Gaziantep te Turistlerin Kovulması

Konu sahibi son olarak 1145 gün önce görüldü

Şunu anlatmaya çalışıyordum ben de hocam, nerelere getirdiler kendi kanaatleriyle yorumlayıp. Milliyetçilikten tek anlaşılan Türk ve Kürt milliyetçiliği olunca, malum.

Sen Görüntülerde Kaç tane Kürt Gördün Kaç Tane Milleyetçi Gördün?
Konuyu Sapdırmayın Hele Böyle Bir Yorumda Çok Saçma Oluyor.

Sen Görüntülerde Kaç tane Kürt Gördün Kaç Tane Milleyetçi Gördün?
Konuyu Sapdırmayın Hele Böyle Bir Yorumda Çok Saçma Oluyor.

Sen çok yanlış gelmişsin. Kürt veya Türk ne alaka? İlk mesajımda dahi 'milliyetçilik' derken kast ettiğim -sizin anladığınız gibi- genel olarak bir ulusun milliyetçiliği değildi. Önce meramı anlayıp sonra cevap vermeyi deneyebilirsiniz, yoksa çok saçma duruyor.

http://www.forumsal.net/bahane-sozluk/620201-mikro-milliyetcilik.html#post3378574

Sen çok yanlış gelmişsin. Kürt veya Türk ne alaka? İlk mesajımda dahi 'milliyetçilik' derken kast ettiğim -sizin anladığınız gibi- genel olarak bir ulusun milliyetçiliği değildi. Önce meramı anlayıp sonra cevap vermeyi deneyebilirsiniz, yoksa çok saçma duruyor.

http://www.forumsal.net/bahane-sozluk/620201-mikro-milliyetcilik.html#post3378574

Şunu anlatmaya çalışıyordum ben de hocam, nerelere getirdiler kendi kanaatleriyle yorumlayıp. Milliyetçilikten tek anlaşılan Türk ve Kürt milliyetçiliği olunca, malum.

Senin kendi anlayışında sadece bu milliyetçiliklerin olduğu anlayışı varda şimdi mikroyu çıkardın.
etnik, sol, atatürk, şablon milliyetçiliklerinide ardın sıra sırala.
arkadaşları hangi milliyetçilikle yargılıyorsun?
Sen güneydoğuya kaç kere gittin?
onları kovalayanların zihniyetlerinin ne olabileceğini ne kadar düşünebiliyorsun?

Senin kendi anlayışında sadece bu milliyetçiliklerin olduğu anlayışı varda şimdi mikroyu çıkardın.
etnik, sol, atatürk, şablon milliyetçiliklerinide ardın sıra sırala.
arkadaşları hangi milliyetçilikle yargılıyorsun?
Sen güneydoğuya kaç kere gittin?
onları kovalayanların zihniyetlerinin ne olabileceğini ne kadar düşünebiliyorsun?

Tek anlaşılan bunlar dedim, tek bildiklerim bunlar demedim.
Arkadaşları beni yargıladıkları konularda düzeltmeye çalışıyorum, yargılamıyorum yani.
Diyarbakır'da doğdum büyüdüm, 20 sene yaşadım.
2 sene haberin geçtiği Gaziantep'te yaşadım, merak etme doğuyu tanımıyor değilim. Birçoğundan da iyi bilirim doğuyu da batıyı da insanlarını da.

Senin Milliyetçi Dedğin İnsanlar Türkçülüğü Daha Çok Düşünürler Sizden Emin Olun.

Hayret ayrımı ben yaptım,siz de bu ayrıma karşı bir eleştiride bulunmamışsınız.Demek ki bu ülkede Türkçülükle milliyetçiliği ayrı görüyorsunuz.İçler acısı durum burdan patlak veriyor zaten.Lütfen Türkçülüğü benimsemiş insanlar adına yorum yapmayın, Tengri'yi sadece arabalarına yazı olarak yapıştırmakla milliyetçi olan,yarısından çoğu arap özentileriyle dolu olan bir güruhla karşılaştırılmaları dahi aşağılayıcıdır.Körü körüne fanatikliğin anlamı yok.

Biriniz de yüzüme konuşsa keşke... Gidin milliyetçiliğin ne olduğunu öğrenin, sonra da dünya üzerinde sadece Türk milliyetçiliğinin var olmadığını öğrenin, sonra da mikro milliyetçilik nedir onu öğrenin. Demek istediğimi anlarsınız.

Prensibi varmış kıyamam. Doğudan bahsetmiyordum, ülke geneli için konuşuyordum doğusuyla batısıyla. Bu kadar bölücü olma. Sen tartışma ya zahmet etme, orcik ye sen. Kapasitenin dışına çıkmamış olursun.

Sokakta polis taşlayan etekli züppeler gibisin .
Azıcık erkeklik yok sende.
Saygılı bir şekilde tartışıyorduk hmen kıvırdın bel altı vurmaya başladın.

Yok orcik ye yok kapasiten dışına çıkma felan.
Orciği biz yabancılara veriyoruz ama sen yiyemezsin ağzına büyük gelir ;)

Seviyeyi düşürme her türlü cevabını alırsın.

Kıvırma azıcık erkek ol gel tartış benimle . Seviyeyi düşürüp kaçma .
Hayatında Karl Marx ın dışında kitap okumamış etekli komunist gelmiş burda Milliyetçilik öğretmeye kalkıyor. :)

Hayvan nevileri arasında bir kör sıçan vardır ki günde kendi ağırlığının iki üç misli yemek yemezse ölür. Siz komunistlerin nesli de ordan gelmektedir .

ELAZIĞ ORCİĞİ

Alabilir misin ağzına ?

ilginç konu ve yorumlar.
Neyse şunu diyim bizim komşu Mevlüt amca var her ay mutlaka birer ikişer turisti evinde misafir eder. Turist kovulmuş diyede pek kötülememek lazım ülkeyi şu kovulan turistler hangi ülkenin vatandaşı bilmiyorum lakin "batılı" diye nitelendirdiğimiz medeniyetin beşiği (b*k'a şemsiye tutan) insanların içinde de pek hoşgörülü olmayan insanlar mevcuttur. Cımbızla çekcek olursanız en az on haber çıkarırsınız her ülkeden.

Vicdanını , yahudi marks'a satmış vatansız,ülküsüz serseri komunistler gelip burda her fırsatta konuyla alakasız yerlerde Milliyetçilik'ten rahatsızlıklarını dile getirip , saldırıyorlar .

Milliyetçiliğin ne demek olduğınu, patronla işçi arasındaki hukuk nusavatsızlığını halletmek için ortaya çıkan komunistler anlayamaz . Çünkü; sizin daha bir Milletiniz yok :)

Allahım yorumlara bak .
İnsanları aşağılamak için her fırsatı kollamislar resmen ayıp.

Bunun tek bir düşünce şeklinin getirdiği tepkiler olduğunu sanmiyorum.
Egitimsizlik koru korune bir şeylere Saplanma ve insanların "gavur" "kafir" algısı.
Gibi alttan alttan bilince kodlanan şeylerin disavurumu.

Milliyetçiliğe saldıracağın zaman beni etiketle bazen olur ya görmem .
Etiketle ki gördüğüm yerde bi daha başını ezeyim senin Arpes efendi.

Gidinde bi traş olun siz önce :)

ilginç konu ve yorumlar.
Neyse şunu diyim bizim komşu Mevlüt amca var her ay mutlaka birer ikişer turisti evinde misafir eder. Turist kovulmuş diyede pek kötülememek lazım ülkeyi şu kovulan turistler hangi ülkenin vatandaşı bilmiyorum lakin "batılı" diye nitelendirdiğimiz medeniyetin beşiği (b*k'a şemsiye tutan) insanların içinde de pek hoşgörülü olmayan insanlar mevcuttur. Cımbızla çekcek olursanız en az on haber çıkarırsınız her ülkeden.

Şu yorumumda bu olayların Türkiye'ye has bir davranış olmadığını hoşgörü abidesi olarak tanımlanan batılı ülkelerde de böyle olayların çokca yaşandığını dile getirmeye çalıştım.
böyle bir açıklama yapma gereği duydum okuyupta hırrr yapabilecekler için daha anlaşılır olsun.
Milliyetçilikle konunun pek alakası yok mesela benim milliyetim Kürt bak altını çizerek söylüyorum benim bir milliyetim var ve Kürt (:
Ama milliyetçiliğin hangi evresidir bilmiyorum ama öyle ki başka ırklara zerre tahammül gösteremez hale geliyorlar bu forumda ankaralı bir arkadaş vardı Kürt ırkının ve Kürtçe'nin aslında var olmadığını kanıtlamak için neler yaptı :/
Bu milliyetçilik midir bilemem neyse yine acıdım bak o gardaşa.

bir taraftarin yaptigini butun klube baglamamak gibi, türk insaninin da misafirperverligini birtek bu olaya baglamak mantiksizdir. kaldi ki turistler bu davranistan dolayi türklerin genelinin bu insanlardan olustugunu dusunmemistir. biz de anadolu cocuguyuz ve ben misafirine hos davranmayan birisini gormedim.

Hadi onlar kafir, misyoner, din düşmanı aynı şehirde 9 aylık Bebek tecavüze uğradı hayatını kaybetti niye gıkınız çıkmadı

Biriniz de yüzüme konuşsa keşke... Gidin milliyetçiliğin ne olduğunu öğrenin, sonra da dünya üzerinde sadece Türk milliyetçiliğinin var olmadığını öğrenin, sonra da mikro milliyetçilik nedir onu öğrenin. Demek istediğimi anlarsınız.

Yüzüne konuşmaya çok korkuyorum, çekiniyorum senden acaip ürkütüyorsun beni tırsıyorum titriyorum :))
Yorumumu yazdığım anda zaten sana yazdığımı fark edecek kadar zekaya sahip olduğunu düşündüğüm için etiketleme gereği duymamıştım ama şu beni kahkahalarla güldüren yorumundan sonra o kadar zeki olmadığını anladım .. Defalarca kere yazdık .. İçinizde ki kini boşaltacağınız zaman ırkçılara boşaltın milliyetçilere değil sonra köşeye sıkıştığınızda da " eeee ama ama biz o anlamda milliyetçilere demedik " diye kıvırmanıza gerek kalmaz ..

neden kovulmuşlar

merak ettim bak şimdi

12 yaşındakilere Ülkü Ocaklarında anlatılan hikayelerle vatanseverlik - milliyetçilik duyarlılığı kasan arkadaşlar, bir durulsanız artık? Biraz okuma yapsanız, kendi fikirleriniz, süzgeciniz olsa? Komünizm dediğiniz şeyi de nasıl ezbere karalıyorsunuz milliyetçilik ezbere karalanıyor diye ağlarken.

Vatanım var benim ayrıca. Mezopotamyanın çocuğuyum, Kürdistan coğrafyasının ferdiyim, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşıyım. Milliyetimle, ırkımla övünmem. Varsın bir vasfa sahip olmadığı için elinde olmayan milliyet-oy verdiği parti-desteklediği futbol takımı ile övünenler övünsün bunlarla. Ben insanlığımla övünürüm.

Komünizm hakkındaki fikirleriniz nelerden ibaret? Reisinizin çay içip sizin beyninizi yıkarken anlattığı hikayelerden mi? Okuma yaptınız mı hiç? Ben iğrenerek Atsız'ı dahi okudum oysa.

Anadolu milliyetçiliği ifadesi neden zorunuza gidiyor ki? Milliyetçiliğe herhangi bir karalama yapılmıyor burda, "Anadolu milliyetçilği" denilen cahil bir milliyetçilikten bahsediliyor. 9 aylık bebeğe tecavüz ediliyor, bebeğin bağırsakları parçalanıyor yaşamını kaybediyor buna ses çıkartılmayıp misyonerler diye yabancı turistleri kovma algısından bahsediyoruz biz.

Elazığda 1 köyde 20 kişi çocuğa tecavüz ediyor 7 yıl boyunca tecavüzü seyrediyor köy, kimse tepki göstermiyor fakat ramazdan oruç tutmadı yolda su içte diye diye aynı şehrimizde adam dövülüyor bu algıdan bahsediyoruz biz.

Algılardan bahsederken ille de ideolojik kavramlara gerek var mı peki Harun ? Konuya bakın üç beş kişinin yaptığı münferit bir olay ama şurada bile pusuya yatmış güdüsel kin hızla saldırıya geçip " anadolu milliyetçileriiiii " diye coşkuyu veriyorsa buna da tepki gösterenler olacaktır elbet ..
Turistleri kovan o sığırlara Milliyetçiliğin tanımını sorsanız öküz gibi bakakalırlar suratınıza .. O yüzden her poku milliyetçilere yamama nefretinizden vazgeçin artık ..

Ne kadar dar bir bakış açısının parçası olduğunu ilk satirindan son satirina ortaya dök desen böyle ortaya çıkamazdı..
Kim 12 yaşında ocağa giden
Kim tecavüzcü
Kim turist kovalayan burda
Kim hiç okumadigini iddia ettiğin
Kim sen atsız i iğrenerek okuduğunu iddia ederken bağnaz ??

Acıklı hayat hikayenin en büyük parçası olan kürdistan rüyanın üzerine kabus bir bölünmez bütünlük aşkına olan nefretinin sayiklamasi bunlar..
Sen büyüdün çok
Git burdan
Herkes çocuk burda
Bi sen büyüksün

Geri