Forum Etkinliği İstişare

Konu sahibi son olarak 786 gün önce görüldü
yazılanlar veya yazılacak olanlar kısa kısa ve parça parça olursa hatta her gün bir kişinin yazısı yayınlansa okunabilirlik açısından daha iyi olur görüşündeyim, kendimden biliyorum uzun bir sayfadaki çoğu şeyi okumadan geçiyorum veya göz atıyorum sadece. :d küçük bir öneridir yanlış anlaşılmasın, kolay gelsin. <33

yazılanlar veya yazılacak olanlar kısa kısa ve parça parça olursa hatta her gün bir kişinin yazısı yayınlansa okunabilirlik açısından daha iyi olur görüşündeyim, kendimden biliyorum uzun bir sayfadaki çoğu şeyi okumadan geçiyorum veya göz atıyorum sadece. :d küçük bir öneridir yanlış anlaşılmasın, kolay gelsin. <33
Her öneri ve eleştiri bizi bir axım ileriye taşır. Arada böyle önerilerde bulunmanız bizi onure eder...
Yayınlanma sırasını ve şeklini düşündüm. İnşeAllah forumu sıkmayacak bir şekilde yayınlayacağız...

Bilgi - İnanç - Eylem

Abi ben pratik bir fikir vereceğim , senin kafandaki düşünceleri karşılayabilir. Yurt dışındaki eğitim sisteminde senin burada yapmaya çalıştığın aslında uygulanıyor. İşine yararsa ufak tefek revize ederek değerlendirebilirsin.

Rahat anlaşılsın diye aşamaları maddelendirdim. Aslında çalışma öncesinde yönergeler veriliyor süreç ve sonuç değerlendirme diye aşamalar halinde ürün ortaya çıkıyor.

1. Her ay bir konu belirlenir. Örneğin temmuz ayında en çok kafalarda tatil var konu TATİL diyelim sırf örnek teşkil etsin diye.
2. aşama konuya uygun 10 ya da 20 anahtar kavram verilir ( deniz, güneş, kum, sıcak, sahil vb) bu kavramkarı kullanmak zorundalar.

3. Farklılaştırılmış, bireysel yetenek ve özellikleri kullanmak için herkes yeteneğine uygun belirlenen konu ile ilgili çalışma yapar. Mesela öykü yeteneği olan öykü, beste yapabilen beste, şiir yazabilen şiir, resim ya da düz yazı yazabilen yazı , ya da tatil fotoğrafı ama ortak konu ve anahtar kavramları kullanmak zorunda.Bu çalışmaların ortak temaya hizmet etmeli

4. Bu çalışmalar havuzda toplanır ve sergilenmeye uygun olanlar tema başlığında sergilenir.
5. İş çok güzel çıkarsa ki olabilir çalışmaların telifini alarak yayın ve ya çoğaltma kullanma izni olarak başka alanlarda başka insanlara fayda sağlayabilir.
6. İş ki farklı alanlarda yeteneği olanları ortak temada bireştirmek. Bireysel farklılıklarla çalışmayı zenginleştirmek çünkü her insan olaylara aynı açıdan bakıp aynı şeyi göremiyor. Ve farklar da işi güzelleştiren taraf.

Benden bir fikir. İşine yarar işini kolaylaştırırsa ala :)

Abi ben pratik bir fikir vereceğim , senin kafandaki düşünceleri karşılayabilir. Yurt dışındaki eğitim sisteminde senin burada yapmaya çalıştığın aslında uygulanıyor. İşine yararsa ufak tefek revize ederek değerlendirebilirsin.

Rahat anlaşılsın diye aşamaları maddelendirdim. Aslında çalışma öncesinde yönergeler veriliyor süreç ve sonuç değerlendirme diye aşamalar halinde ürün ortaya çıkıyor.

1. Her ay bir konu belirlenir. Örneğin temmuz ayında en çok kafalarda tatil var konu TATİL diyelim sırf örnek teşkil etsin diye.
2. aşama konuya uygun 10 ya da 20 anahtar kavram verilir ( deniz, güneş, kum, sıcak, sahil vb) bu kavramkarı kullanmak zorundalar.

3. Farklılaştırılmış, bireysel yetenek ve özellikleri kullanmak için herkes yeteneğine uygun belirlenen konu ile ilgili çalışma yapar. Mesela öykü yeteneği olan öykü, beste yapabilen beste, şiir yazabilen şiir, resim ya da düz yazı yazabilen yazı , ya da tatil fotoğrafı ama ortak konu ve anahtar kavramları kullanmak zorunda.Bu çalışmaların ortak temaya hizmet etmeli

4. Bu çalışmalar havuzda toplanır ve sergilenmeye uygun olanlar tema başlığında sergilenir.
5. İş çok güzel çıkarsa ki olabilir çalışmaların telifini alarak yayın ve ya çoğaltma kullanma izni olarak başka alanlarda başka insanlara fayda sağlayabilir.
6. İş ki farklı alanlarda yeteneği olanları ortak temada bireştirmek. Bireysel farklılıklarla çalışmayı zenginleştirmek çünkü her insan olaylara aynı açıdan bakıp aynı şeyi göremiyor. Ve farklar da işi güzelleştiren taraf.

Benden bir fikir. İşine yarar işini kolaylaştırırsa ala :)
Üstad teşekkür ederim. Bu sistemi Özgür üniversiteli dergisinde kullanıyoruz zaten. Verimli ve güzel...
Ama burada öncelikle elimizdeki veriyi görmek istiyorum. Ortak bir amac etrafında öncelikle yazmayabiliriz ama zamanla bu formata dönüşeceği kanısındayım. Ama kafamdaki daha özgün sistemi uygulayıp bunuda sistemleştirebilirsek ortaya daha güzel bişey çıkacak...

Öncelikle hedefim foruma okuma alışkanlığı kazandırmak yada okumaya teşvik etmek.... Devamında kendini okutacak ortak amaca hizmet eden farklı fikir ve özgün çalışmaların bir araya gelmesi...

İnşallah üstad başarırız...

Fikir için çok teşekkürler. Notumu aldım inşallah istifade edeceğim...

Bilgi - İnanç - Eylem

Bende aranizda olmak isterim ama yapabilecegim bisey olabilir bilemiyorum

RaMSeS - Kaptan - Öykü - Şiir
Kayra - Öykü - Şiir / Yazmaya başladı
ecLipse - Öykü / Yazmaya başladı
Almi - Deneme / Yazmaya başladı
Abaris - Mizah
MayheM - Araştırma
Jose Chilavert - Ropörtaj - Mizah Haber / Yazmaya başladı
Grifikir - Mizah
Qasem - Eleştirmen , Ropörtaj , Günlük , Deneme , Makale , Gündem / Yazmaya başladı

MayheM
Abaris
Grifikir

Bir an önce irtibata geçelim arkadaşlar... Acil bana ulaşın :)

RaMSeS üstad biz başladık. seninlede iletişime geçelim inşallah :)

Haftanın konusu, tek kelime olacak şekilde okurlar tarafından belirlensin,
(Belirlenen konu başlığı, düz yazı, şiir, mizah, eleştiri vb. yazıların ana temasını oluşturacak.)

Kapak, tasarımcı, grafiker arkadaşların hünerlerini göstereceği kısım,
Önsöz,
Düzyazı-
Şiir
karikatür,mizah
haftalık gündem eleştirisi,
bir arkadaşımız ile röportaj,
Şiir(2X) ; birlikte 2 arkadaşın yazması(aynı başlıkta birlikte şiir denemeleri)
Psikanaliz köşesi,(Kaf dağının ardında ne var?)
Forum köşesi, esprili yazımlar.
Sinema eleştirisi, yeni film tavsiyeleri
..vb
tarzında ismi geçen her değerli arkadaşımızın kendisini ifade edeceği alan veya alanları seçerek yazacakları yazıların toplanarak bir sayfa içerisine nizami eklenmesiyle ortaya güzel şeylerin çıkacağını düşünmekteyim arkadaşlar. Farklı konularda fikri olan arkadaşlar varsa belirtirlerse memnun oluruz.
Saygılar..

(Belirlenen konu başlığı, düz yazı, şiir, mizah, eleştiri vb. yazıların ana temasını oluşturacak.)

Önsöz,
Düzyazı-
Şiir
karikatür,mizah
..vb
tarzında ismi geçen her değerli arkadaşımızın kendisini ifade edeceği alan veya alanları seçerek yazacakları yazıların toplanarak bir sayfa içerisine nizami eklenmesiyle ortaya güzel şeylerin çıkacağını düşünmekteyim arkadaşlar. Farklı konularda fikri olan arkadaşlar varsa belirtirlerse memnun oluruz.
Saygılar..

Çok güzel Üstad...
O halde startı vermiş bulunuyoruz...

Önsöz,
Düzyazı-
Şiir
karikatür,mizah
..vb

Ben bir kac oneride bulunabilirim. Hangisini begenirseniz, onu alabilirsiniz : ))

Sanat
Bilinc
Yapay zeka (bir kelime olmadi gerci .p)
Hafiza
Korku

Haftanın konusu için mi bunlar shinigami?
İnşallah onun için ayrıca başlık açacağım

Bilgi - İnanç - Eylem

Evet, onun icin yazmistim. Kusura bakma biraz erken davrandim ben : )) Anket mi dusunuyorsunuz yoksa herkes benim gibi fikir mi sunacak?

Evet, onun icin yazmistim. Kusura bakma biraz erken davrandim ben : )) Anket mi dusunuyorsunuz yoksa herkes benim gibi fikir mi sunacak?
Anket bana göre dayatmadır. Anket düşünmüyoruz. Sizin gibi herkes düşüncesini beyan ederse ona göre konuyu şekillendireceğiz inşeAllah

Bilgi - İnanç - Eylem

Affınıza sıgınarak ben kendı adıma bır dusuncemı dıle getırecegım , sanırım dergı tarzı bır sey olucak ..
O zaman her yazanın kendıne aıt bır kosesı olmalı , mısal roman tarzı yazan , her hafta bır bolumu yayınlamalı , kose yazısı yazan her hafta farklı bır konu yazmalı , deneme yazan her hafta farklı bır denemeyle katılmalı ..

Ayrıca Bu forum uyelerı uzerınden konular yazma ısınıde pek mantıklı bulmuyorum
nedenıne gelırsek , roman yazarken , kısıler kurguluyorum , bır nevı hıssettıgım butunlestıgım ınsanlar
Sacı gozu ,oturusu dudakları ımıklerı ortam flan ..

Ueyler uzerınden gıdersek tanımadıgım veya betımleyemedıgım adamları , pek dogru anlatabılecegımı / anlatılabılecegını sanmıyorm , buda bır samımıyetsızlık dogurur ..

Affınıza sıgınarak ben kendı adıma bır dusuncemı dıle getırecegım , sanırım dergı tarzı bır sey olucak ..
O zaman her yazanın kendıne aıt bır kosesı olmalı , mısal roman tarzı yazan , her hafta bır bolumu yayınlamalı , kose yazısı yazan her hafta farklı bır konu yazmalı , deneme yazan her hafta farklı bır denemeyle katılmalı ..

Ayrıca Bu forum uyelerı uzerınden konular yazma ısınıde pek mantıklı bulmuyorum
nedenıne gelırsek , roman yazarken , kısıler kurguluyorum , bır nevı hıssettıgım butunlestıgım ınsanlar
Sacı gozu ,oturusu dudakları ımıklerı ortam flan ..

Ueyler uzerınden gıdersek tanımadıgım veya betımleyemedıgım adamları , pek dogru anlatabılecegımı / anlatılabılecegını sanmıyorm , buda bır samımıyetsızlık dogurur ..

Arkadaşlar bu konuda daha bir düşünce beyan etmediler, Benim naçizane düşüncemde ve uygulamamda Şuan sadece İki öyküde forum kişileri üzerinden hareket edilmekte. Ondada amacımız okunabilirliği sağlamak. Yoksa Forum kişileri ve karekterlerinden bağımsız olacak, Sadece nickleri kullanılıp betimlemeler Roman kahramanının kendine özgü bir şekilde olacaktır. Bunu arkadaşlarla bir daha görüşelim inşeAllah...

Onun dışında Forumla alakalı arada Eleştiri , Ropörtaj ve Mizah düşünüyoruz. Onuda çok sık aralıklarla yapmak yerine Sadece araya serpişrip istediğimiz okur sayısını yakaladıktan sonra Şahsen Forum üyeleri üzerinden olan kısmı bırakıp daha özgün bir hale çevirmek...

Nihayetinde okumaya teşvik için her çareye baş vuruyorum üstad...

öneri için teşekkürler önerilerinin devamını ve eleştirilerini bekliyoruz inşallah...
Gerekli notlarımı aldım...

Fıkra yada kıssadan hisse yazabilşrmşsin?
Yada olay yorumlayabilirmisin?

Aramızda görmekten şerref duyarız...

Bilgi - İnanç - Eylem

Kissa yada fikrada pek verimli is cikaracagimi sanmiyorum acikcasi ama olay yorumlama cok guzel yapabilirim onu.

Estagfurulllah...

RaMSeS - Kaptan - Öykü - Şiir
Kayra - Öykü - Şiir / Yazmaya başladı
ecLipse - Öykü / Yazmaya başladı
Almi - Deneme / Yazmaya başladı
Abaris - Mizah
MayheM - Araştırma
Jose Chilavert - Ropörtaj - Mizah Haber / Yazmaya başladı
Grifikir - Mizah
Qasem - Eleştirmen , Ropörtaj , Günlük , Deneme , Makale , Gündem / Yazmaya başladı

MayheM
Abaris
Grifikir

Bir an önce irtibata geçelim arkadaşlar... Acil bana ulaşın :)

RaMSeS üstad biz başladık. seninlede iletişime geçelim inşallah :)

Üstad özel mesaj atmak istedim ama 300 mesaj engeline takıldım. Önceden de belirttiğim gibi, sizin içinde uygunsa ben serbest çalışmak istiyorum. Hem bu aralar bir yoğunluğa girdiğim, hem de aklımda olan çeşitli konulardan dolayı bu şekilde çalışmayı uygun gördüm. Siz ne dersiniz ?

Üstad özel mesaj atmak istedim ama 300 mesaj engeline takıldım. Önceden de belirttiğim gibi, sizin içinde uygunsa ben serbest çalışmak istiyorum. Hem bu aralar bir yoğunluğa girdiğim, hem de aklımda olan çeşitli konulardan dolayı bu şekilde çalışmayı uygun gördüm. Siz ne dersiniz ?
Üstadıma özel mesajla döneceğim İnşallah... :)

Bilgi - İnanç - Eylem

Geri