Feminizm gereklidir.

Konu sahibi son olarak 14 gün önce görüldü
senin görüşüne göre ne noktasından sorduğunu anladım evet.
ama ütopik bi görüş bana kalırsa. kadınlar gerçekten bunu istiyor olamaz bana göre.
en basiti evinde eşinle ya da annenle de olabilir eşit bir ortam yaratarak bunu deneyimleyebilirsin.
kadınları verici olarak sansakta çoğu zaman, fiziksel olarakta ruhsal olarakta alıcıdır. ve verici olan erkeğe her zaman ihtiyaç duyacaktır. ayrıştırmadan birbirini tamamlayan parçalar olarak düşünebiliriz

@Scarlett O'hara teşekkürler ayrıca böyle bi konu için. güzel bi ortam oldu bence burda. tartışma bölümüne dönüştü biraz ama olsun tatlı tatlı sohbet ediyoruz:)

her akım, düşünce, olgu gibi baş düşmanı bilinçsizlik ve algıdır.

Feminizmi tartışmıyoruz arkadaşlar öyle olsa tartışma bölümünde, içi boşaltılmış, yanlış anlaşılmış olduğuna değinebilmek mümkün olabilirdi. Siz bunu yapabilirdiniz. Burada mevzu o değil, işe bunu anlamakla başlayın lütfen. Ayrıca eşitlik diye mırıldandı, bir arkadaş ki bahsettiğini müslümanlık adı altında, "dinde kadın" diyerek yüceltirken bir yandan da kocasının hizmetkarı olduğunu vurgular. Bir sakinleş, her konuda fikrin olduğu, bilgin olduğu anlamına gelmez, marjinalliğin o kadarı fazla. Gereklidir diyor bu başlıkta paylaşıyoruz. Gerekli olmadığına inananlar kendilerine uygun başlık yaratmalı.
Kadın, sırf kadın olduğu için, dünyanın binbir yerinde şiddete maruz kalıyor, geleneklerin, törelerin, normların kurbanı oluyor, ağzını açamıyor, evden çıkamıyor, istediği gibi giyinemiyor, kendini gerçekleştiremiyor, eğitim alamıyor, öldürülüyor, tecavüze uğruyor, cinsel obje olarak görülüyor, süistimal ediliyor, erkeğe bağımlı yaşıyor, para kazanamıyor olduğu için feminizm gereklidir.

her akım, düşünce, olgu gibi baş düşmanı bilinçsizlik ve algıdır.

Bu, ışid, pkk, eta, ıra, kyb v.s. de bir düşünce, akım ve olgudur. Çarpık toplum düşüncelerinin ürünüdür. Onların baş düşmanı mısın? Eğer öyleysen bilinçsizsin... Değilsen necisin sen?

Feminizm gereklidir evet, çünkü erkeklerin kendilerini kadınların sahipleri gibi sanmalarının aslında yanlış olduğunu birileri öğretmeli.

haklısın pan , bunu göz önüne almamıştım yazarken. açmadım düşüncemi, üstü kapalı belirttim. ufak bir girizgah yapsaydım, ''önce kadının bilinçlenmesi gerekir'' temelli olurdu.

Feminizmi tartışmıyoruz arkadaşlar öyle olsa tartışma bölümünde, içi boşaltılmış, yanlış anlaşılmış olduğuna değinebilmek mümkün olabilirdi. Siz bunu yapabilirdiniz. Burada mevzu o değil, işe bunu anlamakla başlayın lütfen. Ayrıca eşitlik diye mırıldandı, bir arkadaş ki bahsettiğini müslümanlık adı altında, "dinde kadın" diyerek yüceltirken bir yandan da kocasının hizmetkarı olduğunu vurgular. Bir sakinleş, her konuda fikrin olduğu, bilgin olduğu anlamına gelmez, marjinalliğin o kadarı fazla. Gereklidir diyor bu başlıkta paylaşıyoruz. Gerekli olmadığına inananlar kendilerine uygun başlık yaratmalı.
Kadın, sırf kadın olduğu için, dünyanın binbir yerinde şiddete maruz kalıyor, geleneklerin, törelerin, normların kurbanı oluyor, ağzını açamıyor, evden çıkamıyor, istediği gibi giyinemiyor, kendini gerçekleştiremiyor, eğitim alamıyor, öldürülüyor, tecavüze uğruyor, cinsel obje olarak görülüyor, süistimal ediliyor, erkeğe bağımlı yaşıyor, para kazanamıyor olduğu için feminizm gereklidir.

Feminizm tehlikelidir. Nasıl ki toplumlarda kadınlar eziliyorsa ve bunlar feminizm etrafında toplanıyorsa, Kadınlar hariç (ki bence kadın erkek eşittir ve ezilen sadece bir zümredir) ezilen o diğer toplumların kurduğu akımlara da hak vermeliyiz. Ama ve lakin; onlar da azılı olup, iktidar ellerine geçince kendilerine yapılanı unutup, kendisine yapılanı karşı zümreye uygulayabiliyorlar. Tabi sen de haklısın, peki nasıl ses çıkarılmalı? Eşitlik istemiyle bu gerçekleşebilir. Feminizm de nedir?

Feminizm gereklidir evet, çünkü erkeklerin kendilerini kadınların sahipleri gibi sanmalarının aslında yanlış olduğunu birileri öğretmeli.

İnandığın ve kayıtsız şartsız kabul ettiğin dinindeki önder(peygamber farsça bir kelime olup önder anlamına gelir, arapçada, bizim dilimizde aynı anlamı taşıyıp da aslında aynı anlama gelmeyen resul kullanılır) yüze yakın kadınla evlidir ve kadınlarının hiçbiri başka erkekle o öldükten sonra bile evlenemeyecektir. Ayrıca oğlu kasım, bir cariyeden olmuştur, karılarından bile değil. Feminizmi sen mi savunuyorsun?

İnandığın ve kayıtsız şartsız kabul ettiğin dinindeki önder(peygamber farsça bir kelime olup önder anlamına gelir, arapçada, bizim dilimizde aynı anlamı taşıyıp da aslında aynı anlama gelmeyen resul kullanılır) yüze yakın kadınla evlidir ve kadınlarının hiçbiri başka erkekle o öldükten sonra bile evlenemeyecektir. Ayrıca oğlu kasım, bir cariyeden olmuştur, karılarından bile değil. Feminizmi sen mi savunuyorsun?
Feminizmi erkek düşmanlığı olarak algılamayan biriyim , son zamanlardaki kadın ölümleri ve kız çocuk cinayetleri ve tecavüzlerine bakarsak feminizmi biraz savunmak gerekli sanırım. Birileri bişeyleri yanlış anlıyor demek ki

Feminizmi erkek düşmanlığı olarak algılamayan biriyim , son zamanlardaki kadın ölümleri ve kız çocuk cinayetleri ve tecavüzlerine bakarsak feminizmi biraz savunmak gerekli sanırım. Birileri bişeyleri yanlış anlıyor demek ki

Uykusunda erkeğin penisini kesenler, erkek bencilliğinden tatmin olmayıp daha fazla aldatanlar, ezilmişliğini ve zayıflığı pozitif ayrımcılıkta erkeğin ağzına sıçarak ve bu sıçtığını sıvayanlar nenem zaten :) Kız çocuklarının 10 lu yaşlarında evlendirilmesi taraftarı ben değilim. Bunu tasvip eden bir dine mensup biri, gelip de bir zahmet, ordaki resmi tecavüzü görmeyip, diğer tecavüzlerden bahsetmesin...

Aç bir tartışma konusu üzerine konuşalım pan. Türkiyede feminizm nasıl anlaşılıyor, eksikleri neler, nasıl daha iyi anlaşılır vs vs. Bu konunun amacı o değil diye kaç kez yazmam gerekiyorsa söyle, bir mesaj ile gereken miktarı karşılayım?
Feminizm gereklidir çünkü sokakta çıplak gezsem dahi bana tecavüz etme hakkınız yok.

Uykusunda erkeğin penisini kesenler, erkek bencilliğinden tatmin olmayıp daha fazla aldatanlar, ezilmişliğini ve zayıflığı pozitif ayrımcılıkta erkeğin ağzına sıçarak ve bu sıçtığını sıvayanlar nenem zaten :) Kız çocuklarının 10 lu yaşlarında evlendirilmesi taraftarı ben değilim. Bunu tasvip eden bir dine mensup biri, gelip de bir zahmet, ordaki resmi tecavüzü görmeyip, diğer tecavüzlerden bahsetmesin...
Olur bahsetmeyiz, bu konuyu bizim dinimizle bağlamasanız şaşardım :)

Konu sizindir benden bu kadar

ben sokakta çıplak dolaşsam beni kimse tecavüz etmez. ancak ben yine de sokakta çıplak dolaşmıyorum ve de sokakta çıplak dolaşsam şu şu olur gibisinden varsayımlara kapılmıyorum. saplantılardan arınmamız şart.

Feminizm gereklidir çünkü; sadece çocuk doğurmak için var olan bir canlı değilim.

kadınların insanı özelliklerinden daha çok cinsel meta olarak algılanmasından ben de rahatsızım oysa ki. ancak doğruyu savunuş biçimi birazcık absürt gelmedi değil.

Geri