belge, 3 ay içinde getirilirse aylıklar toptan ödeniyor.

Alıntı

Xander

Üye
Bunu daha yeni yapmaları istanbul seçiminde aldıkları dersten dolayıdır, Bu milletin nasıl bir yokluk çektiğini sarayda oturanlar bilmez, onların işi gücü ancak rant sağlamak ve milleti sümürmektir, engeli ve geliri olmayan yüzlerce aile ve kardeşlerimiz var suriyelilere verecekleri onca parayı bizim türk kardeşlerimize vermeleri daha iyi olur umarım yaparlar.

Run

Exilium
Platin Üye
Başlık ne kadar acı aslında "geliri olmayan" devletin ve toplumun bireylerine sağladığı imkân içler acısı maalesef.
Bu ülkenin acilen üreme ile ilgili bir yasa çıkarması gerekiyor, her önüne gelen evleniyor ve çocuk yapıyor. Bizim ülkemizde ki kadar engelli başka ülkede var mı bilmiyorum, insan birinci çocuk yapıyor engelli doğuyor, aynı gerizekalı bir çocuk daha yapıyor, sonra bir çocuk daha. Devletin verdiği küçücük bir yardıma sonra alkış tutuluyor, insanları bu hâla getirmemek devletin sorumluğu zaten.

huri

Bronz Üye
Başlık ne kadar acı aslında "geliri olmayan" devletin ve toplumun bireylerine sağladığı imkân içler acısı maalesef.
Bu ülkenin acilen üreme ile ilgili bir yasa çıkarması gerekiyor, her önüne gelen evleniyor ve çocuk yapıyor. Bizim ülkemizde ki kadar engelli başka ülkede var mı bilmiyorum, insan birinci çocuk yapıyor engelli doğuyor, aynı gerizekalı bir çocuk daha yapıyor, sonra bir çocuk daha. Devletin verdiği küçücük bir yardıma sonra alkış tutuluyor, insanları bu hâla getirmemek devletin sorumluğu zaten.

Bu çalışmak istemeyenlere verilen yardım, aynı zamanda ailenin bir ferdi bakıma muhtaçsa ihtiyaçlarını gideremiyorsa yapılan incelemeler sonucu bakım parası da veriliyor. Merak etmeyin, ihtiyaç sahiplerine devlet bakıyor. Nereye başvuracağını bilmiyordur vs. bu konuda toplum olarak kınamak yerine yol gösterici olmak gerekiyor. Bir de çalışabilir durumda olanlar için istiyorsa iş her zaman bulunur.

Run

Exilium
Platin Üye
Bu çalışmak istemeyenlere verilen yardım, aynı zamanda ailenin bir ferdi bakıma muhtaçsa ihtiyaçlarını gideremiyorsa yapılan incelemeler sonucu bakım parası da veriliyor. Merak etmeyin, ihtiyaç sahiplerine devlet bakıyor. Nereye başvuracağını bilmiyordur vs. bu konuda toplum olarak kınamak yerine yol gösterici olmak gerekiyor. Bir de çalışabilir durumda olanlar için istiyorsa iş her zaman bulunur.

Devlet bakmak zorunda kalmayacak hanfendisi, her insan kendi ayakları üzerinde durması için istihdam yaratacak, verilen para sanki çok büyük bir miktar gibi konuşmaya gerek yok. Dünyanın en mutsuz ülkelerinden birinde yaşıyoruz, sosyal politikalar ile ülke kalkınma yaşayamaz, insanları bu paraya muhtaç eden sisteme kızıyorum!

huri

Bronz Üye
Devlet bakmak zorunda kalmayacak hanfendisi, her insan kendi ayakları üzerinde durması için istihdam yaratacak, verilen para sanki çok büyük bir miktar gibi konuşmaya gerek yok. Dünyanın en mutsuz ülkelerinden birinde yaşıyoruz, sosyal politikalar ile ülke kalkınma yaşayamaz, insanları bu paraya muhtaç eden sisteme kızıyorum!

Sinirlenince beni hanfendisi yapıyorsun. Ortak noktamız istihdam zaten!!! Okumuyorsun ki yazdıklarımı ya da nasıl okuyorsun bilemiyorum.

X

X

Guest
Bu konuda Avrupa Birligi Uyum yasalari cercevesinde AB’nin bize dayattigi ve ustune karsiliksiz halka dagitilmasi icin her yil verdigi miyarlarca euro vatandasa dagitildi evet.

Benim sahsen tanidigim insanlar var ; “ Evde bakim ucreti alan, devletin ozel araclarla gelip alip tedavisini surdurdugu, eve bakici gonderilmesi ayni sekilde huzur evlerinde kalanlar icin ve Rehabilitasyon merkezinde tedavi olmasi gerekenler icinde bu yardimlar yapiliyor.

Bunlar gercek ve varlar, elestiriyoruz bir sekilde bu yardimlarda yapildi, yapiliyor kabul etmek lazim.

Run

Exilium
Platin Üye
Yardımlar yapılıyor evet ama tatmin edici değil, benzer durum mülteciler için de geçerli, ülkeye doldurdular milyonlarca suriyeli AB milyonlarca yardım yaptı, iki farklı ülkenin veya toplumun birbirine entegre olması kolay bir şey değil, bu yardımlar yapılacağına herkes kendi ülkesinde baksa iyi olurdu. Şahsen sosyal devlet anlayışına karşı birisiyim. İnsanlar üretecek ve çalışacak, devlet de bunun olması için alanlar yaratacak, insanlara küçük bir meblağ ödeyerek "ben yardım yapıyorum" mantığı doğru değil. İş bulamadığı için, ataması olmadığı için kendini yakan, intihar eden örnekler daha geçen aylarda önümüze geldi. Ayrıca Avrupa'da ki işsizlik ve yardıma muhtaç insanların aldığı para karşında verilen rakamlar komik burada. Gelen elektrik ve su paralarına bakın temel gıda ve giyim ihtiyaçları saymaya gerek yok.

X

X

Guest
Simdi Sosyal Devlet anlayisina karsisin evet Run kardesim. Soyle birsey var, Dogustan ciddi rahatsizliklar dogan bebekler var, ve calisan ailelerin kendi gecimlerini ancak sağlayabilecek paralari varken bu tedavi masraflarini karsilamalari imkansiz.

“ Insani yasat ki devlet yasasin “ Devlet dedigimiz mekanizma nedir? Toplum ile birlikte varolan bir olgu, tuzel kisilik.

Yazacak o kadar cok sey var ki inan cok cok zor durumda olan insanlar var, bu isi sadece devlete birakilmadan vakiflar yardimiyla aracaligiyla yapilmasinin bir sebebide bu kanaatimce. :)

Run

Exilium
Platin Üye
@X dediğin yardımlara değil, insanları buna muhtaç eden sisteme kızıyorum. Doğuştan engelli kişi varsa, ikinci çocuk yapmayacak abiciğim kısırlaştırma yapacaksın gerekiyorsa, bakıyorum üç veya dört tane engelli çocuğu olanlar var? Devlet bunlara önlem alacak, sağlam ve güçlü bir gelecek için sağlıklı bireyler şart, diyorum ki her önüne gelen evlenmesin uygun şartların oluşması sağlansın, belirli kriterler getirilmeli. İki tane şahit bulan herkes evleniyor, geleceği garanti olmayan çocuklar yetişiyor. Öyle herkes üç çocuk yapsın demekle, Allah rızkını verir demekle olmuyor bu işler, üretim yok sadece tüketim var bu yanlış diyorum. Yoksa engelliler ve bakıma muhtaç kişilere yardım konusunda devlet iyi işler yaptı bu bir gerçek, diyorum ki devletin amacı para vermek değil, bilinçlendirme yapmak, yönlendirmek ve sağlıklı nesil yetiştirmek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt