Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan Levent Erdoğan, vazifeye geldiklerinde 430 milyon TL olan borcun 3 milyar TL'ye dayandığını ve bu paranın senelik faizinin 200 milyon TL olduğunu ifade etti.
Başkan Fikret Orman'a defa sert sözlerle yüklenen Erdoğan, yeni uygulanan statla gurur duyduklarını fakat bu hamlenin kulübü devasa tek parasal sıkıntıya soktuğunu söyledi.
Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin başkan adayı olacağına yönelik iddiaları da değerlendiren Levent Erdoğan'ın izahları şöyle:
"BORÇ İLE Stadyum YAPMAYI ZAFER OLARAK GÖRMÜYORUM"
Bu lafları ikide tek söylemekten farklı yeni tek tümcesi yok.
Beşiktaş'ın stadıyla gurur duyuyoruz, hepimiz duyuyoruz.
Ancak biz Fikret Orman Bey eşliğinde yönetime geldik.
Yönetime gelir iken ilkemiz ve bizi destekleyen taraftarın istek ettiği şey borcu azaltmak ve ortadan kaldırmaktı.
Hatta o vakitte borç 430 milyon TL idi ve bunun 100 milyon TL'si sayın Yıldırım Demirören'e ilişkin idi.
Biz FEDA senesi diye geldik, FEDA senesi olarak 400 bin TL'lik forma satabildik.
Onun da 300 bin TL'lik bölümü yolsuzluk oldu.
Mahkemeye verildi, bişi anlamadık.
Girdiğimiz sloganla alakalı olarak hiçbir şey yapılmadı.
Herkesin stadını devletimiz yapar iken, biz borç harç içinde bu stadı inşa etmeyi tek zafer olarak kabul etmiyorum.
"BORÇ 3 MİLYAR TL'YE DAYANDI"
Buradan sıradan başlarsak Rize'nin, Ordu'nun, Kayseri'nin, Konya'nın herkesin stadı var ve bunların hepsini devlet yaptı.
Biz de devletin tek kulübüydük.
'Stadı ben yaptım' diye stadı borcun en batak noktasına getirmenin ne derece zafer olduğunu takdirlere bırakıyorum.
430 milyon TL olarak aldığımız borç nerdeyse 3 milyar TL'ye yaklaşmış vaziyettedir.
Açık tek adisyon göremiyoruz.
Borcun 4 milyar TL'ye dayandığı iddiaları da doğru olabilir.
Sen kulübü bu kadar borca sok, ardından da meydanlara çıkıyor başkanlarımız 'erkek olan gelsin' diyor.
Kulübün anasını ağlat, borca sok ondan ardından o bölgeye ileriki erkek ne yapsın senin borçlarını, pisliklerini mi temizlesin? Sayın başkan bu borçları ödemeden, tek yöntemini bulmadan da gidemez.
"KİMSEYE 'HODRİ MEYDAN' DİYEREK Alan OKUMASIN"
Bu borçların sorumlusu kendisidir.
Bu borçları ödeyecek.
Batır, onları kır, onları çolak yap ondan ardından da bilek güreşine çağrı et.
Bunu konuşurken tüylerim ürperiyor.
Kapıdan içeri girerken işçiler, çalışanlar, futbolcular yakana yapışacak.
Fikret Orman stadı cebinden mi yaptı? Bunların hepsini borçlanarak yaptı.
Artık tefecilere kadar düştük.
Yıllık faiz 200 milyon TL.
Hangi para ile bunu ödeyecek? Kimse aday olamaz.
Bir kere kanunen yasak, kimse şahsi parasını da hibe edemez.
Ali Koç buna dayanamadıktan ardından kim dayanacak? Ali Koç dahi kampanyalar açtıktan ardından kim getirecek bu parayı verecek? 200 milyon TL yalnız senelik faizi.
Sayın başkana rica ediyorum tek henüz lütfen kimseye 'hodri meydan' diyerek alan okumasın.
Kulübe başkalarının başkan adayı olma şansını borçlarla yok ettikten ardından 'hodri meydan' deme.
Çık ve bunu temizle, buna da mecbursun.
"BORÇLARIN SİLİNMESİ LAZIM"
Hodri alan diye ses çıkarıp, birisi de boş bulunsun aday olsun da kendi yoluna baksın diye bekliyor.
Birisi üstlenmeye kalksa 6 ay ardından kaçmaya yer arayacaktır.
Bu yanlız Beşiktaş'ta değil.
Bu borçlar tek kuvvet tamamiyle silinmedikten ardından bu kulüplerin sonu defa kötü olacaktır.
Ötelenmesi dahi olmaz.
Ondan ardından herkes kendisi bütçesi tarafında hareket etmeli ki yeni borçlanmalar olmasın.
Bununla alakalı esasen kimi yasa maddelerinde farklılık yapıldı.
Her idare kendisi yer aldığı devreden mesul olsun.
Demek ki bu kanunun işlediğini düşünsek Fikret Orman 3 milyardan yönetimle birlikte mesul olması gerekli.
AHMET NUR ÇEBİ'NİN ADAYLIĞI HAKKINDA...
Ahmet Nur Çebi kardeşimiz de yönetimlerin içerisinde yer aldığı sıkıntıları biliyor.
Ben dahi dahi bu işe talip olacağını düşünmüyorum.
Çünkü bu tek matematik hadise.
Dilerim ki bu vakada aday olacak şahıs şu borçları şöyle öderiz diye tek olasılık meydana getirse, geceleri uykumuz kaçmayacak tek Beşiktaşlı olarak.
Sayın başkan nutuklarını dikkatli atsın.
Bu borç onun külfetidir.
Stat Beşiktaş'ın övüneceği şey fakat kendisinin borçlanmasına neden bulunduğu tek yerdir.
Bugün bizi çıkmazın içerisine sokmuş vaziyettedir.
Yoksa devletimiz her kulübün stadını yaptığı gibi bizim stadımızı da yapardı.
Diğer kulüplerin statlarının hiçbiri bizimkinden aşağı değil.
Bu hadiseler hepimizin uykularını kaçıran hadiselerdir.
Başkan Fikret Orman'a defa sert sözlerle yüklenen Erdoğan, yeni uygulanan statla gurur duyduklarını fakat bu hamlenin kulübü devasa tek parasal sıkıntıya soktuğunu söyledi.
Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin başkan adayı olacağına yönelik iddiaları da değerlendiren Levent Erdoğan'ın izahları şöyle:
"BORÇ İLE Stadyum YAPMAYI ZAFER OLARAK GÖRMÜYORUM"
Bu lafları ikide tek söylemekten farklı yeni tek tümcesi yok.
Beşiktaş'ın stadıyla gurur duyuyoruz, hepimiz duyuyoruz.
Ancak biz Fikret Orman Bey eşliğinde yönetime geldik.
Yönetime gelir iken ilkemiz ve bizi destekleyen taraftarın istek ettiği şey borcu azaltmak ve ortadan kaldırmaktı.
Hatta o vakitte borç 430 milyon TL idi ve bunun 100 milyon TL'si sayın Yıldırım Demirören'e ilişkin idi.
Biz FEDA senesi diye geldik, FEDA senesi olarak 400 bin TL'lik forma satabildik.
Onun da 300 bin TL'lik bölümü yolsuzluk oldu.
Mahkemeye verildi, bişi anlamadık.
Girdiğimiz sloganla alakalı olarak hiçbir şey yapılmadı.
Herkesin stadını devletimiz yapar iken, biz borç harç içinde bu stadı inşa etmeyi tek zafer olarak kabul etmiyorum.
"BORÇ 3 MİLYAR TL'YE DAYANDI"
Buradan sıradan başlarsak Rize'nin, Ordu'nun, Kayseri'nin, Konya'nın herkesin stadı var ve bunların hepsini devlet yaptı.
Biz de devletin tek kulübüydük.
'Stadı ben yaptım' diye stadı borcun en batak noktasına getirmenin ne derece zafer olduğunu takdirlere bırakıyorum.
430 milyon TL olarak aldığımız borç nerdeyse 3 milyar TL'ye yaklaşmış vaziyettedir.
Açık tek adisyon göremiyoruz.
Borcun 4 milyar TL'ye dayandığı iddiaları da doğru olabilir.
Sen kulübü bu kadar borca sok, ardından da meydanlara çıkıyor başkanlarımız 'erkek olan gelsin' diyor.
Kulübün anasını ağlat, borca sok ondan ardından o bölgeye ileriki erkek ne yapsın senin borçlarını, pisliklerini mi temizlesin? Sayın başkan bu borçları ödemeden, tek yöntemini bulmadan da gidemez.
"KİMSEYE 'HODRİ MEYDAN' DİYEREK Alan OKUMASIN"
Bu borçların sorumlusu kendisidir.
Bu borçları ödeyecek.
Batır, onları kır, onları çolak yap ondan ardından da bilek güreşine çağrı et.
Bunu konuşurken tüylerim ürperiyor.
Kapıdan içeri girerken işçiler, çalışanlar, futbolcular yakana yapışacak.
Fikret Orman stadı cebinden mi yaptı? Bunların hepsini borçlanarak yaptı.
Artık tefecilere kadar düştük.
Yıllık faiz 200 milyon TL.
Hangi para ile bunu ödeyecek? Kimse aday olamaz.
Bir kere kanunen yasak, kimse şahsi parasını da hibe edemez.
Ali Koç buna dayanamadıktan ardından kim dayanacak? Ali Koç dahi kampanyalar açtıktan ardından kim getirecek bu parayı verecek? 200 milyon TL yalnız senelik faizi.
Sayın başkana rica ediyorum tek henüz lütfen kimseye 'hodri meydan' diyerek alan okumasın.
Kulübe başkalarının başkan adayı olma şansını borçlarla yok ettikten ardından 'hodri meydan' deme.
Çık ve bunu temizle, buna da mecbursun.
"BORÇLARIN SİLİNMESİ LAZIM"
Hodri alan diye ses çıkarıp, birisi de boş bulunsun aday olsun da kendi yoluna baksın diye bekliyor.
Birisi üstlenmeye kalksa 6 ay ardından kaçmaya yer arayacaktır.
Bu yanlız Beşiktaş'ta değil.
Bu borçlar tek kuvvet tamamiyle silinmedikten ardından bu kulüplerin sonu defa kötü olacaktır.
Ötelenmesi dahi olmaz.
Ondan ardından herkes kendisi bütçesi tarafında hareket etmeli ki yeni borçlanmalar olmasın.
Bununla alakalı esasen kimi yasa maddelerinde farklılık yapıldı.
Her idare kendisi yer aldığı devreden mesul olsun.
Demek ki bu kanunun işlediğini düşünsek Fikret Orman 3 milyardan yönetimle birlikte mesul olması gerekli.
AHMET NUR ÇEBİ'NİN ADAYLIĞI HAKKINDA...
Ahmet Nur Çebi kardeşimiz de yönetimlerin içerisinde yer aldığı sıkıntıları biliyor.
Ben dahi dahi bu işe talip olacağını düşünmüyorum.
Çünkü bu tek matematik hadise.
Dilerim ki bu vakada aday olacak şahıs şu borçları şöyle öderiz diye tek olasılık meydana getirse, geceleri uykumuz kaçmayacak tek Beşiktaşlı olarak.
Sayın başkan nutuklarını dikkatli atsın.
Bu borç onun külfetidir.
Stat Beşiktaş'ın övüneceği şey fakat kendisinin borçlanmasına neden bulunduğu tek yerdir.
Bugün bizi çıkmazın içerisine sokmuş vaziyettedir.
Yoksa devletimiz her kulübün stadını yaptığı gibi bizim stadımızı da yapardı.
Diğer kulüplerin statlarının hiçbiri bizimkinden aşağı değil.
Bu hadiseler hepimizin uykularını kaçıran hadiselerdir.
Moderatör tarafında düzenlendi: