Forumda siyaset tartışmak

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Bilgisi olan insanlar ile tartışılması çok keyifli oluyor bu sayede belki bizim de bilmediklerimiz ortaya çıkabiliyor.
Ancak onun bunun haber sitesinden alıp bir boktan anlamayan siyaset bilircesine konuşan insanlar oldu mu salla gitsin.
Boş davuldan farkları yoktur.

Tartışmak kelimesinin yanlış anladığımızın göstergesi olan başlıktan öte değildir. Karşılıklı olarak konuşmaktır tartışmak. Olayı büyütmek hakaret etmek değil.
Kanıtlanmış konular hakkında da bilgi akışı sağlanırken üzerinde konuşmaya ve araştırma yapmaya değer nitelikte olan konular hakkında tartışılır.
Bunu da saygılı çerçevesi içerisinde dedikodudan ve hakaret etmekten, konu dışına çıkmaktan uzak olarak gerçekleştirilir. Gerçeği aramak, gerçeğin aydınlatırken hareket yolunu seçmemek siyaseti konuşma konusunda da geçerlidir.
Siyaset konuşmak birilerini rahatsız ediyor ise bu konuda yeterli donanıma sahip olmadıklarından öte bir şey olamaz. Zira tercih etmiyor olabilir uzak durabilirsiniz fakat insanların gerçeği araması sizi rahatsız etmemesi gerekir.
Burada rahatsız olunan söz cambazlıkları, körü körüne direnmeler, içten pazarlıklı propagandalar, gerçeklerin karartılması olsa haklı bulunabilir bu rahatsızlık. Zira bu hoş olmayan ve tartışmada faydalı olmayan bir durumdur.
Bu platformda ki yönetici arkadaşların görevi siyaset tartışanları yermek değil, kişilerin konu dışına çıkmalarını, hakarete varmalarını engellemek olduğunu da belirtmek isterim. Tarafsız olmakta çok önemli tabi. Yöneticilerin fikirlerini beyan etmesi de taraf tuttuğu anlamına gelmez. Forum görevlerini yerine getirirken ki tutumundan anlaşılır taraflı olup, olmadıkları.
Bu ortama ilk girdiğimde forum olarak kendini küçümseyen, biz tartışacak düzeyde değiliz, diyen insanlar gördüm. Bu çok acı. Oysaki sakin kalmasını bilen, soğukkanlılıkla cevap veren, söylenecek sözü olmadığı zaman susmasını bilen, bilmenin verdiği güvençle konuşan her birey bu konuda da başarılı olabilir. Bunun göz ardı edildiğinden olsa gerek forum oyunları dışına çıkılamıyor. O da lazım, onu da yapın fakat düşüncelerini dile dökemeyecek acziyet de olmayın derim ben.

Cahil cühela tiplere ne anlatırsanız anlatın anlamama güdülerini aşamazsınız .. Bir de bu tipler size hakaret ederler ki bu da onların zayıflığından kaynaklı durumlarıdır ..

Bu platformda siyaseti tartismakla, Seytanin avukatligini yapmak ayni sey olsa gerek.

Bi dönem çok güzel di. Sonra is kişisel hakaret tartışmaya varinca pek tartisma içine girmemeye çalışıyorum artık.

biz ne siyasetçiler gördük gül gül öldük.
sonu ban list'tir.

Tartistiklarimizin icinde kalan o eziklik hissini, aylar sonra hala unutamamis olmasi, agizlarinin hala lagim kokmasi ve sürekli siir, sözlük, forum oyunlari konularinda kinini kusmasi olmasa...
Siyasi konulari tartismak güzeldir...

Seçim zamanına doğru gorun siz buralar hep propaganda ile dolacak:p

Foruma münhasır değil belki, ama;
Ne kadar çok geriyoruz birbirimizi, ne kadar çok yeriyoruz.
Siyasi olsun yada olmasın.
Her konuda pamuk ipliği gibi ayrışıyoruz.
Çok çabuk birbirimizi kırabiliyoruz, uslup kaybediyoruz,uslubumuz bozuluyor, çok sertiz, sözlerimiz sert, ifadelerimiz sert..
Hele hele şu internet ortamında birbirimize laf sokmadığımız,birbirimize kapak olsun kıvamında..
Halbuki yan yana gezdiğimiz yediğimiz içtiğimizin ayrı gitmediği dayı oğlu, amca kızı facebookda bişi yazdı ''sildim'' onu dediğimiz insanlar..
Dersaneler kapanmamalı desen cematci derler,
Evet kapanmalı dediğinde seni iktidarla yaftalarlar,
Ya kardeşim şurası yanlış dediğin zaman gezici derler,
Ya şurası böyle desen Akp li derler.
Ya bak bu da var desen kürtçü derler.
O kadar çok kırılgan yanlarımız var ki bizim, kendi içimizde paylaşmak istediğimiz şeyleri çıkarmaya çalıştığımızda birileri hazır kutup direk bir diğerini öteleyerek yaftalayarkdan birileri konuşamaz hale geldi.
Bi kere tarafsız bakarsanız demek istediğimi anlarsınız.
Ama yok şartlıysanız ve siyasi gözlükle bakarsanız anlamazsınız.
''Ya benim siyasi parti böyle diyor bu doğrudur vs..''
O zaman senin fikrin ve düşüncen yoktur.
Bazı şeyler siyaset üstüdür.Siyaset üstü düşünmeliyiz.
Bazı meseleler, ülke meseleleri hepsinden üstündür alidir.
Sen sadece siyaseten bakarsan gerçekleri göremezsin.

Forumda iki grup var
Biri; oy verdiği parti yanlış yaparsa eleştiriyor
Bir diğeri; benim oy verdiğim (iktidar) sonuna kadar haklı ne yaparsa doğrudur

İktidar partisini destekleyebilirsiniz amma velakin yanlış yaptığında tarafsız olup eleştirin
Bu konuda gerçekten çileden insanları çıkartıyorsunuz

Ben oy verdiğim partiyi bile eleştiriyorum
Karşımdaki karşıt görüşlü arkadaşta benim gbi yapıyorsa ben her türlü saygıyı gösteririm

Bugun itibari ile uzak durma kararı almış bulunuyorum..
Oyunlar da kim kiminle saaapmis diye düşünmek daha güzel.

Reelde karşıma çıksalar iki kelimeyi bir araya getirip cümle kuramayacak olanların forumlarda cirit attıkları konulardır .. Prensip olarak her zaman açılan konu başlıklarına yorum yapsam da , konuya değil de yorumuma sataşanların akıllarını tokatlamaktan da geri durmam ..
Nihayetinde ölüp gideceğimizi düşünürsek, haybeye bir birimizi üzdüğümüz ve haybeye birbirimizin günahını yüklendiğimizin de farkında olmamız temennisiyle ..

Geri