Forum açmak - kurulum maliyeti hakkında

Konu sahibi son olarak 1001 gün önce görüldü
Merhaba
Sabit 30 kullanıcısı olacağını ön gördüğüm bir forum açmak niyetindeyim.
Böyle bir oluşumun kurulum maliyeti ve aylık giderleri ne kadar olur bilgi verebilir misiniz?
Sistem olarak wpforo hoşuma gitti, onu kullanmak niyetindeyim.

Yakında ben de bir tane kurmayı düşünüyorum.
İsim olarak birkaç şey var aklımda antidogmatik mesela güzel bir isim ya da özgürdüşünce..

Maliyetleri en fazla 1.500 olurmuş.

İyi de çok sayıda forum var ve hepsi birbirinin aynı içerik üretiyor hatta çoğunda özgün içerik hiç yok.
Genel forum çöplüğüne döndü ortalık ve bir süre sonra kapanıp gidiyorlar. Aktif üye sorunu da var.

ben istediğim forumu buldum, hazır üyesi ve içerikleri var. pc erişimim olduğunda katkıda da bulunuyorum.
o foruma ss ile fotoğraf yükleme teknolojisini bile götürdüm slslsji

Bu saatten sonra forum kurmak yönetim kadrosu oluşturmak yada içerik oluşturmak çok büyük bir risk geçen ay sohbet.org sunucusu #webmaster kanalında bir dönem turkiyenin en büyük forumları arasında yer alan FA'nin sahibi jaqen ( Erkurt ) ile konuştuğumuzda aynı fikirde olduğumuzu söyledi. Şuan için yeni forum açıldı veya açılmadı bilmiyorum.Ancak son dönem 1 adet irc mirc webmaster içerikli bir forum açıldı.Kisaca şuan forumlarda yer alan aynı kişiler içerik her ne kadar farklida olsa TAŞIMA ŞU ile değirmen dönmez

Bu mâliyet işi, site isim uzantısının durumundan, Hosting ve Script seçimine kadar görecelik barındırıyor. Ücretsiz bir script kuracaksan ve Eko (düşük) bir Hosting paketi düşünüyorsan, Domain uzantısının com olduğunu var sayarak ortalama toplamda (yıllık) 150-200 TL arasında bir mâliyeti var. Dolar/TL'nin durumuna göre bu mâliyet gün geçtikçe artıyor tabi, zîra domain fiyatları direkt dolara endeskli. Karar senin tabi, bol şans. Kolay gelsin.​

Xenforo her ne kadar son zamanlarin en populer forum sistemi olsa da vBulletin benim icin apayri bi dunya. Mobil uzerinden bile insanlara yardimci oluyorum, olmaya calisiyorum. Ayakta tutmak zor ama imkansiz degil.

Maliyete gelince; Xenforo hatirladigim kadariyla lisansi cok pahali bir sistem. Hele ki dolar bazindan satilmaktaydi.

Bana kalirsa; ben bi forum acacak olsam bu ya eski surum vBulletin(3.8.x) veya MyBB olurdu. MyBB gercekten yine ucretsiz scriptler arasinda en kalitelisidir.

Kurulumu mesele degil, herkes kurar. Ama mesele yurutebilmek, devamlilik, sabir ve CEVRE.:)

• Beğen
Tepkiler: 0
Xenforo iyi iş çıkarıyor, Takdir ediyorum. Vbulletin'i de çok sevmiştim bir zamanlar inkâr edemem. Artık artan ek mâliyetler sebebiyle bir forum sitesi yönetmek de eskisi gibi ucuz değil maalesef.

Bu saatten sonra forum kurmak yönetim kadrosu oluşturmak yada içerik oluşturmak çok büyük bir risk geçen ay sohbet.org sunucusu #webmaster kanalında bir dönem turkiyenin en büyük forumları arasında yer alan FA'nin sahibi jaqen ( Erkurt ) ile konuştuğumuzda aynı fikirde olduğumuzu söyledi. Şuan için yeni forum açıldı veya açılmadı bilmiyorum.Ancak son dönem 1 adet irc mirc webmaster içerikli bir forum açıldı.Kisaca şuan forumlarda yer alan aynı kişiler içerik her ne kadar farklida olsa TAŞIMA ŞU ile değirmen dönmez
Ben bu konuda farklı düşünüyorum jaqen ben FA'yı kurduğumda da maksimum 1k hit alacağını düşünüyordu.
10-15 kişiydik yönetim ve takılan foruma 1 sene onun dediği gibi hiçbir ilerleme kaydedemedik.Çünkü sadece forum oyunları oynanıyor ve başka forumlardan kopyala yapıştır içerik atılıyordu foruma.1 sene sonra ben yönetimle tartıştım zaten beni tanıyanlar biliyor olayı.Yönetimim de dağıldı ve sadece 2 kişi kaldık forumda o gün şunu söylemiştim FA'yı Türkiye de genel forumlar arasında ilk üçe sokacağım, hedef belirlemiştim.Frmtr'den sonra ikinci sıraya kadar çıkardım.Sonuç olarak şunu söylemek istiyorum hayatta her şey zordur ama başarı, başaracağım diyenler içindir.

• Beğen
Tepkiler: 0
Forum açmak bir zevk işi, bir nevi hobi. Hastalık bâbında bağlı olanların da kolay kolay vazgeçemeyeceği bir şey. Sırf kullanılan scriptine bile âşık olup onu bırakmayanlar, belli bir tema veya scripte alışıp, ona göre şekillenen oluşumlar bile var. Bir sanal hayat felsefesi bu.

Ben bu konuda farklı düşünüyorum jaqen ben FA'yı kurduğumda da maksimum 1k hit alacağını düşünüyordu.
10-15 kişiydik yönetim ve takılan foruma 1 sene onun dediği gibi hiçbir ilerleme kaydedemedik.Çünkü sadece forum oyunları oynanıyor ve başka forumlardan kopyala yapıştır içerik atılıyordu foruma.1 sene sonra ben yönetimle tartıştım zaten beni tanıyanlar biliyor olayı.Yönetimim de dağıldı ve sadece 2 kişi kaldık forumda o gün şunu söylemiştim FA'yı Türkiye de genel forumlar arasında ilk üçe sokacağım, hedef belirlemiştim.Frmtr'den sonra ikinci sıraya kadar çıkardım.Sonuç olarak şunu söylemek istiyorum hayatta her şey zordur ama başarı, başaracağım diyenler içindir.
O forumda en çok emeği olan kişi şüphesiz sendin hatta orasının satışından olan zaman içerisinde bunu Jaqen de söylemiştir. Senin çalişma sistemin çok ama çok farklıydı. Örnek olarak asla ama asla gerek yönetici gerek üyeler arasında ayrım yapmazdın. Hiç unutmam bir olay yüzünden kendini banladığını bilirim. Kopyala yapıştır ve Siyasi konular yasaktı. Aylık veya Haftalık olarak Google aramalarında en çok aranan kelimeler sen ve jaqen tarafından yönetim odasında paylaşılır yönetici arkadaşların hangi paylaşımlara yoğunlaşacağı bildirilirdi. Yönetici alımları yönetici olayına sunulur artı ve eksi yönü ile tartısılırdı. Kısaca Ekip ruhu vardı. Eğer yanılmıyorsam FA ya 2009 da @Perii ( Burcu ) @MeLiNNa ( Ela ) Tavsiyesi ile üye olmuştum. Bazı kelimelerde ilk sayfalarda olduğu görünüyordu. Yukarıda bahsettiğim olay yanlış anlaşıldı sanınırım forumlara ilginin azaldığı manasında demek istemiştim . Tabiki çalışma ve çaba ile herşey elde edilir ondan şüphemiz yok ama ortalıkta bir elin 5 parmağının geçmeyen forum varken bu saatden sonra Forum açmak bana göre gereksiz geliyor.
Son olarak şunuda belirteyim yaklaşık 4 sene zarfında yönetiminde yer aldım. her zaman Her yerde söylemişimdir. Yöneticiliği öğrendiğim kişiler Narsinha ve jaqen dir diye .Herşeye rağmen seninle çalışmak güzeldi FA da olmakda güzeldi. Ayrıca FA ya emek veren Perii Melinna Karaqız Jade Jineps Asiruh Yeşil06 Esz EndgirL İrem ve nicelerine senin nezdinde teşekkür ediyorum.
Sanada başarılar diliyorum. İnşallah tekrar çalişmak nasip olur.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Xenfero sistemi bence en iyi sistem
çok kullanışlı ve güzel
Bildirim butonu bile hepsine bedel diyebilirim =)
Vbullettini sevmedim sevemiyorum hiç

Gamerbey ile forum açmıştık, en başta kendimiz girmedik, forum sizin olunca giresiniz gelmiyor, o oyun oynadı girmedi, ben içtim girmedim, sonra ne oldu haberim yok.

Gamerbey ile forum açmıştık, en başta kendimiz girmedik, forum sizin olunca giresiniz gelmiyor, o oyun oynadı girmedi, ben içtim girmedim, sonra ne oldu haberim yok.n

Ne günlerdi be..

Geri