Evlilikte eşlerin birbirine karşı görevi yoktur; canlarının istediğini yaparlar

Konu sahibi son olarak 1740 gün önce görüldü
Ben Avusturya doğma büyümeyim ama bazı konularda çok klasiğim.

Kadının ne kadar okumuş olsa da kariyer yapsa da görevleri var. Yemek, evin çekip çevrilmesi, vs vs...

Kusurabakmasın. Bunları annesinin evinde öğrenmediyse benim evimde öğrenecek. Başka yolu yok

Oyun değil bu

Evlilik bir ibadet ve imanın yarısıdır. Hiç bir zaman yarı imanlı bir ibadet olmaz. O yüzden evlenirken kadın erkekten sorumlu, erkekte kadından sorumludur.
Hadislerden de bilinmesi üzere;
Erkek için, Peygamberimiz buyurdular ki: "Şayet ben bir insanın başka bir insana secde etmesini emredecek olsaydım, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim."

Kadın için, Peygamberimiz buyurdular ki: "Kendin yiyince ona da yedirmen, giydiğin zaman ona da giydirmen, yüzüne vurmaman, takbîh etmemen, evin içi hariç onu terketmemen."

O yüzden eşler arasında her zaman görevlidirler ve birbirlerinden sorumludurlar.

Sabah kahvaltı akşam yemek hazırlayacak. Dua etsin öğleyin şirkette yiyorum :)

Evcilik oyunu değildir herhalde,yoksa ben oynar dururdum:)
Eşleri temizlik,yemek şirketinden görevli zanneden zihniyet olduğu sürece paylaşmaktan çok kullanma mantıklı evlilikler kurulacaktır ki bana göre değil.

Her ilişkide mutlaka olması gereken husus saygıdır. Karşınızdaki kişiye saygınız olduğu için onu aldatmazsınız, şiddet uygulamaz küfür etmezsiniz. Kişi zaten belli bir olgunluğa erişmiş, karakteri oturmuş ise bunun bilincinde olur değilse görev olarak kendine edinsin o halde geç olsun güç olmasın.

Evlenmelerine de gerek yok o vakit ayni evde dost hayati yasasinlar.

Evlenecekler bilsin, ben bilmek istemiyorum.

Geri