Evlilik Erkeğe, Bekarlık Kadına Yarıyormuş

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Kanada'da yapılan bir araştırma evli erkeklerin bekar erkeklere kıyasla daha sağlıklı yaşlandığını ortaya çıkardı. Buna karşılık bekar kadınlar da evli kadınlara kıyasla daha sağlıklı yaşlanıyor.

Toronto Üniversitesi'nden araştırmacılar üç yıl boyunca yaşları 60 ve üstü 7 bin 600 kişinin yaşlanma bulgularını inceledi.

Araştırmada evli erkeklerin bekar erkeklere kıyasla iki kat daha iyi yaşlandığını tespit edildi.

Araştırmacılar evliliğin kadınlar üzerindeki etkisinin ise aynı olmadığı sonucuna vardı. Çünkü bekar kadınların evli ve boşanmış kadınlardan daha sağlıklı yaşlandığı ortaya çıktı.

Çalışmada sağlıklı yaşlanma şöyle tanımlandı: Ciddi bir fiziksel, bilişsel, zihinsel ya da duygusal sorunla karşılaşmadan günlük aktivitelerini yapabilmek.

Araştırma ekibinden Prof. David Burnes, "Çiftler birbirini sigarayı bırakma ya da düzenli egzersiz yapma gibi sağlıklı davranışları benimsemeye ya da sürdürmeye teşvik ediyor olabilir" dedi.

Araştırma, International Social Work dergisinde yayınlandı.

kaynak

Araştırma Kanadada yapılmış.Onlarda bizdeki gibi erkolar ölsün diyen erkek düşmanı ayşolar fatolar yok.
Erkeğe eşşek muamelesi yapıp 2-3 milyona düğün yaptırıp işine gelmeyince erkek kadın eşitliği zırvalığı güden kadınlar yok.
Bizde erkek evlendiği 1 yıl içinde saçları dökülüyor zaten.

Çok sevdiğim bir Kürt ata sözü der ki

“Mêr bê jin dıbım jar dıbın , jin bê mêr dıbın har dıbın…”

Araştırmacılar evliliğin kadınlar üzerindeki etkisinin ise aynı olmadığı sonucuna vardı. Çünkü bekar kadınların evli ve boşanmış kadınlardan daha sağlıklı yaşlandığı ortaya çıktı.

Hayatı kendine göre yaşıyor ve planlıyorsun. Üzüntü, stres oranın daha düşük ayrıca istediğin gibi yaşama özgürlüğün var, anne-baban sağlıklı olduğu sürece kimseye karşı sorumlu değilsin.

ben katilmiyorum
bence evlilik hem erkege hem kadina yakisiyor

Simdi bekar hayatimla evli hayatimi karsilastirsam iyi kotu yanlar bulurum iki tarafta da.. yani suan net bisey diyemiyorum
Ama suan hayatimi kendim yonetiyorum sorumlulugum artti falan ama sevdim yani

Araştırma Kanadada yapılmış.Onlarda bizdeki gibi erkolar ölsün diyen erkek düşmanı ayşolar fatolar yok.
Erkeğe eşşek muamelesi yapıp 2-3 milyona düğün yaptırıp işine gelmeyince erkek kadın eşitliği zırvalığı güden kadınlar yok.
Bizde erkek evlendiği 1 yıl içinde saçları dökülüyor zaten.
Bir yıl da kel mi kaldın ?

Geri