Gelir ve Giderleriniz

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1600 euro ile aile gecindirmek "imkansiz" ben 2000 ile tek basima zor geciniyorum kacak paralardan haber et sen :d

2000 euro bizim buralarda 11.000 TL yapıyor ve ben o kadar parayı kazanan bir işçi veya memur tanımıyorum. Burada asgari ücret 1700 TL civarında ve o da 309 euro yapıyor. Bu asgari -cretle 4 çocuk geçindiren var. Ne b..k yiyorlar ben de anlamadım.Üstelik burada hayat daha pahalı. Her şey ithal. Vay canına!

yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın hali perişan.mesela benim abim almanyada yaşıyor.yengem de çalışıyor.evi var,arabası var.geçinemiyorlar yazık.geliyor gidiyor.hayat çok pahalıymış.oysa biz öyle miyiz.aza kanaat ederiz.Allah devletimize zeval vermesin der sineye çekeriz.yeter ki düzenli gelirimiz olsun.1600 tl ile 5 kişi gül gibi geçinip gideriz.

Boşuna almanya bizi kıskanmıyor

Donem donem Amerika ama asil ikametgah Kanada
Su,elektrik, isinma faturasi yok o yuzden sasirdim rakamlara

Amerika’ya iki sene önce gittim hiç ucuz değil yanlız. Benim Ağustos’ta kuzenimin çocuğu olacak, çocuğun kimliği için Amerika’da doğum yapacak üç aylık ev kiraladılar çok pahalı ama çocuğuna onlar da o şekilde yatırım yapıyor.

Beni sığınmacı olarak kabul ederler mi oraya?

Yeni bir yasa cikti 2018 aralikta.
Turkiye ic savas olarak kabul edilen ulkeler grubuna girdi ve mahkeme su bu benzeri seyler olmadan basvurdugunuz anda
Turk vatandaslari siginmaci olarak kabul edilmeye baslandi.
Eskiden prosedurler daha farkliydi.

Yeni bir yasa cikti 2018 aralikta.
Turkiye ic savas olarak kabul edilen ulkeler grubuna girdi ve mahkeme su bu benzeri seyler olmadan basvurdugunuz anda
Turk vatandaslari siginmaci olarak kabul edilmeye baslandi.
Eskiden prosedurler daha farkliydi.

Bahsettiğin yer Canada değil mi?

Amerika’ya iki sene önce gittim hiç ucuz değil yanlız. Benim Ağustos’ta kuzenimin çocuğu olacak, çocuğun kimliği için Amerika’da doğum yapacak üç aylık ev kiraladılar çok pahalı ama çocuğuna onlar da o şekilde yatırım yapıyor.

Butun kapitalist ulkelerde sistem ayni kendi vatandasini besler :)
Turist olarak geldiginizde durum farklilasiyor. somurulursunuz.
Amerika sistemi ise daha farkli vatandaslarinin arasinda isine geleni gozetir.
Pahali derken ucretlendirmeyi kendi para biriminizden yapinca evet pahali
ama vatandaslarinin ekonomik gelir duzeyine gore degerlendirildiginde Turkiye den ucuz.
Bi de Amerika Kanada arasinda bir sey soylemek gerekirse Kanada daha refah

Bahsettiğin yer Canada değil mi?

Evet Amerika da siginmaci olamazsiniz zaten orda sizi ilegal olarak yaklasik bir 5 10 yil kaninizi emdikden sonra
green kart ile odullendirirler sadece bir omur surebilir vatandas olmaniz.
Kanada'da ise ilegal kalamazsiniz girdiginiz anda statunuz multeci ogrenci turist gocmen olarak belirlenmek zorunda.

Evet Amerika da siginmaci olamazsiniz zaten orda sizi ilegal olarak yaklasik bir 5 10 yil kaninizi emdikden sonra
green kart ile odullendirirler sadece bir omur surebilir vatandas olmaniz.
Kanada'da ise ilegal kalamazsiniz girdiginiz anda statunuz multeci ogrenci turist gocmen olarak belirlenmek zorunda.

Amerika istese de gitmem zaten. :) Ben bir düşüneyim. :)

24 Euro Internet hi speed unlimited internet mi? cok ucuz hangi ulkeyse artik.
150 elektrik dehset verici, 350 isinma icler acisi , 80 Internet normal eger unlimited ise tabi.
700 aidat odeyip ekstra 500 fatura da ilginc geldi. Aidat faturaya dahil degil mi?
Benzin fiyatlarini simdi kiyasladim inanamadim. Et zaten ogrenmistim cok pahaliydi.
Sapkadan tavsan cikarmak gibi bir sey yasamak bu durumda.

Orası neresi burada Hollanda’da en kral internet 35 Euro max elektrik su gaz ortalama 100 iki oda bir salon Bahçeli eve Rotterdam merkezde 535 Euro buralar böyle

Bir süreliğine Almanya da bulunmuştum anlatıldığı gibi ahım şahım değil uzaktan davulun sesi hoş gelir.
Buraya gelince çok şükür kimseye muhtaç olmadan yaşıyorum.

Matematigin icinden gecildi farkinda misiniz ?

zifir'in heycanla yaptığı hesaplamanın sonunda aslında hesaplanacak bir şeyinin olmadığını fark etmesi paradoksunda çok eğlendim. ajdjsjaka :u3:
noah'ın verdiği rakamlar... aman tanrım çok etkileyiciydi, kendisine numaramı bırakıyorum istediği zaman istediği konu hakkında arayabilir. :u1:
clairvoyant hanımın kanada hakkında söyledikleri ilgimi çekti, ona da cipli kimlik belgemi bırakıyorum. ren geyiği bile olurum yardımcı olursa. :u2:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri