Sözlük Forumda hangi üyelere gözü kapalı güvenirsiniz ?

Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Ailede kardeşler arasında bile güven ilişkileri zedelenmiş iken herhangi bir kan bağı olmadığım birine güvenme dereceme göre değişir.
Örneğin; Hiç kimseye hiç bir konuda kefil olmam, kolay kolay işimi, evimi vs emanet etmem. Herkes nefsi emmaresine yenik düşebilir. Nefis bu kimin ne yapacağını bilemezsiniz. O yüzden birinci derece kan bağı olmayan haricinde kimseye ileri derecede güvenmiyorum :)
Söylediklerinizde çok haklısınız
Soru sadece forum içindi real yaşantımızla alakalı değil

hani bir şeyler konuşup paylaşırken, acaba gibi tereddüttlere düşmemek gibi
gibi …

Açıkken de güvenmiyorum,kendime güveniyor olmam yetiyor.

• Kalp Gözler
Tepkiler: ne
Söylediklerinizde çok haklısınız
Soru sadece forum içindi real yaşantımızla alakalı değil

hani bir şeyler konuşup paylaşırken, acaba gibi tereddüttlere düşmemek gibi
gibi …
Forum içerisinde öyle olmak gerekiyor. Örneğin herkese özel hayatımı anlatmam. Belki gerçek hayatta selam vermeyeceğiniz sorunlu, psikolojisi bozuk birine(kadın veya erkek) forumda bazı ortak noktalarınız olduğu kanısına varıp güvenip bir şeyleri anlatmak da bana göre doğru değil. Bir insana kısmi bile güvenmek için belli bir zamanınızın birlikte geçmesi gerekiyor. Yaşam tarzı, sizinle gerçek hayatta iletişimi, maddi ve manevi tavırlarını çözmeden aaa güvenilecek birisin demek doğru değil.
Ben genelde güveni gerçek hayat üzerinden örneklerle veriyorum. Sanal bir güven hakiki bir güven değildir. Mesela Ülkenin genel sorunu ekonomi olduğu için forumdan herhangi çok güvendiğiniz biri şu an sizden 100 bin para istesin eğer karşılıksız bir beklenti içinde kalmadan gönderebiliyorsanız güveniyorsunuz derim. Yoksa aksi sadece kandırmaca olur. :)

konu konu yazsaydın ya...
Biri sorarsa yazarım demiştim....
İyi ki varsın Melis....

Erkekler konusunda gözü kapalı güvendiğim tek isim @Run
İlişkilerimde her zaman ne sorduysam fikir almak için tam olarak dediği çıktı her seferinde.
İnsanın en az bir tane erkek arkadaşı olacak böyle. İnsanın gözü açılıyor...
Sadece bu değil çoğu konuda da kendisine güvenirim. Arkadaşlığımız yeri geldi çok zor dönemlerden geçti.
Ona şöyle güveniyorum aslında, asla yapmaz dediğim biri değil,
ama yapmışsa açıklaması mutlaka vardır. Biraz acı söyler doğruları yüzüme yüzüme açıkçası bazen kırıcı olsa da dost acı söyler dediklerinden.
Ailemden biri oldu artık, doğrusu yanlışı ile kabullenmeyi öğrendik birbirimizi.

Çözemediğim bir durum varsa bu kesinlikle forum içi gideceğim kişi @Karga olur.
Düşe kalka bir arkadaşlık oluşturmuş olsak da beni en iyi tanıyanlardan, en iyi tanıdıklarımdan.
Onun bakış açısıyla çözdüğüm çok şey olmuştur.

Forumla alakalı anlamadığım bir şey varsa jdjksjd bu konuda bilgisine güvendiğim tek kişi @Stockholm Sendromu olur....
Onunla konuşurken rahatım,kendimi olduğu gibi yansıtıyorum çünkü o da bana aynı şekilde davranır.
Ve aranızda ne sorun olursa olsun Stock kapıyı sert kapatmaz, bi konuşun bence affeder...

Yeri gelir araya zaman girer ama beni asla arkamdan vurmayacağına kesinlikle emin olduğum @Mara
Arkadaşlığımız çok eskilere dayanıyor. Deli kızımdır o benim ama bana her zaman en samimi yanını gösterir.
Şefkati dağlar kadardır.
Arkadaşlık konusunda mesafeyi seven biri olsam da mara deyince onun yanında fazlasıyla rahat olurum.
Hepsi de onun sayesindedir.

Daha da eskilerden vardır elbette de sabah sabah aklıma gelenler bunlar oldu....
İyi ki sormuşsun yazmasam içimde patlayacakmış....
Tşkler....

Mezardan babam çıksa, şu foruma üye olsa, ona bile güvenmem.
Bakın değil babama, kendime dahi güvenmem. Bana siz de güvenmeyin. Öbtüm.

Çok büyük laflar:d Öyle demeyelim de şöyle diyelim;
Şaşırtmayan, yanıltmayan, laf taşımayan bugüne kadar vicdanla hareket eden kim derseniz; shini, anna ve yosun derim. kimbuhatun da çok sıkı hatundur ama forumla bir ilgisi kalmadı:d nef ve salkım, onların da bana yönelik niyetlerinden şüphe etmem. Bu isimler upuzun tecrübelerin ürünüdür. İnşallah böyle devam eder. Ve şimdilerde çok sevdiğim, net ve şefkatli biri var; Marla. Tanışıyoruz, daha da fazla tanışacağız.

Ömer iyi çocuktu ama bir kusuru vardı..
Herkese güveniyordu, evet herkese.

Bilirkişi, uzman, aşk adamı, her şeyi bilen adam run derki..
En çok güvenden bahseden kişiler, en güvenilmez insanlardır..
Herkese güvenirim, hiçbir insan ilişkilerimde güvenden bahsetmem, güvenmiyor olduğum kişiyle diyalog kurmam.
Hayatımı etkileyecek kadar kimse bana zarar veremez burada.
Bu forumda her şeye çok anlam yükleniyor. Arkadaşlık ilişkilerinin sürekli değiştiği bir ortamda çok iddialı sözler söylememek lazım..

Normalde güvenmek zorken internet ortamında birine gözü kapalı güvenmek imkansız

Gozum acik ve hatta gorsem dahi

Nayn

Ben ancak gözüm açık güvenirim.

Geri