Evren ve düzen

Konu sahibi son olarak 2131 gün önce görüldü
geçen bir çanağın üstüne düştüm.buna istinaden fizeki ve coğrafi engin bilgilere ihtiyaç duyuyorum.belkim bişiler kaparım.fantastik filmler aşıraya kaçmış belgeseller vs derken acımaz diyorken çok acıdı.düşerken saniye sürmedi lakin daha sonra düşerken düşündüğümü hatırladım o kadarcık düşmeye o kadar geniş nasıl düşünebildim.konunun aslı kütle çekimi.yüksek yerdeyken düşme daha mı hızlı olur?evreni her şeyi ayakta tutan güç yer çekimimi peki yer çekimini ayakta tutan güç nedir?deniz seviyesindeki yerlerde kütle çekimi yüksek yerlere göre dahamı çoktur?yüksek yerde zaman daha mı yavaş akar?
Babam böyle kek yapmayı nerden öğrendi espirisinide yapmadan geçmeyin.

tamamen gatılıyom gardaşım emekliye de zam yapacaz dediler hani daha bişi yok?
devlet buna çözüm bulsun arhadaş

Keşke biraz daha Türkçe yazımına özen gösterseydiniz de okurken eziyet çekmezdim en azından.

yüksek yerdeyken düşme daha mı hızlı olur?
Eğitim seviyeniz nedir, bilmediğimden ötürü olabildiğince basit anlatmaya çalışacağım. Fizik dersi gördüyseniz, lise düzeyinde, Free Fall tâbirini duymuşsunuzdur. Free Fall dediğimiz şey ise dilimize Serbest Düşme olarak çevrilmiştir. Gerekli cevabınızı Serbest Düşme Diyagramları adıyla kısa bir aratma sonucunda bulabilirsiniz.

1. Introduction to Free Fall
2. Drawing Free-Body Diagrams
3. Free Fall and Air Resistance

evreni her şeyi ayakta tutan güç yer çekimimi
Hayır.

peki yer çekimini ayakta tutan güç nedir?
"Ayakta tutan güç" derken neyi kastettiğinizi anlayamadım.

deniz seviyesindeki yerlerde kütle çekimi yüksek yerlere göre dahamı çoktur?
Ağırlık, deniz seviyesinden yukarı çıkıldığı vakit azalır. Tam tersi olarak da deniz seviyesine yaklaştıkça artar. Buradan yola çıkarak cevabınızı bulabilirsiniz. Kütle ile ağırlık arasındaki geçiş ve farka da bakmayı unutmayınız.

1. Newton's law of universal gravitation - Wikipedia

yüksek yerde zaman daha mı yavaş akar?
Albert Einstein'ın General Relativity Theory ve Special Relativity Theory'sini bir inceleyiniz.

1. General Theory of Relativity - Special and General Relativity - The Physics of the Universe
2. Special Theory of Relativity - Special and General Relativity - The Physics of the Universe
3. Special relativity — Einstein Online
4. General Relativity — Einstein Online

Niye..burası atanamayan türk dili ve edebiyatı öğretmenler sayfasımı?
Belki ben eziyet etmeyi seviyorum

Konu ile alâkasız spam bir mesaj, yine de cevap vereceğim. Son olacak ama bu.

Bu forumun öyle bir sayfa olmadığının bilincinde olmalısınız. Değilseniz de lütfen olun. Olmadığının farkına varın. Zannediyorum öyle bir sayfa da mevcut değildir, forum bazında. Ve öyle bir sayfada da böyle şeylerin dert edindiğinden şüpheliyim.

Bu dili öğrenmişseniz, ki yarım yamalak öğrendiğiniz ya da dikkât etmediğiniz belli burada, hakkı ile kullanmak zorundasınız. İnsanlar ile yazılı iletişim kurmayı seçen siz olduğunuz için, seçip de foruma üye olduğunuz için, dikkât etmeniz gerekiyor.

Konu ile alâkasız spam bir mesaj, yine de cevap vereceğim. Son olacak ama bu.

Bu forumun öyle bir sayfa olmadığının bilincinde olmalısınız. Değilseniz de lütfen olun. Olmadığının farkına varın. Zannediyorum öyle bir sayfa da mevcut değildir, forum bazında. Ve öyle bir sayfada da böyle şeylerin dert edindiğinden şüpheliyim.

Bu dili öğrenmişseniz, ki yarım yamalak öğrendiğiniz ya da dikkât etmediğiniz belli burada, hakkı ile kullanmak zorundasınız. İnsanlar ile yazılı iletişim kurmayı seçen siz olduğunuz için, seçip de foruma üye olduğunuz için, dikkât etmeniz gerekiyor.

Alakalı post atmak gibi bir hükümlülüğüm---mü var sevgili din kardeşim?insanlarlar değil de uzaylı kardişlerimle ileşim kurmaya çallışıuorum sürekli ama bi selam bile vermiyorlar bunun hakkında da bilgi verirmisiniz.
Çok kibar ve naif bir insana benziyosunuz ltfeen beni kırmayın

Bu yazdigini birazdan annemlere okuyacagim. Bakalim onlar ne diyecek :D

Geri