Forumda siyaset tartışmak

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
partısını elestırıyoruz kendısıne hakaret algılıyor mumkunse su tepkıyı verecekler gırmesın boyle seylere.
-ayh resmen bana hakaret edıyo .s.s.

herkesin bir digerine hakaret etme hakkini gormesi diye algilaniyor

amaçsız şeyler yapmam , bir amacı olacağına inansam lafımı esirgemem ama gazete okumayan insanlara kendini göstereyim diye yırtınan tın tınlara kendimi basamak ettirmem

Tartışmasını bilen biriyle tartışmak gerçekten zevkli olan bir durum.
Bugüne kadar tartışmayı sevdiğim çok az kişi oldu.
Bundan sanırım 5-6 yıl önceydi, biriyle fena bir tartışmaya girmiştim. Bir gün o cevap yazıyor, ertesi gün ben cevap yazıyordum. O şekilde belki 15 gün sürmüştü. Ama eksik olduğumu, birikimsiz olduğumu o kadar hissettirmişti ki... Konu Sovyetler Birliği tarihi üzerineydi. Tartışmayı devam ettirdim. Ama o tartışmayı devam ettirebilmek adına belki 10 a yakın makale okumuş ve beraberinde konu ile ilgili bir kitap okumaya başlamıştım. Tartışma benim için oydu. Çünkü beni araştırmaya sevk etmişti ve benim adıma kazanımla ayrılmıştım. Fakat bu forumda ise tartışmalar hakaret ve alay üzerine dönüyor. O nedenle epeydir yorumumu yazıp bırakıp gidiyorum.

Tartistiklarimizin icinde kalan o eziklik hissini, aylar sonra hala unutamamis olmasi, agizlarinin hala lagim kokmasi ve sürekli siir, sözlük, forum oyunlari konularinda kinini kusmasi olmasa...
Siyasi konulari tartismak güzeldir...

Söylediklerimin arkasında olup ek olarak,
yazılan yorumun amacı önemlidir.

Çoğunlukla hazmedilemeyen yorum değil, Yorumcunun ta kendisidir !

Yazılan önemli olmayıp, saldırı yazana karşı olur.

Allah onları karşıma çıkarmasın.

genelde sıyaset tartısırlar hoslarına gıtmeyen bı durum oldugundada sıkayet ederler
ne demısler asil insan sabreder aciz insan şikayet eder
laf sokmalı cumle oldu yıne kahretsn xd

olmayan bişeye inanan adamla ne tartışabilirsin?

Bizler daha kendi aramızdaki "tartışılmayacak" konuları tartışan insanlar iken; nasıl olurda siyaseti tartışacağız ki.

Forumda siyasi bir haber paylaşılır ve o esnada forumda bay-bayan kimler online ise; her bir kullanıcı karşısında vatan düşmanı varmışcasına herkes kılıçlarını çekip birbirlerine saldırır. (kendi fikirlerini benimsemeyenler yapar bunu)

O yüzden forumda arkadaşlar arasında siyasi tartışmalara girip kimseyi kırmak istemiyorum ve arkadaşlarım tarafından da kırılmak istemem.
Türkiye'de siyaset vardır ve herkes siyaseti tartışabilir. Fakat siyaseti bilenler daha güzel tartışır.

Artık ben bile sıkıldıysam düşünün gerisini :D

Sıfır sonuç boşuna stres olduğunda kalıyorsun.
Yalnız siyaset değil hiç bi tartışmaya girmemek en güzeli (imiş )

Terbiyeli ve bilgisinden emin herkes ile tartışabilirim.

cogu forumda sıyaset yasaktır , tartısmalar kufurler havada ucusur yoksa

Siyaset boş geldiği için tartışma gereği bile duymam.

tartışmaktan korkmamak lazım.tartışmak laf dalaşı yada küfürleşme demek değil ki. tıpkı eleştiri gibi. direkt olarak negatif anlamıyla kullanılıyor bizde.ama eleştiri hayattın kendisidir.

Bir iki sefer yorum yapayım dedim ama ıhh insanların çoğu eleştiriye gelemiyorlar. Veya karşıt bir görüş gördüklerinde saygı duyma gibi bir özellikleri yok. O yüzden ben okuyucuyum. Çizgisini aşmadan tartışan üyeleri zaten bende takip ediyorum. Bilmediğim şeyleri öğreyorum. Fikir alışverişi güzel birşey. Ama rica ediyorum tartışmanın adabını bilmeyen hiç siyaset konularına göstermelik yorum yapmasın.

Tartışamamak olarak okudum nedense :T: , forumdaki tartışmaları görünce aksini düşünmek ya da okumak saçma olurdu sanki.

Basliktaki ''da'' birlesik olmaliydi. Konudan daha cok ilgimi ceken bu oldu.
Yoksa kim ne istiyosa tartissin problem ne ?

Ne tartışılıyor ki siyaset tartışılabilsin. Üç dört yorumdan sonra hakaretleri okumaya başlarsınız. Şahsen ben ya girmiyorum konulara ya da sadece konuyu okuyorum.Yorumları okumuyorum. Hele yorumlar bir kaç sayfayı geçtiyse bilin ki hakaretler havada uçuşuyordur.

Tanim : Siyaset adi altinda biraz gerilince kufure sarilmayanlarla ve surekli
Ben kulturluyum, sen degilsin.
Ben bilgiliyim, sen degilsin
Ben terbiyeliyim, sen degilsin..

seklinde argumanlar kurarak "kendisinde" eser miktarda olmayan kavramlardan bahseden tipler disinda herkesle tartisabilirim.

Cunku , bir insan surekli "bende bunlar var ama sende yok" diyorsa ve surekli kendinde oldugunu iddia ettigi seyleri dile getiriyorsa , o insanda bazi eksiklikler var demektir.

Tipki zenginin mali zugurdun cenesi yorar deyiminde oldugu gibi.

Bu tiplerden uzak durun forum ahalisi.
Kulturlu, bilgili , birikimli ve terbiyeli insanlara imrenen tipler icin kalori yakmaya hic gerek yok.

Bilgi, birikim yillarca o forum senin , bu forum benim ceylan gibi sekerek elde edilemiyor.

Günümüz insanının özellikle siyasi görüşü kemikleştiğinden, bence buna "tartış ma" veya "tartışamama" dememiz daha doğru olur diye düşünüyorum.

Özellikle siyasi konularda durum böyle. Diğer konularda da durum üş aşağı beş yukarı aynıdır. :) Çünkü; tartışma kültürünün temeli, sevgi, saygı, empati ve hoşgörüye dayanmadığı sürece sonuç değişmez.

alkol alınca (bazılarının) ağızıyla totosunun yer değiştirmesi gibidir.

(bkz: yaramıyorsa içme lan)

Geri