Forumda siyaset tartışmak

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Yorum yapıp geçmek mantıklı da, burada tartışmaya değecek pek bir üye yok. :)
O yüzden mantıksız bulduğum eylemdir. Fikir özgürlüğünün yanındayım sonuna kadar, tartışmanın ise karşılıklı istekle olabilecek bir şey olduğunu düşündüğüm için tek taraflı ısrarcı ve sıkıcı olan girişimlere karşıyım :)

Tartışmak fikir özgürlüğüne saygı gerektirir. Forumda siyaset tartıştığını sananlara bakınca, saygı şöyle dursun, bana bayramlarda kapıya şeker istemeye gelip şekerini alamayınca mızmızlanarak ağlayan küçük çocukları hatırlatıyor. Sonra bir de kavgaya tutuşanlar var ki off off asdf :)

En iyisi hiç muhatap olmamak, çünkü sonuç vakit kaybından başka bir şey olmayacaktır.
Ben daha hiç kimseyle siyaset tartışmadım :) Tartışma gibi bir düşüncem de yoktur. Herkesin görüşü kendine, milletten banane asdf :) Çok umrumda değiller..

hakaret yoksa sıkıntı yok

tartışın gençler

Bir yerden sonra sıkıcı oluyor. Çünkü karşı taraf seni anlamıyor. Cahilce seni damgalamaya çalışıyorlar. Benim de cahil kişilere ayıracak çok vaktim yok. Foruma ilk üye olduğum sıra asker ve darbe ile alakalı bir tartışma yaşamıştım. Sen ne kadar doğru olursan ol adam anlamıyor. Cahil işte.. Ondan sonra bir daha tartışmadım. Tartışmayı da düşünmüyorum. :)

Zaten kimse benle aynı düşünmek zorunda değil. :) Yeterki yazdığım yorumları anlamadan cahilce gelip beni suçlamasınlar. :)

1 bu güruh
2 inanşla dalga geçen güruh

hepinizden-tiksiniyorum_1490695.png

yaw he he deyip geçiyorum çoğunu
gülüyorum da bazen

Yalan yok, en keyifli olani klaymeksi izlemek
psikolojide asamalar vardir ya hani 1. inkar 2. ofke 3. pazarlik 4. Depresyon
ve 5. Kabullenme, ki su ara kabullenme asamasinda :)
bana gore klaymeks disinda siyasetle ilgili dogru analiz yapabilen kimse yok
cunku onda yasindan oturu toplumsal hafiza ve bunu dogru degerlendirebilcek donanim var
(uslubunu sevmeyebilirsiniz ama gercek bu)
geri kalanini cok ciddiye aldigim soylenemez, sadece gunumuz Turkiyesi ile ilgili fikir sahibi olmak adina okuyorum
ayrica siyaset iletisim becerisi ister, bilhassa sizinle hic bir ortak paydasi olmayan insanlar ile iletisim kurabilme becerisi
ki bu bende yok ve bir cogumuzda yok
ama bizler politize olmak zorunda birakildik cunku "ortadogu"dayiz ve bu gayya kuyusunda yasiyoruz, baglarimiz var
ofkeyi de yadsimiyorum, farkinda degiliz ama toplumsal bir buhran yasiyoruz
ben israrla bir tartismayi surdurmedim pek, fikrimi yazip cikmayi tercih ettim
gerisini insanlar kafasinda yorumluyolar zaten
kaldi ki burada karsimizdakinin kafasinda yorumladigi kisi olarak var olabiliyoruz
o yuzden kendini anlatma cabasi, bir seyleri anlatma cabasi bana bos geliyor
bi de toplum olarak "empati" eksikligimiz var

2015 yılında bile doğruları söylüyor muşum.

Bildiğin sonu gelmez bir döngü.
Herkesin doğrusu kendine, ısrarla bir şeyleri kabullendirme derdinde hepsi.
Gayet elit şekilde başlayan siyasi tartışma sonrasında karşılıklı küfür ile asıl kimlikler ortaya çıkar. Hiç şaşmaz maalesef.
Ne gerek var ya hu dışarıda zaten herkes birbirini bogazlamaya hazır meclistekiler dahil bir de burada yaşanması insanı iyice soğutuyor.
Karşılıklı hos bilgi alışverişi de oluyor yalan yok ama çoğu kişi nefreti öyle bir şekilde yansıtıyor ki kendinden başkası ooorrrul oluyor.
Ee biz de siyaset bilimi okuduk ama olaylara karışmadık illa diyelim mi ya... (okul okuduğumuz belli olsun cümlesi bu sıralar moda)

Forumda siyaset konuşmayı seviyorum, konuşan kişileri okumayı da seviyorum. Daha doğrusu özgün olan her yazıyı seviyorum.
Genelde siyasi konularda tartışma kısa sürüyor, siyasi tartışma konusu dışına çıkıp kişisel çekişmeye varıyor hemen. Tartışma konusu hakkında hiç bir fikri olmayıp sadece sağdan soldan duyduğu veya alıntı yaparak saçmalama yapanlara tahammül etmek zor oluyor.

Forumda siyaset falan tartışmıyoruz.
Siyasi tartışma özgür ülkelerde olur.
Dikkat ederseniz bu tip konular hemen sarkastik hal alıyor ve mizaha dönüyor.

Yoksa siyaset kimin haddine. Sonuçta ülkenin bir yarısınin terorist ilan edildiği seçimler yaşadık. Bu başka bişey. Siyaset falan değil.

climax bey yine karşıma çıktınız heryerdesiniz nazar değmesin .d

En nefret ettiğim.

hımm nasıl da çelişiyorum şu an kendimle kdjfdksf

İnsanlar "tartışmak" kelimesini birbirine çamur atmak, karşı düşünceye saygı duymamak, işine gelmediğinde küfürler savurmak, karşındakini küçük düşürmek için saçma salak alakasız şeyler söylemek gibi algıladığı ve ona göre davrandığı için forumda tartışmak çok saçma. Hele ki işin içine siyaset giriyorsa / ki siyaset için kendini paralarlar, kendisine hiç bir fayda sağlamayan adamlar uğruna dostlarını bile kırabilmeleri mümkün iken gel de siyasi bi konuda tartış.
Fazlasıyla laf kalabalığı.

Doğru yazmışım skjçfsfdçf
O zamanlar tartışmaya karşıymışım direk
Şimdi pek değil
E büyüyoruz neticede

İktidar her sene bi suç örgütü yarattı.
Mesela Ergenekon, çapulcular vs vs uzayıp gidiyor.

Ben ve benim gibi düşünenler söylediklerinin her zaman arkadasın olmuştur olacaktır. Ha yok mu hiç yanlış fikir söylediğimiz elbette var. Yanlış bişey söylüyorsak kusura bakmayın yanlış demesini de biliriz.

Ama karşı taraf, desteklediği partinin ideolojisini öyle bi benimsemiş öyle bi tapınma şeyine geçmiş ki, tuttuğu parti yanlış bile yapsa ölümüne bağlılığı devam ediyor.

iktidar;
Bugün X kişisi bizim dostumuz
Partililer:
Alkış kıyamet
3 gün sonra; X kişisi terörist
Partililer; hayin vatan hayini
1 ay sonra iktidar: X kişisi dostumuz
Partililer: yine alkış

Yahu hiç mi sorgulamıyorsunuz bişeyi?

Ben oy verdiğim partiyi yanlış yaptığında eleştiriyorum çünkü yanlış hata yaptı.
Peki siz?

Ha birde iktidarın yaptığı yanlışları eleştirmeyip muhalefetin yaptıklarını eleştirmek çok samimiyetsiz ve kör gözlülük.
Benim en çok sinir olduğum konu bu.

Forumda siyaset falan tartışmıyoruz.
Siyasi tartışma özgür ülkelerde olur.
Dikkat ederseniz bu tip konular hemen sarkastik hal alıyor ve mizaha dönüyor.

Yoksa siyaset kimin haddine. Sonuçta ülkenin bir yarısınin terorist ilan edildiği seçimler yaşadık. Bu başka bişey. Siyaset falan değil.

Özgürlükten çok donanımla ilgili. İnsanlara hakaret etmekten başka ortaya koyabildiğin hiçbir şey yok iken seninle hangi siyaset tartışılabilir?

@Eugène pirimiz.

Özgürlükten çok donanımla ilgili. İnsanlara hakaret etmekten başka ortaya koyabildiğin hiçbir şey yok iken seninle hangi siyaset tartışılabilir?

@Eugène pirimiz.
Donanımla alakalı bişey yok ki hocam. Herşey 5 yaşında çocuğun anlayabileceği kadar net aslında. Sadece ideolojiniz buna engel oluyor. Sanki idareciler hep siyasal bilgiler mezunu. Sanki herkes liyakatla orada. Sanki herkesin diploması var. Herkes prompter kadar hatip. Gemisini yürüten kaptan.

Ne donanayım bu ortamda ben şimdi beyim de bana.

Ama bunlar düne kadar küfretmeme sebep oluyordu. Bu bir avamlik değil ki. Bu bir kendini ifade etmeyi beceremeyip kelime fakirliginden kaynaklı çaresizlik agresyonu değil ki. Bu isyan. Ha, bugün onu da bıraktım. Sonuçta bana ne. Sana bol gelen bana çuval..

E ne demiş, "..küfür etme diyorlar usülsüz.."

3-5 dangalak bir araya gelip inançlarımız ve bilgilerimiz ışığında bir şeyler konuşmaya başlıyoruz ancak bir süre sonra kantarın topuzunu ayarlayamıyor ve kendimizi sonsuz bir döngünün içinde buluyoruz.
Türkiye'de siyasi ve dini tartışmalarda çok ince bir çizgi var ve ne yazık ki çoğumuz o çizginin doğru tarafında kalmayı beceremiyoruz. İşin açığı ben x bir konuda tartışmayı severim. Bu tartışmalar en nihayetinde farklı bir bakış görme fırsatı sunuyor ancak buna faydacı yaklaşmak yerine inandığımız doğruları empoze yoluna giriyoruz her seferinde işte bu nokta çıkmaz sokak.

Aslında hepimize çok şey katacak bu tartışmalar bir süre sonra çoğumuzdan çok şey götürmeye başlıyor. Bütün bunlara rağmen ben tartışmanın faydalı olduğuna inanıyorum.

Donanımla alakalı bişey yok ki hocam. Herşey 5 yaşında çocuğun anlayabileceği kadar net aslında. Sadece ideolojiniz buna engel oluyor. Sanki idareciler hep siyasal bilgiler mezunu. Sanki herkes liyakatla orada. Sanki herkesin diploması var. Herkes prompter kadar hatip. Gemisini yürüten kaptan.

Ne donanayım bu ortamda ben şimdi beyim de bana.

Ama bunlar düne kadar küfretmeme sebep oluyordu. Bu bir avamlik değil ki. Bu bir kendini ifade etmeyi beceremeyip kelime fakirliginden kaynaklı çaresizlik agresyonu değil ki. Bu isyan. Ha, bugün onu da bıraktım. Sonuçta bana ne. Sana bol gelen bana çuval..

E ne demiş, "..küfür etme diyorlar usülsüz.."

Bazen hikmet fıtrattan gelir. Gördüğüm en iyi pazarlamacılar, en iyi yazılımcılar mektepli değil, alaylıydı. Siyasal bilimleri bir kenarda bırak.

İdeolojiniz derken bile ideolojinle hareket ediyorsun. Prompter değil, orada akan yazı aklı mühim. Daha etkileyici yazıyı koyup sen oku kardeş. Madem bu kadar kolay. Alt tarafı prompterdan okuyacaksın. Aptal değilsin ya.

Elbette. Yürütemeyene kaptan diyecek kadar ahmak olmamak lazım.

Diyorum ırgat, yaz: "Sosyoloji, psikoloji, siyaset, bilcümle sosyal bilimler donan. Bu işler matematik işi değil.

Şeker şey, küfür etmek değil, küfürden başka bir kelam edememek avamlık, çaresizlik. Sana çuval gelen bana yorgan.

Onu diyen arkasına çok şey sığdırmış. Sende sadece sığlık var.

Geri