Abi ben pratik bir fikir vereceğim , senin kafandaki düşünceleri karşılayabilir. Yurt dışındaki eğitim sisteminde senin burada yapmaya çalıştığın aslında uygulanıyor. İşine yararsa ufak tefek revize ederek değerlendirebilirsin.
Rahat anlaşılsın diye aşamaları maddelendirdim. Aslında çalışma öncesinde yönergeler veriliyor süreç ve sonuç değerlendirme diye aşamalar halinde ürün ortaya çıkıyor.
1. Her ay bir konu belirlenir. Örneğin temmuz ayında en çok kafalarda tatil var konu TATİL diyelim sırf örnek teşkil etsin diye.
2. aşama konuya uygun 10 ya da 20 anahtar kavram verilir ( deniz, güneş, kum, sıcak, sahil vb) bu kavramkarı kullanmak zorundalar.
3. Farklılaştırılmış, bireysel yetenek ve özellikleri kullanmak için herkes yeteneğine uygun belirlenen konu ile ilgili çalışma yapar. Mesela öykü yeteneği olan öykü, beste yapabilen beste, şiir yazabilen şiir, resim ya da düz yazı yazabilen yazı , ya da tatil fotoğrafı ama ortak konu ve anahtar kavramları kullanmak zorunda.Bu çalışmaların ortak temaya hizmet etmeli
4. Bu çalışmalar havuzda toplanır ve sergilenmeye uygun olanlar tema başlığında sergilenir.
5. İş çok güzel çıkarsa ki olabilir çalışmaların telifini alarak yayın ve ya çoğaltma kullanma izni olarak başka alanlarda başka insanlara fayda sağlayabilir.
6. İş ki farklı alanlarda yeteneği olanları ortak temada bireştirmek. Bireysel farklılıklarla çalışmayı zenginleştirmek çünkü her insan olaylara aynı açıdan bakıp aynı şeyi göremiyor. Ve farklar da işi güzelleştiren taraf.
Benden bir fikir. İşine yarar işini kolaylaştırırsa ala