Ferdi Tayfur, Hayatını Kaybetti

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
2SV648Q.md.jpg

Ünlü şarkıcı Ferdi Tayfur, 79 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ferdi Tayfur, bir süredir tedavi gördüğü Antalya'daki hastanede 79 yaşında hayatını kaybetti.

Ferdi Tayfur, Marmaris’teki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. 79 yaşındaki sanatçının, evde çalışanlarının çağırdığı acil sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye götürüldüğü öğrenildi. Doktorlar, Tayfur’a akciğer ödemi ve çoklu organ yetmezliği başlangıcı teşhisi koymuştu.

Hastanede tedavi altına alınan sanatçı, kulak burun boğaz uzmanları tarafından sinüs ameliyatı geçirmişti. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen Ferdi Tayfur’dan kötü haber geldi.

2SVpMYX.md.jpg

Sağlık Bakanlığı, hayatını kaybeden Türk müziğinin efsane ismi Ferdi Tayfur için bir başsağlığı mesajı yayımladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Ülkemizin nadide sanatçılarından Ferdi Tayfur'un vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Türk müziğine kazandırdığı eserlerle milyonların gönlünde taht kuran Ferdi Tayfur, her daim saygıyla anılacaktır. Ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı diliyoruz"

2SW2G3l.md.jpg

FERDİ TAYFUR KİMDİR?

Kendine özgü yorumu ve duygusal şarkı sözleri ile dikkat çeken Ferdi Tayfur, "Huzurum Kalmadı", "Bana Ellerini Ver" ve "Gecenin Sonuna Yolculuk" gibi hit şarkılarıyla geniş bir dinleyici kitlesi edinmiştir. Müzik kariyerine 1970'lerin başında başlamış ve bugüne kadar sayısız albüm çıkarmıştır. Tayfur'un müziği, genellikle aşk, özlem, ayrılık ve yaşamın zorlukları gibi temaları işlemektedir.

Ayrıca, müzik kariyerinin yanı sıra oyunculuk da yapmış ve birkaç sinema filminde rol almıştır. Hem Türkiye'de hem de yurtdışında büyük bir hayran kitlesine sahiptir. 80'li ve 90'lı yıllarda Türk müziğinin en popüler isimlerinden biri olarak adından söz ettirmiştir. Tayfur'un müziği, özellikle 1980'lerden sonra, Türkiye'de arabesk müziğin en önemli temsilcilerinden biri olarak kabul edilmektedir.

GASSAL DİZİSİYLE ŞARKILARI YENİDEN GÜNDEM OLDU!​

Hayatını kaybeden usta sanatçı Ferdi Tayfur'un şarkılarına Tabii platformunda yayınlanan Gassal dizisinde yer verildi. Sosyal medyada popüler olan dizi sonrası Tayfur'a olan ilgi artmıştı.

CUMARTESİ GÜNÜ DEFNEDİLECEK

Ferdi Tayfur için cumartesi günü AKM'de saat 12'de bir veda töreni düzenlenecek. Tayfur'un cenazesi, ikindi namazına müteakip Emirgan Çınaraltı Camii'nden kaldırılacak ve Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da programını değiştirip cenazeye katılacak.

KAYNAK

Son düzenleme:
Mekanı cennet olsun. Tv'de filmleriyle büyüdüm desem aabartmış olmam. Değişik bir sanatçıydı.

Allah rahmet eylesin üzülüyorum ben gerçekten bu haberlere

ALLAH Rahmet eylesin, mekanı Cennet olsun, çok değerli insandı :(

Allah rahmet eylesin.

2002 yılıydı sanırım, konserine gidip canlı canlı dinleme fırsatı bulmuştum.
Türk müzik tarihinin efsane isimlerindendi
Allah rahmet eylesin
Mekanı cennet olsun

Ah be Ferdi Baba :/

Allah rahmet eylesin
70 lerin yaprak dökümü oldu bu yıl üzücü :(

80 yaşında adama sinüs ameliyatı mı yapılır

Geri